• Kviečiame į iškilmingų paskutiniųjų įžadų šventę

          • 2023 m. sausio 3 d., per Švč. Jėzaus Vardo šventę, t. Eugenijus Markovas, SJ ir t. Mindaugas Malinauskas, SJ, duos iškilmingus paskutiniuosius įžadus.

            Įžadus priims Centrinės Europos jėzuitų provincijolas t. Bernhard Bürgler, SJ.

            Šv. Mišios vyks 17 val. Kauno šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje. Po šv. Mišių – agapė.

            Vietoj dovanos kviečiame paaukoti jėzuitų jaunimo sielovados programai MAGIS.

        • Gimnazijos darbo laikas per Kalėdų atostogas
          • Gimnazijos darbo laikas per Kalėdų atostogas

          • Per mokinių žiemos (Kalėdų) atostogas gruodžio 27 d.–sausio 6 d. tėvai ir mokiniai aptarnaujami 9.00–14.00 val.

            Mokinių raštinės tel. 867653935, el. p. gimnazija@kjg.lt;

            administracijos raštinės tel. 861819949, el. p. kjg@kjg.lt;

            Biblioteka dirbs 9.00–12.00 val. tel. (8 37) 280524, el. p. biblioteka@kjg.lt 

          • Kilni gimnazistės iniciatyva kalėdiniuose atvirukuose

          • KJG gimnazistė Goda Veličkaitė (IV B), siekdama atkreipti dėmesį į taiką pasaulyje, ėmėsi iniciatyvos. Nuo mažens mėgstanti piešti Goda, šiais metais nupiešė ir nusiuntė kalėdinius taikos atvirukus V.Putinui ir J.Bidenui siekdama taikos pasaulyje! 17-metės piešiniuose atsispindi noras atskleisti karo žiaurumus patiriančių žmonių skausmą ir nerimą, kvietimas susimąstyti apie tikrąsias vertybes artėjant šventų Kalėdų progai.

            Ši jos kilni iniciatyva jau pasklido plačiai, kviečiame susipažinti su ja šiame straipsnyje.

        • Užburiantys poezijos garsai...
          • Užburiantys poezijos garsai...

          • Gruodžio 20 d. vyko Kauno miesto 9–12 klasių mokinių rusų (užsienio) kalbos meninio skaitymo konkursas „Užburiantys poezijos garsai“, kuriame varžėsi gausus būrys skaitovų. III b klasės mokinė Ieva Fomina, sužavėjusi komisijos narius savo puikiu deklamavimu, pelnė II vietą. 

            Sveikiname Ievą ir jos mokytoją Dalią Jančiauskienę!

          • Pagerbti tarptautinių olimpiadų laureatai ir dalyviai

          • Gruodžio 21 d. Vilniuje, Valdovų rūmuose, buvo pagerbti 2022 metų tarptautinių olimpiadų laureatai, dalyviai ir juos ruošę mokytojai. Tarp visų Lietuvos mokinių nemažas būrelis atvyko iš Kauno Jėzuitų gimnazijos. Tai Ignas Karvelis ir Tomas Andzelis (IB 2), Anupras Jankauskis (IV M), Dovydas Demikis ir Miglė Valutkevičiūtė (III M), Rokas Bagdonas ir Aivaras Jomantas (II DSD). Mokiniai dalyvavo ir pelnė laimėjimų tarptautinėse geografijos, geomokslų, ekonomikos, vokiečių kalbos olimpiadose, pasaulio komandinių ir individualių debatų turnyruose bei oratorinio meno čempionate. Mokinius ruošė mokytojos Loreta Latvienė, Laima Danilavičienė, Lina Milkintienė ir Giedrė Akramienė.

          • Prasidėjo nuostabi KJG ir VJG pradinukų draugystė

          • KJG 1 M ir 2 M klasių mokiniai, drauge su mokytojomis gruodžio 12d. keliavo į Vilnių. Vizito į sostinę metu mažieji svečiai iš Kauno apsilankė Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, susipažino su Lojoteka (edukaciniu medijų centru),  kurioje tyrinėjo įrašų studiją, kino salę, o bibliotekoje atliko įdomias užduotis ir dalyvavo ekskursijoje. Buvo be galo džiugu susipažinti su draugais iš sostinės, kurie papasakojo apie Vilnių ir patarė, ką vertėtų čia pamatyti. Draugystės sutvirtinimo vardan pradinukai visi kartu rašė sveikinimą Vilniui 700-ojo jubiliejaus proga! Puikių emocijų puokštę papildė Vilniaus eglutės aplankymas, saldžios akimirkos ir kelionė traukiniu!

            Dėkojame Vilniaus jėzuitų gimnazijos bendruomenei už šiltą priėmimą, dovanas ir šypsenas! Nekantriai lauksime jūsų svečiuose!

          • Dievo galybės pojūtis Advento rekolekcijose

          • KJG darbuotojai dėkoja Dievui už patirtas malones gruodžio 9-10 d. Guronyse vykusiose advento rekolekcijose „Dievo galybė labiausiai pasireiškia mano silpnume (pgl. 2 Kor 12,9)“.  Rekolekcijų vedėjas kun. Kęstutis Dvareckas padėjo giliau pajusti tikrąją Advento laikotarpio prasmę, kviesdamas žvelgti į savo realybę atviru žvilgsniu, atnešant ją Dievui, kuris besąlygiškai žmogų myli ir trokšta jam patarnauti.

          • Giminės medžio konkursą laimėjo pradinukė

          • Respublikinio projekto „Giminės medis-2022“ kūrybinių darbų kategorijoje „Giminės medis" I vietą laimėjo KJG pradinės 2 M kl. mokinė Luknė Jakubelskaitė. Konkurse, kurį organizavo Kauno tautinės kultūros centras, dalyvavo ir kiti 2 M klasės mokiniai. Šis projektas kvietė mokinius ir jų šeimos narius į simbolinę kelionę po savo šeimos praeitį. Mokytoja Rasa Bražinskė, drauge su visa KJG bendruomene, didžiuojasi, kad pradinukai domisi savo šeimos praeitimi, kūrybingai perteikia savo giminės istorinį paveldą ir saugo tradicijas.

          • Ekologijos temai skirtas susitikimas Krokuvoje

          • Lapkričio 27 d. – gruodžio 3 d. šešios KJG mokinės, Vaidilė Ušackaitė, Goda Bukelytė, Amelija Daugėlaitė, Evelina Triukaitė, Ieva Kalinauskaitė bei Aja Čiutaitė, drauge su šio projekto koordinatore Vilma Šliužaite ir KJG darbuotoja Žaneta Mediniene dalyvavo Erasmus+ projekto „SaveNotWaste" susitikime Krokuvoje, Šv. Stanislovo Kostkos jėzuitų mokykloje (Lenkija).

            Projekto dalyvės, kartu su mokiniais iš Portugalijos, Ispanijos, Vengrijos, Lenkijos, kūrė idėjas, kaip perdirbti ir pakartotinai pritaikyti naudotus daiktus, dalyvavo seminare „Šiukšlių smulkinimas ir pakartotinis panaudojimas" bei gamino dekoracijas iš šiukšlių. Apžvalginės ekskursijos metu susipažino su Krokuvos istorija ir turtinga jos senamiesčio architektūra. „Esame labai dėkingi lenkų šeimoms už šiltą mokinių priėmimą, atvirą bendravimą ir nuoširdų rūpestį. Nekantraudami laukiame, kol vėl galėsime susitikti ateinantį pavasarį Kaune!", džiaugėsi KJG delegacijos atstovės.

          • Sėkmė Lietuvos finansų olimpiadoje

          • Džiaugiamės KJG gimnazistų pasiekimais 5-oje Lietuvos mokinių finansų olimpiadoje. Vilniuje vykusiame renginyje KJG atstovai, IB 2 klasės mokiniai, tapo nugalėtojais. Tomas Andzelis užėmė 2-ąją vietą, o Ignas Karvelis iškovojo 3-ąją vietą. Mokiniams pasiruošti padėjusi ekonomikos mokytoja Laima Danilavičienė ir visa bendruomenė sveikina mokinius ir linki sėkmės ateityje. 

          • Atvertas kelias į tarptautinį moksleivių vokiškos dainos turą!

          • Sveikiname Guodą Živelytę (II Pre-IB) ir Miglę Valutkevičiūtę (III M), kurių atlikta Marlene Dietrich daina „Sag mir, wo die Blumen sind" ir pagal ją sukurtas video šeštadienį vykusiame nacionaliniame vokiškos dainos festivalyje buvo atrinkti į tarptautinį moksleivių vokiškos dainos turą.

            Komisijos nariai negailėjo gerų žodžių ir kitam mūsų gimnazijos atstovui, I M klasės mokiniui Jokūbui Guzaičiui, atlikusiam dainą „Fremde in der Nacht".

            Mokiniams festivaliui pasiruošti padėjo  mokytojos Lina Milkintienė, Vilma Palienė, Erika Lukšienė ir Ieva Šidlauskienė.

          • Advento akcija siekiame padėti Ukrainai

          • Už savo laisvę ir nepriklausomybę kovojantiems ukrainiečiams mūsų pagalba vis dar išlieka itin reikalinga...

            Ukrainos žmonėms reikia daug pastangų šildytis ir turėti bent minimalų šviesos šaltinį...

            Atverkime savo širdis ir padėkime Ukrainai nelikti tamsoje...

            Advento akcijos organizatoriai kviečia atnešti kartono gabalėlius, tuščias skardines ir vaško, kurie bus panaudoti kuriant naujus žiburius (daiktus renkame dėžėse, gimnazijoje prie laiptų).

            Prisidėkime prie šios KJG akcijos ir padėkime Ukrainai! 

          • Įvertinti jaunųjų rašytojų talentai

          • Šį rudenį leidykla „Aukso žuvys" organizavo konkursą – kvietė sukurti tekstą bežodei Issa Watanabe (Peru) paveikslėlių knygai „Migrantai“. Konkurse dalyvavo 81 autorius (arba komanda) iš visos respublikos. Tarp 10-ies geriausių pateko ir mūsų gimnazijos 6 c klasės mokinės: Emilija Urniežaitė, Gytė Šivickaitė, Justė Krasauskaitė, Marta Lisauskaitė ir Gabrielė Kavaliauskaitė (mokines konsultavo mokytoja Eglė Venslovaitė Šiliūnienė).

            Vilniuje vykusiame festivalyje „Vaikų knygų sala" visi geriausius tekstus sukūrę vaikai nuotoliu susitiko su knygos autore, galėjo užduoti jai klausimus, taip pat klausėsi aktoriaus V. Rašimo skaitomų tekstų, lydimų perkusinių garsų menininko Donato Senkaus garsų.

            Džiaugiamės mergaičių kūrybiškumu bei komandiniu darbu! Linkime neprarasti kūrybinės ugnelės ir entuziazmo!

          • Magis misija '23 kviečia keisti pasaulį

          • Kad suprastume sudėtingą pasaulį, kuriame gyvename, reikalingas požiūris, nepaneigiantis nei tarnystės, nei gerumo svarbos. Tad jau kelintą kartą KJG sielovados komanda organizuoja Magis misiją, kurioje mokiniai turi galimybę ne tik savanorystei, bet ir geriems darbams. Misijoje mes mokysime Kenijos vaikus, savanoriausime ligoninėje ir dalinsimės su neturtingaisiais. Misija planuojama birželio pabaigoje ir liepos mėnesį. 

            Kviečiame III ir IB I klasių mokinius registruotis Magis misijai Kenijoje – užpildyti registracijos formą rekomenduojame kuo nuoširdžiau ir išsamiau. Į misiją atrinkti bus tik 5 mokiniai. Registracija vyksta iki gruodžio 4 d.

             

          • Cura personalis diena – galimybė geriau pažinti save

          • Kaip ir kasmet KJG bendruomenė buvo pakviesta į ugdymo procesą papildančią iniciatyvą – Cura Personalis (lot. Rūpestis asmeniu) dieną. Ši diena – tai galimybė geriau pažinti save ir kvietimas rūpintis visu savimi bei savo artimu. 

            Išmintingų specialistų ir kompetentingų pranešėjų patarimai skatino mokinius gilintis į savo asmenybę, pašaukimą, pažinti savo prigimtį, jausmus, santykius. Šią dieną vykę užsiėmimai kvietė jaunuolius saugoti savo sveikatą šiuolaikinių iššūkių ir pagundų akivaizdoje, atrasti savo stiprybes ir išlaisvinti kūrybiškumą.

            Dėkojame visiems prisidėjusiems prie Cura personalis dienos!

          • Mokytojo pašaukimas – daryti įtaką skleidžiant meilės galią

          • Lapkričio 11–12 d. Pavilnio rekolekcijų namuose susitiko Kauno ir Vilniaus jėzuitų gimnazijų bei Šiaulių jėzuitų mokyklos mokytojai. Antrasis programos „Ignaciškoji lyderystė" seminaras kvietė dalyvius pasinerti į tikrosios lyderio galios paieškas ir diskutuoti apie mokytojo pašaukimą daryti įtaką. Seminaro dalyviai gilinosi į asmeninės galios modelį, ieškodami savosios galios lauko, tyrinėjo Šv. Ignaco atsivertimo galios įžvalgas, analizavo ignaciškosios paradigmos bruožus, mokėsi atpažinti bejėgiškumo būseną ir ieškojo būdų jai įveikti.

            Šios KJG inicijuotos programos tikslas – remiantis ignaciškos lyderystės principais padėti mokytojams tobulinti įgūdžius, kurių prireikia planuojant, organizuojant, reflektuojant ir įsivertinant savo darbinę veiklą. Programai vadovauja KJG Jėzuitų misijos tapatybės koordinatorė dr. Vilma Šliužaitė, VJG kapelionas kun. Vytautas Sadauskas SJ ir psichoterapeutė Daiva Jasiulaitienė.

            Šiais metais programoje KJG atstovauja technologijų mokytojas Albertas Juškauskas, fizinio ugdymo mokytojas Aivaras Pranckevičius, matematikos mokytoja Violeta Obelieniūtė, anglų k. mokytoja Ingrida Stonienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė bei Plėtros skyriaus specialistė Liauda Mažeikienė.

          • Kairos rekolekcijos – galimybė patirti Dievo laiką

          • Gimnazijos kapelionas Eugenijus Markovas SJ kviečia IV ir IB II kl. mokinius į Kairos rekolekcijas Kulautuvoje gruodžio 1–4 d. 

            Kas yra KAIROS? Jei mes veikiame su Dievu ir tikrai iš sielos gelmių, tai atspirties taškas mumyse atveria mums visiškai naujus horizontus gyvenime.  Tai išlaisvina mus daryti teisingus dalykus, ypač ten kur mūsų pačių troškimas vienijasi su Dievo troškimu mums. Tiesiog kviečiame jus pažinti Kairos – Dievo laiką.  

            Registruotis galima iki lapkričio 20 d. Vietų skaičius ribotas. 

          • Mokymai mokytojams ir mokyklos darbuotojams

          • Šių metų lapkričio 4-5 d. vyko pirmasis projekto "Mokytojų ir mokyklos darbuotojų kvalifikacijos stiprinimas, skatinant pabėgėlių iš Ukrainos įsitraukimą" renginys. Renginio tikslas - kelti mokytojų ir mokyklose dirbančių specialistų (psichologų, socialinių pedagogų) kompetenciją, reikalingą dirbant šiandieninėje ugdymo(si) aplinkoje.

            Mokymus vedė psichologė Jurga Misiūnienė. Renginyje dalyvavę mokytojai ir specialistai (socialiniai darbuotojai, mokyklos psichologai) teigiamai vertino įgytas žinias ir išlavintus įgūdžius, kuriuos galės panaudoti dirbdami su mokiniais.

            Dėkojame projektą finansuojančiam JAV vyriausybės įsteigtam fondui AEIF (Alumni Engagement Innovation Fund) ir JAV ambasadai Lietuvoje už bendradarbiavimą!  

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti