• GIMNAZIJOS DARBO LAIKAS PER ŽIEMOS (KALĖDŲ) ATOSTOGAS
          • GIMNAZIJOS DARBO LAIKAS PER ŽIEMOS (KALĖDŲ) ATOSTOGAS

          • Gruodžio 27–30 d., sausio 3–7 d. interesantai, tėvai ir mokiniai aptarnaujami  9.00–14.00 val.

            Mokinių raštinės tel. 867653935, el. p. gimnazija@kjg.lt

            Administracijos raštinės tel. 861819949, el. p. kjg@kjg.lt

            Biblioteka dirbs 10.00–12.00 val., el. p. biblioteka@kjg.lt

            Mokiniai gruodžio 27–29 d., sausio 3–7 d. į gimnaziją galės patekti su mokinio pažymėjimu 

          • Robotikos komanda vėl džiaugiasi pergale

          • Gruodžio 17 dieną hibridinio dalyvavimo metu KJG robotikos komanda „LITBOT“ dalyvavo regioninėse robotikos varžybose ir puikiai pasirodė keturiose rungtyse: projekto, vertybių, roboto dizaino bei užduočių stalo rungtyse. KJG komanda, varžydamasi su 54 komandomis, pateko tarp septynių stipriausių į nacionalines varžybas, kurios bus organizuojamos kitų metų kovo mėnesį. Komanadai, kuri nacionalinėse varžybose užims pirmąją vietą, teks garbingai atstovauti Lietuvai 2022 m. balandžio mėnesį varžybose JAV, Houstono mieste.

            „LITBOT“ komandos nariai – Jonas Zaleckas 8a, Dovydas Urmelis 8a, Pijus Balutis 8a, Mantas Arnašius IM, Joris Leonavičius IM, Jokūbas Vasiliauskas PreIB, Mykolas Platūkis PreIB, Aurėja Urniežaitė PreIB. Džiugu sveikinti robotikos komandą ir jų mokytoją A.Juškauską, kurie sugebėjo pasiruošti varžyboms net ir tokiomis nepalankiomis aplinkybėmis. Linkime jiems sėkmės, o visus kviečiame pasidžiaugti geriausiu roboto užduočių atlikimu.

          • Puikus pasirodymas tarptautiniame verslo simuliacijos konkurse

          • 2021 m. gruodžio mėn. vyko tarptautinis verslo simuliacijos konkursas „BOSS – Business Olympics for Secondary Schools competition“. Jame dalyvavo 95 komandos iš 46 šalių. KJG IB1 komanda „Magnatour“ užėmė garbingą 6-ą vietą. Sveikiname komandos narius: Naglį Lyniką, Joną Sirvydį ir Igną Karvelį (mokinius paruošė mokytoja L. Danilavičienė)

          • Tautosakos konkursą laimėjo KJG mokinių animuota pasaka

          • Mokiniai Tadas Burokas ir Adomas Jakinevičius (6a klasė) dalyvavo Respublikiniame tautosakos ekranizacijos konkurse „Animuojų lietuvišką pasaką-2021" ir su animaciniu filmu „Eglė Žalčių Karalienė“ laimėjo pirmąją vietą. Konkursą organizavusi Kauno tautinės kultūros centro komanda iškilmingai paskelbė respublikinio tautosakos ekranizacijos konkurso rezultatus ir padėkojo dalyviams, jų pedagogams, stropiai dirbusiems ir pristačiusiems gražiausias animacijas konkursui. 

            Kviečiame pasigrožėti 1-ąją vietą jaunesniųjų grupėje (5-8 kl.) laimėjusiu Kauno jėzuitų gimnazijos mokinių kūrybiniu darbu „Eglė Žalčių Karalienė“, kurį globojo mokytojos Ieva Šidlauskienė ir Agnė.

          • Gimnazistai kviečia dalyvauti akcijoje „Baltos Kalėdos“

          • Gimnazistų inicijuota gerumo akcija „Baltos Kalėdos“, kaip ir kasmet, kviečia visus sukurti stebuklą! Šiais metais renkamos aukos, kurios taps dovana vaikams su kiškio lūpa. Už surinktas aukas vaikų su kiškio lūpa gydymui, vaikams būtų suteikiama visapusiška medicininė pagalba, įtraukianti operaciją, tinkamą mitybą bei logopedų ir odontologų pagalbą.  Kiškio lūpa yra įgimtas lūpos nesuaugimas, kuris apsunkina įprastus žmogaus veiksmus - kalbėjimą ir valgymą - bei, išskirtiniais atvejais, gali baigtis net ir mirtimi. Neretai vaikai, turintys šį apsigimimą, besivystančiose šalyse patiria patyčias, yra išstumiami iš bendruomenių bei izoliuojami. Nors gyvenimą keičianti operacija kainuoja 240$, ši suma nėra prieinama visiems.

            Nelikdami abejingi ir prisidėdami prie Baltų Kalėdų akcijos Jūs galite suteikti kiškio lūpą turinčiam vaikui vos 45 minutes trunkančią operaciją, kuri padovanos amžiną šypseną ir pilnavertį gyvenimo būdą! 

            Paaukoti šiai akcijai galite tik tiesiogiai, sekant nuorodą: https://bit.ly/3FSz0ux

             

          • Lietuvos Respublikos Vyriausybėje pagerbti KJG mokiniai ir mokytojai

          • Gruodžio 3 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybėje vyko 2021 metais sėkmingai pasirodžiusių tarptautinėse dalykinėse olimpiadose ir konkursuose mokinių ir juos rengusių mokytojų pagerbimo šventė. Džiugu, jog gausus būrys atstovavo Kauno jėzuitų gimnaziją! Į šventę buvo pakviesti ir apdovanoti mokiniai Milda Knabikaitė, Karolis Liutkus, Dominykas Navickas, Domantas Stanys, Augustas Skietrys, Ugnė Tulaitė, kartu su mokytojomis Giedre Akramiene, Rasa Butkevičiene, Laima Danilavičiene, Lina Milkintiene ir Sigita Šilingaite.

          • Tarptautinio projekto dalyviai pasirašė deklaraciją saugumui užtikrinti

          • Lapkričio 27 - gruodžio 1 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje vyko Erasmus projekto MUN (Model United Nations) mokymosi vizitas, kuriame dalyvavo projekto partneriai iš Turkijos, Ispanijos, Italijos ir Portugalijos. Nors veiklą apribojo COVID-19 pandemijos suvaržymai, mokiniai sėkmingai dalyvavo Jungtinių Tautų darbo simuliacijoje tarptautinio saugumo ir nusiginklavimo tema. Atstovaudami skirtingoms šalims, mokiniai diskutavo branduolinių ginklų, karinių konfliktų, atominės energijos klausimais, sesijų metu buvo rašoma ir vėliau priimta rezoliucija. 

            Į veiklą įsitraukė ir mūsų gimnazijos mokiniai, iš kurių Eva Kriaučiūnaitė, atstovavusi Prancūzijai, ir Miglė Valutkevičiūtė, atstovavusi Estijai, buvo apdovanotos aktyviausių delegatų diplomais. Sesijas kuruoti ir sklandumą užtikrinti padėjo gimnazistai Ignas Karvelis ir Aurėja Frolovaitė. 

            Svečiams iš užsienio lietuviai vedė ekskursijas po Kauną ir Vilnių, projekto dalyviai aplankė Kauno rotušę, Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrių, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Velnių muziejus, Valdovų rūmus. Kavos pertraukėlių ir laisvalaikio metu jaunuoliai turėjo galimybę pabendrauti, pasidalinti savo idėjomis, kartu dainavo ir šoko, džiaugėsi (kai kurių dalyvių pirmą kartą gyvenime pamatytu) sniegu ir įžiebta Kauno Kalėdų eglute. Projeko vizitą vainikavo visų dalyvių bendrai sukurta ir atlikta daina. 

            Projektą globojusi mokytoja Loreta Čižinauskienė ir visa KJG komanda dėkoja visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems ir tikisi greitai susitikti savo draugus kituose projekto susitikimuose Ispanijoje, Italijoje ir Portugalijoje! 
             

          • Jokūbas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" super finale užėmė II-ą vietą

          • Š. m.  lapkričio 29 d. Jokūbas Vasiliauskas iš Pre-IB klasės, pateko į Lietuvos tūkstantmečio vaikai super finalą ir jame užėmė II vietą. Jokūbas savo puikiu pasirodymu, didelių pastangų, giliu mokslo žinių universalumu  antrus metus iš eilės tampa antros vietos nugalėtoju. Norint patekti į Lietuvos tūkstantmečio vaikus, bei užimti aukšiausias vietas reikia turėti ne tik daug žinių, bet ir stiprų loginį mąstymą, žaibišką reakciją, gebėjimą susitvarkyti su jauduliu, atsakyti į sudėtingus klausimus apie moksla, muziką, sportą, žinoti istorijos paslaptis, domėtis išradimais. Dalyvavimo akimirkas galėsite pamatyti laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, per LRT televiziją. Dėkojame palaikymo komandai ir mokytojams Albertui Juškauskui bei Laimai Danilavičienei už puikias patirtas emocijas. Lauksime Jokūbo kitų metų dešimtokų kovose!

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti