• Atvertas kelias į tarptautinį moksleivių vokiškos dainos turą!

          • Sveikiname Guodą Živelytę (II Pre-IB) ir Miglę Valutkevičiūtę (III M), kurių atlikta Marlene Dietrich daina „Sag mir, wo die Blumen sind" ir pagal ją sukurtas video šeštadienį vykusiame nacionaliniame vokiškos dainos festivalyje buvo atrinkti į tarptautinį moksleivių vokiškos dainos turą.

            Komisijos nariai negailėjo gerų žodžių ir kitam mūsų gimnazijos atstovui, I M klasės mokiniui Jokūbui Guzaičiui, atlikusiam dainą „Fremde in der Nacht".

            Mokiniams festivaliui pasiruošti padėjo  mokytojos Lina Milkintienė, Vilma Palienė, Erika Lukšienė ir Ieva Šidlauskienė.

          • Advento akcija siekiame padėti Ukrainai

          • Už savo laisvę ir nepriklausomybę kovojantiems ukrainiečiams mūsų pagalba vis dar išlieka itin reikalinga...

            Ukrainos žmonėms reikia daug pastangų šildytis ir turėti bent minimalų šviesos šaltinį...

            Atverkime savo širdis ir padėkime Ukrainai nelikti tamsoje...

            Advento akcijos organizatoriai kviečia atnešti kartono gabalėlius, tuščias skardines ir vaško, kurie bus panaudoti kuriant naujus žiburius (daiktus renkame dėžėse, gimnazijoje prie laiptų).

            Prisidėkime prie šios KJG akcijos ir padėkime Ukrainai! 

          • Įvertinti jaunųjų rašytojų talentai

          • Šį rudenį leidykla „Aukso žuvys" organizavo konkursą – kvietė sukurti tekstą bežodei Issa Watanabe (Peru) paveikslėlių knygai „Migrantai“. Konkurse dalyvavo 81 autorius (arba komanda) iš visos respublikos. Tarp 10-ies geriausių pateko ir mūsų gimnazijos 6 c klasės mokinės: Emilija Urniežaitė, Gytė Šivickaitė, Justė Krasauskaitė, Marta Lisauskaitė ir Gabrielė Kavaliauskaitė (mokines konsultavo mokytoja Eglė Venslovaitė Šiliūnienė).

            Vilniuje vykusiame festivalyje „Vaikų knygų sala" visi geriausius tekstus sukūrę vaikai nuotoliu susitiko su knygos autore, galėjo užduoti jai klausimus, taip pat klausėsi aktoriaus V. Rašimo skaitomų tekstų, lydimų perkusinių garsų menininko Donato Senkaus garsų.

            Džiaugiamės mergaičių kūrybiškumu bei komandiniu darbu! Linkime neprarasti kūrybinės ugnelės ir entuziazmo!

          • Magis misija '23 kviečia keisti pasaulį

          • Kad suprastume sudėtingą pasaulį, kuriame gyvename, reikalingas požiūris, nepaneigiantis nei tarnystės, nei gerumo svarbos. Tad jau kelintą kartą KJG sielovados komanda organizuoja Magis misiją, kurioje mokiniai turi galimybę ne tik savanorystei, bet ir geriems darbams. Misijoje mes mokysime Kenijos vaikus, savanoriausime ligoninėje ir dalinsimės su neturtingaisiais. Misija planuojama birželio pabaigoje ir liepos mėnesį. 

            Kviečiame III ir IB I klasių mokinius registruotis Magis misijai Kenijoje – užpildyti registracijos formą rekomenduojame kuo nuoširdžiau ir išsamiau. Į misiją atrinkti bus tik 5 mokiniai. Registracija vyksta iki gruodžio 4 d.

             

          • Cura personalis diena – galimybė geriau pažinti save

          • Kaip ir kasmet KJG bendruomenė buvo pakviesta į ugdymo procesą papildančią iniciatyvą – Cura Personalis (lot. Rūpestis asmeniu) dieną. Ši diena – tai galimybė geriau pažinti save ir kvietimas rūpintis visu savimi bei savo artimu. 

            Išmintingų specialistų ir kompetentingų pranešėjų patarimai skatino mokinius gilintis į savo asmenybę, pašaukimą, pažinti savo prigimtį, jausmus, santykius. Šią dieną vykę užsiėmimai kvietė jaunuolius saugoti savo sveikatą šiuolaikinių iššūkių ir pagundų akivaizdoje, atrasti savo stiprybes ir išlaisvinti kūrybiškumą.

            Dėkojame visiems prisidėjusiems prie Cura personalis dienos!

          • Mokytojo pašaukimas – daryti įtaką skleidžiant meilės galią

          • Lapkričio 11–12 d. Pavilnio rekolekcijų namuose susitiko Kauno ir Vilniaus jėzuitų gimnazijų bei Šiaulių jėzuitų mokyklos mokytojai. Antrasis programos „Ignaciškoji lyderystė" seminaras kvietė dalyvius pasinerti į tikrosios lyderio galios paieškas ir diskutuoti apie mokytojo pašaukimą daryti įtaką. Seminaro dalyviai gilinosi į asmeninės galios modelį, ieškodami savosios galios lauko, tyrinėjo Šv. Ignaco atsivertimo galios įžvalgas, analizavo ignaciškosios paradigmos bruožus, mokėsi atpažinti bejėgiškumo būseną ir ieškojo būdų jai įveikti.

            Šios KJG inicijuotos programos tikslas – remiantis ignaciškos lyderystės principais padėti mokytojams tobulinti įgūdžius, kurių prireikia planuojant, organizuojant, reflektuojant ir įsivertinant savo darbinę veiklą. Programai vadovauja KJG Jėzuitų misijos tapatybės koordinatorė dr. Vilma Šliužaitė, VJG kapelionas kun. Vytautas Sadauskas SJ ir psichoterapeutė Daiva Jasiulaitienė.

            Šiais metais programoje KJG atstovauja technologijų mokytojas Albertas Juškauskas, fizinio ugdymo mokytojas Aivaras Pranckevičius, matematikos mokytoja Violeta Obelieniūtė, anglų k. mokytoja Ingrida Stonienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė bei Plėtros skyriaus specialistė Liauda Mažeikienė.

          • Kairos rekolekcijos – galimybė patirti Dievo laiką

          • Gimnazijos kapelionas Eugenijus Markovas SJ kviečia IV ir IB II kl. mokinius į Kairos rekolekcijas Kulautuvoje gruodžio 1–4 d. 

            Kas yra KAIROS? Jei mes veikiame su Dievu ir tikrai iš sielos gelmių, tai atspirties taškas mumyse atveria mums visiškai naujus horizontus gyvenime.  Tai išlaisvina mus daryti teisingus dalykus, ypač ten kur mūsų pačių troškimas vienijasi su Dievo troškimu mums. Tiesiog kviečiame jus pažinti Kairos – Dievo laiką.  

            Registruotis galima iki lapkričio 20 d. Vietų skaičius ribotas. 

          • Mokymai mokytojams ir mokyklos darbuotojams

          • Šių metų lapkričio 4-5 d. vyko pirmasis projekto "Mokytojų ir mokyklos darbuotojų kvalifikacijos stiprinimas, skatinant pabėgėlių iš Ukrainos įsitraukimą" renginys. Renginio tikslas - kelti mokytojų ir mokyklose dirbančių specialistų (psichologų, socialinių pedagogų) kompetenciją, reikalingą dirbant šiandieninėje ugdymo(si) aplinkoje.

            Mokymus vedė psichologė Jurga Misiūnienė. Renginyje dalyvavę mokytojai ir specialistai (socialiniai darbuotojai, mokyklos psichologai) teigiamai vertino įgytas žinias ir išlavintus įgūdžius, kuriuos galės panaudoti dirbdami su mokiniais.

            Dėkojame projektą finansuojančiam JAV vyriausybės įsteigtam fondui AEIF (Alumni Engagement Innovation Fund) ir JAV ambasadai Lietuvoje už bendradarbiavimą!  

        • Savanorė iš Vokietijos Anouk Sieckert
          • Savanorė iš Vokietijos Anouk Sieckert

          • Nuo rugsėjo mėnesio gimnazijoje savanoriauja Anouk Sieckert, atvykusi iš Kelno miesto (Vokietija). Savanorė padeda vokiečių kalbos mokytojams, taip pat vokiečių kalbą besimokantiems mokiniams. Labiausiai jos pagalba praverčia stiprinant kalbėjimo įgūdžius, įveikiant baimę suklysti. Jos dėka mokiniai labiau pažins Vokietiją, jos regionus, kultūrą ir tradicijas. Anouk mūsų miestas, gimnazija ir jos bendruomenė patinka. Ji jau mokosi lietuvių kalbos, kuri tikrai nėra lengvesnė, nei vokiečių. Linkime jai sėkmės ir gerų įspūdžių mūsų mieste ir gimnazijoje!

        • Įteiktos Lietuvių fondo vardinės stipendijos
          • Įteiktos Lietuvių fondo vardinės stipendijos

          • Lietuvių fondo, įsteigto išeivijos atstovų JAV, sudėtyje esantys Vytauto Vizgirdo fondas ir Saulių šeimos fondas geranoriškai remia Lietuvos jėzuitų švietimo įstaigas, prisidėdami prie mokyklų plėtros projektų, įvairių veiklų ir pagelbėdamas sudėtingose finansinėse situacijose esantiems mokiniams kompensuoti mokestį už mokslą.

            Šiais metais dviems KJG mokinėms buvo įteiktas pažymėjimas, liudijantis 1521 JAV dolerių paramą iš Saulių šeimos fondo, kuria joms bus padengtas atlyginiams už ugdymą 2022–2023 m.m. O Vytauto Vizgirdo fondas 413 JAV dolerių suma parėmė dar vieną moksleivį, kuriam taip pat buvo kompensuota mokesčio už mokslą dalis.

            Mokinių ir jų šeimų vardu dėkojame rėmėjams už jų dosnumą ir geranorišką pagalbą! 

        • Prisijunk prie tarptautinio projekto ir aplankyk Krokuvą!
          • Prisijunk prie tarptautinio projekto ir aplankyk Krokuvą!

          • Jei esi KJG 9 kl. ar 11 kl. mokinys(-ė), jei tave domina XXI a. ekologiniai iššūkiai ir turi troškimą įgyvendinti nedidelius, bet praktiškus žingsnius, kad skatintum ekologinį mąstymą ir elgseną, dalyvauk tarptautiniame Erasmus+ mokinių mobilume! 

            Projekto pavadinimas: „SAVENOTWASTE"
            Vizito vieta: Šv. Stanislovo Kostkos jėzuitų mokykla, Krokuva, Lenkija 
            Vizito data: 2022 m. lapkričio 28 d.–gruodžio 2 d. 
            Amžius: 9 ir 11 kl.mokiniai
            Dalyvių skaičius: 6 atranką praėję mokiniai

            Reikalavimai:
            - esate nedalyvavę ankstesniuose šio projekto mobilumuose;
            - gebate bendrauti anglų k.; 
            - norite gilintis į ekologines temas ir aktyviai įsitraukti į projekto veiklas;
            - turite galimybę savo šeimoje apgyvendinti mokinį iš kitos šalies, kai pavasario semestre mobilumas vyks KJG.  
            - turite ne mažiau kaip 6 mėn. galiojantį LR pasą arba tapatybės kortelę.

            Norinčius dalyvauti, kviečiame iki lapkričio 3 d. užpildyti motyvacinę anketą.

            Jei turite klausimų, nedvejokite, užeikite į 201 kab. pasikalbėti su šio projekto koordinatore Vilma Šliužaite.

          • Orientacinio konkurso laimėtojos

          • Drauge su geografijos mokytoja Loreta Latviene džiaugiamės ir sveikiname I M klasės mokines Adrijaną Juknaitę, Austėją Rakutytę, Dorotėją Janulytę ir Izabelę Makštytę laimėjusias II vietą Kauno m.  9–12  klasių mokinių  kultūrinio orientavimosi konkurse ,,Miesto paveikslas – universitetinis Kaunas“.

          • KJG bendruomenė dalyvavo dviračių žygyje

          • KJG bendruomenės nariai rudens savaitgalius leidžia aktyviai, darniai ir smagiai! Dviračių orientavimosi varžybose, kurias suorganizavo fizinio ugdymo mokytojai Laura Bulkevičienė ir Aivaras Pranckevičius dalyvavo įvairių KJG klasių mokiniai su savo šeimomis. Lampėdžiuose vykusios šventės rezultatai – puiki nuotaika, džiaugsmingos pažintys, pramankštinti raumenys, nuostabus laikas su šeima, pabuvimas gamtos apsuptyje... ir daug šypsenų! Dalyviai dėkoja organizatoriams ir nekantriai laukia kitos progos!

          • Ekologijos žinių stiprinimas Ispanijoje

          • Spalio 3-7 d. šeši KJG mokiniai, Vaiva Stonytė, Miglė Karoblytė, Barbora Ylaitė, Saulė Cicėnaitė, Augustas Bičius bei Lukas Pranskūnas, lydimi fizinio ugdymo mokytojo Artūro Ševeliovo bei šio projekto koordinatorės Vilmos Šliužaitės dalyvavo Erasmus+ projekto ,,SaveNotWaste" mobilume Tudelos Pranciškaus Ksavero jėzuitų gimnazijoje, Ispanijoje.

            Kartu su mokiniais iš Vengrijos, Lenkijos, Portugalijos bei Ispanijos, dalyviai diskutavo apie vandens užterštumą, jo išsaugojimo būdus, ieškojo praktinių sprendimų švaraus, gėlo vandens išsaugojimui. Visi grįžo kupini geriausių įspūdžių, praturtėję ne tik žiniomis, bet ir naujais draugais! 

          • Tarptautiniuose debatuose Lietuvai atstovavo KJG mokiniai

          • Tarptautiniame vokiečių kalbos konkurse „Jaunimo debatai Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europoje“ rugsėjo 25–30 d. Lietuvai atstovavo KJG IB2 kl. mokiniai Karolis Liutkus ir Rugilė Urniežiūtė. Budapešte vykusios XVI-osios finalinės savaitės dalyviai diskutavo kontraversiškais klausimais: "Ar kova su vienatve turėtų tapti vyriausybės uždaviniu?"; "Ar visose ES šalyse turėtų būti įvesta arba atkurta privalomoji karinė tarnyba?".

            Sveikiname mokinius bei juos lydėjusią mokytoją Vilma Palienę, kurie dėjo visas pastangas, kad mūsų šalies ir gimnazijos vardas iškilmingai skambėtų tarptautinėje erdvėje! 

          • Gyvenimas kartu - lyg konstravimo žaidimas

          • Šiuo šūkiu pavadinto Erasmus+ programos projekto dalyviai rugsėjo pabaigoje susitiko Lietuvoje. Mūsų šaliai šiame projekte atstovaujanti KJG komanda pasisvečiuoti pakvietė belgų, italų ir prancūzų delegacijas. Programa buvo kupina galimybių geriau pažinti vieniems kitus - mokiniai pristatė savo šalis, mokėsi kalbų, keliavo po Lietuvą, aplankė muziejus, drauge su gimnazijos choru ir folkloro ansambliu AleVa dainavo ir šoko!
            Konstruoti tarptautinę draugystę jaunuoliams padėjo KJG komandą šiame projekte globojanti mokytoja Vitalija Miškinienė su puikiomis kolegėmis! 
            Dėkojame visiems dalyviams ir prisidėjusiems, kad šis gyvenimo žaidimas taptų malonus ir sklandus!

          • Sveikiname mokytojus su jų diena!

          • Šventinį Tarptautinės mokytojų dienos rytą KJG Mokytojai buvo netikėtai nukelti 100 metų atgal! Iškilmingai pasirašę Nepriklausomybės aktą, mokytojai buvo pakviesti pasimėgauti XX a pradžios atmosfera. Mokykla pavirto XX a. pradžios įvykių scena. Buvo galima nukeliauti iš tuometinės Lietuvos kitapus Atlanto arba atgal... Šventę vainikavo nuotaikingas pradinukų, penktokų ir dvyliktokų koncertas.
            Mokytojų dieną organizavo ir visomis detalėmis pasirūpino XXVI abiturientų laida.
            Būkite mylimi visada, brangūs mokytojai!

          • Mokytojų išvyka į Birštoną

          • Tarptautinės mokytojų dienos proga KJG ugdytojų bendruomenė buvo pakviesta keliauti į Birštoną. Ankstyvą šeštadienio rytą nubudę KJG mokytojai buvo apdovanoti puikia diena! Plaukiantys Nemunu nuo Kauno iki Birštono mėgavosi saulės nušviestais rudenėjančios gamtos peizažais, linksma bendryste ir įdomiais gido pasakojimais. Birštone mokytojų laukė kūną ir protą atgaivinančios veiklos pagal pomėgius - baseinai, pirtys, mineralinio vandens procedūros, ekskursijos ar tiesiog ramus pasivaikščiojimas. Būkite laimingi, ramūs ir mylimi, brangieji mokytojai! Ačiū Jums, kad esate!

          • Jaukumas ir bendrystė pirmose pirmokų rekolekcijose

          • Naujais mokslo metais prie gimnazijos prisijungę pradinukai buvo pakviesti dalyvauti vertybinio ugdymo programoje. Šios programos rekolekcijos "Statau bendruomenę" mažiausius KJG narius supažindino su gimnazijos vertybiniais principais, kvietė juos stiprinti klasės bendrystę ir augti tikint Dievu.

            Rekolekcijų metu pirmokėliai aplankė gimnazijos darbuotojus, kurie mielai pasidalijo savo patirtimi ir papasakojo apie savo kasdienes pareigas. Pajusti komandos jausmą pirmokus kvietė užduotis, kurios metu jie kartu su mokytoja Vaida Viluckiene statė savo klasės bendruomenės namą. Pertraukėlių metu pradinukams buvo smagu padūkti gimnazijos kiemelyje. Dienos kulminacija tapo drauge su tėveliais švęsta Eucharistija, kuriai vadovavo kapelionas Eugenijus Markovas SJ. Po Šv. Mišių rekolekcijų dalyviai sugužėjo ant vienuolyno stogo, kur dalijosi džiaugsmu ir bendromis vaišėmis. "Diena pilna veiklų ir įspūdžių bei kvepianti bendruomeniškumu", džiaugėsi mokinių sielovados koordinatorė Asta Krasauskaitė

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti