• Septintų klasių „Pamokos kitaip‘‘ Vokietijoje

          • Birželio 10-14 d. 7 a, b ir c klasės įveikė “amžiaus kelionę”! Mokiniai lankėsi Poznanėje, Falkensteino pilyje stebėjo ten auginamų plėšriųjų paukščių pasirodymą, nuvyko į UNESCO paminklų sąrašą įtrauktą Kvedlinburgo miestą, kuriame šalia Šv. Servacijaus bažnyčios įsikūrusio vienuolyno metraštyje 1009 m. pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas. Kelionės metu KJG delegacija grožėjosi Harco sostine Goslaru, kuris laikomas fachverko namų statybos būdo perlu (iš šio miesto yra kilusi garsi pramonininkų šeima Siemens). Iš Harco kalnų miesto Vernigerode istoriniu siauruoju geležinkeliu mokyklos komanda pakilo į aukščiausią Harco kalnų viršukalnę - mistinį Brokeno kalną (1042 m). Pakilus į aukščiausią Harco kalnų viršukalnę, KJG delegacijai teko nuo jos nusileisti pėstute ir įveikti 7 km žygį žemyn. Lankydamiesi Magdeburge, septintokai stebėjosi inžinieriniu stebuklu - Magdeburgo vandens tiltu, ilgiausiu laivybiniu akveduku pasaulyje, nutiestu virš sausumos per Elbės upę. Šiame mieste visus sužavėjo austrų architekto F.Hundertwasserio projektuotas nestandartinis pastatas “Žalioji citadelė”. Eisenacho mieste, J. S. Bacho gimtinėje komanda aplakė Vartburgo pilį, kurioje Martynas Liuteris vertė į vokiečių kalbą Naująjį Testamentą, viešėjo Erfurte - Martyno Liuterio jaunystės ir studijų mieste.

            7-ųjų klasių mokiniai ne tik patobulino savo kalbines ir kultūrines kompetencijas, tačiau jie turėjo puikią galimybę po ilgai trukusio karantino vėl bendrauti ir draugauti “gyvai”, žaisti, susirasti naujų draugų ir geriau pažinti vienas kitą. Septintokus į kelionę lydėjusios mokytojos D. Kulviečiuvienė,  R. Žeimienė, I. Vareikienė, G. Dapšauskytė ir I. Stonienė džiaugėsi išgirdusios, kad į tokią kelionę vaikai mielai vyktų dar kartą

          • Projektas, kuriuo siekiama stabdyti neapykantos kalbą internete

          • Projektas "I Say No to Online Hate Speech" vyko visus 2021-2022 mokslo metus eTwinning platformoje tarp Kauno jėzuitų gimnazijos Lietuvoje, Institut de Providence - Humanités – Gosselies Belgijoje  ir Liceo Scientifico Statale "F. Masci" Italijoje.  KJG Anglų kalbos mokytojos Vitalija Miškinienė ir Rasma Stuokienė savo pamokų metu supažindino mokinius su neapykantos kurstymo internete ypatybėmis, supažindino mokinius, kaip neapykantos kurstymas internete paveikia ne tik pavienį asmenį ar grupę, bet ištisas bendruomenes.  

            Tikimasi, kad mokiniai tapo atidesni internete neapykantą kurstančios kalbos apraiškoms, įgijo žinių, kaip tinkamai reaguoti tapus auka, ar susidūrus su neapykantos atvejais draugų rate. Projektui pasibaigus, mokiniai dalijosi savo patirtimis, naujomis žiniomis apie neapykantos kalbos žalą. Jaunuoliams projekto veiklos atvėrė akis apie virtualioje aplinkoje skleidžiamų žodžių poveikį. Mokiniai liudijo, kad tai padės jiems dar jautriau vertinti įvairias situacijas ir aplinką, džiaugėsi projekto nauda, nes išmoko būdų, kaip neleisti plisti neapykantos kalbai internete ir padėti apsaugoti tuos, kurie patiria patyčias ir tampa aukomis.   

          • Prancūziško spektaklio premjera aštuntokų išleistuvėse

          • Birželio 9 d. 8d klasės mokiniai palydėjo mokslo metus labai prancūziškai ir su trenksmu ant scenos! Dalis klasės mokinių, globojami prancūzų k.mokytojos Evelinos Listovos pristatė premjerinį spektaklį prancūzų kalba – „Roméo et Julliette n’aura pas lieu“ („Romeo ir Džiuljetos nebus“). Klasės mokinių tėvai, giminaičiai, mokytojai ir gimnazijos administracijos atstovai galėjo stebėti spektaklį su subtitrais, tad buvo be galo džiaugu išvysti visų entuziastingas reakcijas!

            Po spektaklio įvyko iškilmingi klasės auklėtojos, Lauros Bulkevičienės, lydėjusios mokinius nuo penktos klasės, sveikinimai. Jautrų padėkos žodį tarė mokinių tėvai, atsidėkodami už nuostabų auklėtojos darbą, atsidavimą ir stiprybę! Auklėtoja taip pat pasveikino mokinius įteikdama atminimo dovanėles su pačių jų pačių rašytomis mintimis. Renginį taip pat paskanino tėvelių suorganizuotos vaišės! Dėkojame už galimybę parodyti spektaklį bei taip džiugiai palydėti 8 klasę!

        • "Tavo žvilgsnis 2022" vertimo konkurso nominantai
          • "Tavo žvilgsnis 2022" vertimo konkurso nominantai

          • Sveikiname Saulę Vaidelytę (8b) ir Martyną Vaitkutę (8b), įvertintas diplomais už ilgo teksto iš anglų kalbos į lietuvių kalbą vertimus bei Ugnę Žirgutę (8a), apdovanotą diplomu už trumpo teksto vertimą (anglų kalbos mokytoja I. Daugirdienė)

          • KJG komanda iš Portugalijos parsivežė JT darbo patirties

          • Birželio pirmąją savaitę paskutinio Erasmus+ Model United Nations projekto vizito metu Vila Verde miestelyje Portugalijoje mokiniai Aistė JurgelėnaitėTomas Andzelis, Ignas Karvelis, Augustė Jurjonaitė (IB1), Eva Dikčutė, Karina Kandrotaitė (IIIm) diskutavo, kaip finansuoti pabėgėlių švietimą, mokslo priemones ir kaip kovoti su rasizmu prieš pabėgėlius mokinius. Veikla vyko Socialiniame, Humanitariniame, Kultūriniame komitete. Dalyvius lydėjo anglų k. mokytoja Loreta Čižinauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Pilinkienė ir buhalterė Žaneta Medinienė

            Lietuvių komanda pasiekė puikius rezultatus - priimta rezoliucija, gauti Best Delegate, Outstanding Delegate ir Honorable Mention Delegate apdovanojimai. Tarp sesijų visa gimnazijos komanda aplankė įspūdingos architektūros Porto ir Viana do Castelo miestus, grožėjosi Atlanto vandenynu, susipažino su portugalų tradicine virtuve, lankėsi tautinio kostiumo muziejuje, šiltai bendravo su delegatais iš kitų šalių. Projektas baigėsi, bet draugystė uzsimezgusi jo metu tęsiasi.

          • Kilnus elgesys per mokslo metus neliko nepastebėtas

          • Su gimnazijos kapelionu susitiko mokiniai, surinkę 30-39 paskatinimo taškų, aktyviai dalyvavę mokykloje įvairiose veiklose, atstovavę gimnaziją ir kitais būdais prisidėję prie gimnazijos bendruomenės kūrimo. Padėkos ir sveikinimai prasidėjo susitikus ant vienuolyno stogo, skanaujant ledus drauge su kapelionu, užduodant jam įvairius klausimus, o vėliau tęsėsi visiems kartu keliaujant pažaisti bouling'o. Džiaugiamės mokinių surinktais paskatinimo taškais ir dėkojame už puikų pavyzdį kitiems!

            Birželio 17 d., prieš Ad Majora šventę, vyks Pusryčiai su direktoriumi mokiniams, surinkusiems 50 ir daugiau paskatinimo taškų.

          • "Kalbų kengūros 2022" nugalėtojai

          • Auksinės kengūros apdovanojimai už anglų kalbos įvertinimus skirti Viltei Vitkauskaitei (8c), Austėjai Strasevičiūtei (8b), Martynai Vaitkutei (8b), Martynui Ptašinskui (8c), Nojui Paražinskui (8d), Ugnei Žirgutei (8a), Normantui Šarkai (8d), Annai Narkevičiūtei (8d), Tautvydui Morkūnui (8a), Saulei Vaidelytei (8b), Rusnei Vasiliauskaitei (8b), Ignei Surantaitei (8a), Emilijui Poviliūnui (8a), Gabijai Raugailaitei (8b), Nojui Žibikui (8c).

            Sidabrinės kengūros apdovamojimai už anglų kalbos įvertinimus įteikti Ąžuolui Meškiui (8c), Guodai Snicoriūtei (IAdM). 

            Mokinius paruošė anglų kalbos mokytoja I. Daugirdienė

          • Kultūrinė-edukacinė mainų programa

          • Gegužės 26 d. Kaune svečiavosi 35 mokiniai ir 2 mokytojai iš Šv. Vincento licėjaus (Prancūzijoje) bei šios mokyklos direktorė Florence Poirier, kurie naudingai ir smagiai praleido laiką Pažaislio vienuolyne, M.K. Čiurlionio muziejuje, Kauno centre bei Santakos parke su 35 Kauno jėzuitų gimnazijos mokiniais bei jų mokytoja Inga Daugirdiene.

            Šis projektas prasidėjo dar 2019-ais metais, vėliau buvo sustabdytas dėl visiems žinomų globalinių priežasčių. Tačiau projekto veiklos tęsiasi toliau su drąsiais, optimistiškai nusiteikusiais jaunuoliais. Juk pasimatyti su draugu iš kitos šalies po 3 mėnesių trukusio susirašinėjimo - smagu!

          • Sveikiname tikybos olimpiados prizininkes

          • Pavasarį vykusioje 8-tų klasių tikybos olimpiadoje "Garstyčios grūdas 2022"  prizines vietas užėmė Saulė Vaidelytė (8b) ir Kisieliūtė Viltė-Marija (8d).

            Mokinius ruošė tikybos mokytojai ses. Gražina Dapšauskytė ir Antanas Vasilius. Džiaugiamės kartu!

             

          • Ekologijos temai paskirtas susitikimas Portugalijoje

          • Gegužės 15-20 d. vyko antrasis Erasmus+ „Save Not Waste projekto susitikimas Agrupamento de Escolas Nº1 de Marco de Canaveses mokykloje, Potugalijoje, kuriame dalyvavo KJG mokiniai Saulė Vaškaitė, Vaiva Knabikaitė, Paulius Danielius (I preIB kl.), Jogaila Mitkus (I m kl.), Dominyka Sasnauskaitė (I DSD), tikybos mokytoja Gražina Dapšauskytė  bei šio projekto koordinatorė Vilma Šliužaitė.

            Savaitė buvo kupina įspūdžių, naujų pažinčių, įdomių ir įtraukiančių veiklų bei atradimų. Dalyvaudami įvairiose kūrybinėse veiklose, jaunieji ekologijos entuziastai iš Lietuvos, Vengrijos, Portugalijos, Ispanijos ir Lenkijos daugiau sužinojo apie vandens taršos šaltinius ir ekologinio pėdsako mažinimo galimybes. Kauno jėzuitų gimnazijos atstovai džiaugiasi turėję galimybę aplankyti Porto, Marco de Canaveses ir Tongóbriga miestus, artimiau susipažinti su Portugalijos kultūra ir tradicijomis bei užmegzti naujas, prasmingas pažintis. KJG komandos nariai tikisi, jog įgytas žinias bei patirtis galės pritaikyti tolesnėje projekto veikloje. 

          • Bronzos medaliai Lietuvos geomokslų olimpiadoje

          • Sveikiname Aivarą Jomantą (I DSD klasė) ir Dovydą Demikį (II m klasė) V Lietuvos geomokslų olimpiadoje iškovojusius bronzos medalius!

            Aivaras taip pat apdovanotas specialia nominacija už geriausią mokslinį pranešimą.

            Abu mokiniai pakviesti atstovauti Lietuvai tarptautinėje geomokslų olimpiadoje (IESO 2022), kuri šiemet vyks nuotoliniu būdu Italijoje rugpjūčio 25-31 d.

            Mokytoja Loreta Latvienė ir visa bendruomenė linki mokiniams kuo didžiausios sėkmės!

          • Plaukimo pamokos padėjo pasiruošti vasarai

          • Kauno jėzuitų gimnazijoje vykusiose plaukimo modulio pamokose 6-tų klasių mokiniai išbandė ir patobulino laisvojo stiliaus ir braso plaukimo techniką.

            Vienas iš mokyklos principų, sportiškumas, buvo įgyvendintas sporto mokyklos ,,Startas" baseine. Geromis emocijomis, nuoširdžiu darbu ir puikiais rezultatais džiaugiasi fizinio ugdymo mokytojas Artūras Ševeliovas ir visa bendruomenė.

          • Laimėjimai ekonomikos olimpiadoje

          • Sveikiname Kauno jėzuitų gimnazijos mokinius Tomą Andzelį, Igną Karvelį ir Eveliną Auškalnytę (IB1), iškovojusius prizines vietas Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiadoje 2022:
            Tomas - I vieta
            Evelina - II vieta,
            Ignas - II vieta Lietuvoje.

            Mokytoja Laima Danilavičienė džiaugiasi ir didžiuojasi drauge su visa bendruomene. 

          • Mildai Knabikaitei skirta prestižinė studijų stipendija!

          • Sveikiname TB-2 klasės mokinę Mildą Knabikaitę, kuriai skirta DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst – Vokietijos akademinių mainų valdybos) prestižinė studijų stipendija! Stipendija Mildai padengs bakalauro studijų pasirinktame Vokietijos universitete išlaidas.
            Šią stipendiją finansuoja Vokietijos Užsienio reikalų ministerija. Pretendentus stipendijoms atrenka Vokietijos Užsienio mokyklų koordinavimo valdyba (ZfA), pavaldi Vokietijos Užsienio reikalų ministerijai. Pretenduoti stipendijai gali DSD (Deutsches Sprachdiplom) mokyklų (tai mokyklos, kurių mokiniai turi galimybę išlaikyti įvairių lygių tarptautinius vokiečių kalbos egzaminus) geriausiai besimokantys mokiniai, kurie turi labai konkrečius planus studijoms Vokietijoje. Be puikių mokymosi rezultatų, labai gerų vokiečių kalbos žinių, kurias įrodo išlaikydami DSD II C1 lygio egzaminą, jie turi pademonstruoti ir socialines kompetencijas. Jų įvairių kompetencijų lygį komisijos vertina net keliuose atrankos etapuose.

            Linkime Mildai sėkmingų architektūros studijų pasirinktame Vokietijos universitete!

          • Marselyje KJG delegacija dalyvavo tarptautiniame susitikime

          • Erasmus+ projekto “Gyvenimas kartu - lyg konstravimo žaidimas!” (Vivre ensemble, un jeu de construction!) pirmasis partnerių susitikimas įvyko Ecole de Provence Marselyje, 2022 m. gegužės 9-13 d. Gimnazijai atstovavo Lukas Užpalevičius, Vilius Toločka, Viltė Pociūtė, Sofija Miškinytė, Simona Matelytė, o juos lydėjo anglų kalbos mokytoja Vitalija Miškinienė bei buhalterė Žaneta Medinienė.

            Susitikimo metu mokiniai pristatė apklausos rezultatus, kurios metu respondentai buvo klausiami kaip jie jaučiasi esantys Europos Sąjungos piliečiais; ar tai, kad Lietuva priklauso Europos Sąjungai suteikia jiems saugumo neramumų metu (pvz. karo bei pandemijos akivaizdoje); kokias jie galėtų įvardinti vertybes puoselėjamas Europoje; kokie kultūriniai bei istoriniai saitai jungia Lietuvą su kitomis Europos valstybėmis ir t.t.

            Vizito Marselyje metu delegacija tyrė pirmuosius architektūrinius sprendimus nulėmusius daugelio dabartinių pasaulio didmiesčių veidą ir aplankė Le Corbusier suprojektuotą daugiabutį namą Marselyjetaip pat susipažino, kaip architektūra integruoja istorinius, kultūrinius, etnografinius elementus į darnią visumą lankydamiesi Europos ir Viduržemio jūros civilizacijų muziejuje - MuCEM

          • Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje - prizinės vietos!

          • Gegužės 5 dieną vyko Kauno miesto 5-8 klasių mokinių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada. Joje dalyvavo trys KJG moksleivės: Liepa Banaitė, 5a, Skaistė Danilevičiūtė, 6a, ir Martyna Vaitkutė, 8b. 
            Labai džiugu, kad dvi merginos užėmė prizines vietas:

            I vieta - Liepa Banaitė (mokytoja Eglė Venslovaitė Šiliūnienė);

            III vieta Skaistė Danilevičiūtė (mokytoja Inga Repečkienė). 

            Sveikiname mokines ir dėkojame jų mokytojoms!

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti