• Džiaugiamės jaunųjų fizikų pasiekimais

          • Kauno m. 8 klasių mokinių fizikos olimpiadoje dalyvavę KJG mokiniai laimėjo aukštas prizines vietas! Sveikiname Roką Pilinkų, (8 a kl.) užėmusį II vietą, Domantą Versecką (8 d kl.), iškovojusį II vietą, ir Emiliją Oržekauskaitę (8 b kl.), pelniusią III vietą! Drauge su fizikos mokytoju Vytautu Baršausku džiaugiamės puikiais jaunųjų fizikų pasiekimais! 

          • Sveikiname biologijos olimpiados nugalėtoją!

          • Nuoširdžiai sveikiname XVII Lietuvos 5–8 klasių biologijos olimpiados I vietos nugalėtoją 7 c kl. mokinę Emiliją Urniežaitę! Drauge su mokytoja Inga Vareikiene džiaugiamės Emilijos pastangomis ir laimėjimais.

          • Tarptautinio baleto konkurso nugalėtoja

          • Gegužės 12 d. pradinukė Eleonora Andziulytė (3 kl.) iškovojo pirmąją vietą Tarptautiniame Baleto konkurse Belgijoje (International Ballet Competition Belgium). Drauge su mokytoja Dovile Tamošiūniene sveikiname Eleonorą ir džiaugiamės jos talentais!

          • Gimnazijos atstovės Pasauliniame debatų turnyre Australijoje

          • Balandžio 14–19 d. KJG mokinės Miglė Valutkevičiūtė ir Ugnė Blužaitė atstovavavo Lietuvai ir gimnazijai Pasauliniame debatavimo ir viešojo kalbėjimo turnyre (WIDPSC) Australijoje, Kanberoje. Merginos sulaukė aukštų įvertinimų iš vertintojų visose 4 rungtyse: debatavimo, viešojo kalbėjimo, kalbėjimo be pasiruošimo (ekspromtu) ir raiškiojo skaitymo.

            Kelionės metu gimnazistės taip pat lankėsi Sidnėjuje, kur pamatė garsųjį Sidnėjaus operos teatrą ir prieplauką, nukeliavo į Kanberos zoologijos sodą, kur susipažino su Australijai būdingais gyvūnais (koalomis, kengūromis), lankėsi mokslo ir istorijos muziejuose, kur sužinojo Kanberos miesto įkūrimo istoriją.

            Turnyro metu mokinės turėjo progą susipažinti ir bendrauti su bendraamžiais iš viso pasaulio šalių, tokių kaip Zimbavės, Pietų Afrikos, JAV, Kanados ir kt. Debatų klubą giimnazijoje globojanti Urtė Žukauskaitė drauge su visa gimnazijos bendruomene sveikina mokines ir linki joms neprarasti įgūdžių!

          • Pažintis su Japonija šokio ritmu

          • Gegužės 9 d. festivalis „Japonijos dienos Kaune WA“, kvietė Kauno miesto mokyklų mokinius pajusti japonišką dvasią šokio ritme. Nepabūgę žvarbaus vėjo ir lietaus, į dalyvių būrį įsijungė ir KJG pradinukai, penktokai ir gimnazistai. Renginys prasidėjo mokinių eisena nuo Kauno Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčios iki Vienybės aikštės per Laisvės alėją. Vienybės aikštėje drauge su Tekančios Saulės šalies atstovais mokiniai dalyvavo flashmob’e, kurio metu buvo šokamas japoniškas šokis „Tanabata-Odori“. Jau antrus metus mokiusi šio japoniško šokio choreografijos mokytoja Jurgita Jonaitienė džiaugiasi aktyviu mokinių dalyvavimu.

          • Geriausiai parengtas projektas pagal vokišką romaną

          • Gegužės 6 d. Vilniaus Užupio gimnazijoje jau antrą kartą vyko Lietuvos DSD mokyklų tinklo konkurso „Seitenweise" nacionalinis finalas. Konkurso dalyviai perskaito vokiečių autorių romaną jaunimui ir pagal jį paruošia ir pristato projektinį darbą. Geriausiai savo projektą šiais metais pristatė II Pre-IB klasės mokinės Elzė Aldakauskaitė ir Medeina Kuprytė. Laimėtojos savo darbą pristatys Vokietijos Leipcigo mieste spalio mėnesį vyksiančiame Europos finale. „Labai džiugu, kad antrus metus iš eilės konkurso nugalėtojais tapo mūsų gimnazijos mokiniai", - džiaugiasi mokinėms pasiruošti padėjusi vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė.

            Pernykščio konkurso laureatė Atėnė Goštautaitė (IB 1 kl.) buvo pakviesta į nacionalinio finalo vertinimo komisiją. Mokytoja L. Milkintienė didžiuojasi mokinių talentais ir aktyvumu, o pakvietimą dalyvauti vertinimo komisijoje laiko dideliu pripažinimu. Sveikiname mokines, džiaugiamės jų pastangomis ir drauge su vokiečių kalbos mokytojomis linkime sėkmės ateityje!

          • Geografijos pasiekimų aukštumos

          • Sveikiname Roką Bagdoną (IB 1 kl.) iškovojusį aukso medalį 36-ojoje Lietuvos mokinių geografijos olimpiadoje „Kalnai – Žemės puošmena”. Rokui linkime sėkmės Baltijos šalių ir Pasaulio geografijos olimpiadose!

            Sveikiname Vakarį Vilimą (8 a kl.) iškovojusį sidabro medalį Nacionalinėje 7–8 klasių geografijos olimpiadoje. Linkime Vakariui sėkmės Europos šalių olimpiadoje!

            Sveikiname gimnazijos mokinius, šauniai pasirodžiusius nacionaliniame mokinių Č. Kudabos geografijos konkurse: Gabijų Beržinį (6 c kl.) – I vieta; Vakarį Vilimą (8 a kl.) – II vieta; Akviliną Kruopytę (I M kl.) – I vieta; Roką Bagdoną (IB 1 kl.) – I vieta; Dovydą Demikį (IV M kl.) – III vieta.

            Mokinių laimėjimais džiaugiasi geografijos mokytojai Loreta Latvienė, Arūnas Krygeris ir Artūras Ševeliovas drauge su visa bendruomene.

          • KJG – debatų kultūros Lietuvoje lyderė!

          • Balandžio 6 d. net 4 KJG komandos, kurios sausį įveikė preliminarius Lietuvos mokyklinių debatų Čempionato etapus, varžėsi atkrintamosiuose Čempionato etapuose. Po įtemptų kovų aštuntfinaliuose, ketvirtfinaliuose, pusfinaliuose su gimnazijomis iš visos Lietuvos, KJG „Red" komanda – Julija Savickytė, Ugnė Blužaitė, Pija Chmieliauskaitė – pateko į finalą, kur, pagal tradicijas, sutiko KTU gimnazijos (KTUG) komandą. Sėkmingai pasirodžiusios „Red" merginos apgynė Nacionalinių Čempionų titulą antrus metus iš eilės! Didžiuojamės nuostabiu debatininkų parengimu ir kultūra gimnazijoje, kuri nulėmė, kad KJG mokiniai laimėjo pastaruosius 5 nacionalinio masto debatų renginius!

          • Sustiprėjusi mokytojų lyderystė

          • Su džiaugsmu dalijamės žinia, jog keturi KJG mokytojai, pradinių klasių mokytoja Dovilė Tamošiūnienė, lietuvių kalbos mokytoja Alma Ratautienė, fizikos mokytojas Vytautas Baršauskas ir fizinio ugdymo mokytojas Artūras Ševeliovas, drauge su kolegomis iš Vilniaus Jėzuitų gimnazijos ir Šiaulių jėzuitų mokyklos sėkmingai baigė Ignaciškosios lyderystės programą. Ši jau penktus metus vykdoma programa suburia pedagogus iš trijų Lietuvos jėzuitų mokyklų bendram augimui ir tobulėjimui. „Tikime, kad įgytos žinios ir patirtis paskatins šiuos mokytojus būti įkvepiančiais lyderiais savo mokiniams ir kolegoms, siekti kilnesnių tikslų, puoselėti krikščioniškąsias vertybes ir daryti teigiamus pokyčius gimnazijos bendruomenėje ir už jos ribų", – džiaugiasi programos koordinatorė, Jėzuitų misijos tapatybės koordinatorė dr. Vilma Šliužaitė.

            Sveikiname visus programos dalyvius ir linkime jiems sėkmės tolimesnėje lyderystės kelionėje!

            Nuoširdžiai dėkojame Vidurio Europos jėzuitų provincijos Lietuvos-Latvijos regionui už finansinę paramą, kuri padėjo kokybiškai įgyvendinti visas suplanuotas veiklas.   

          • Jaunieji kariai apdovanoti medaliais

          • Balandžio 20 d. Jurbarke vyko jaunųjų karatistų varžybos „Ateities viltys“, kuriose dalyvavo KJG 1 pradinės klasės mokiniai. Šaunieji „kariai“ puikiai pasirodė varžybose – Leonas iškovojo auksą, Naglis pelnė sidabrą, Kristijonas laimėjo bronzos medalį. Drauge su pradinių klasių mokytoja Virginija Jusaite džiaugiamės, kad atkaklus darbas treniuotėse atsipirko!

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti