• Gavėnios rekolekcijos „Imk savo kryžių ir sek paskui mane" (Lk 9, 26)

          • KJG mokytojai ir darbuotojai, keliaujantys Gavėnios kelionėje ir beruošiantys savo širdis džiugiai Prisikėlimo šventei, buvo pakviesti į reikšmingą ir naudingą stabtelėjimą – Gavėnios rekolekcijas. Šio susitikimo tikslas buvo atrasti vidinių jėgų nešant savo kasdienį kryžių ir pastebėti šalia savęs kenčiantį. Rekolekcijas vedusi doc. dr. sr. Gabrielė Aušra Vasiliauskaitė OSB skatino rekolekcijų dalyvius susimąstyti apie gyvenimo prasmės paieškas:  „Gyvenime norime išvengti smūgių, skausmo, netekčių ir nelaimių. Tačiau toks gyvenimas neegzistuoja. Be kryžiaus nepažįstu tikrojo savęs. Kaip atpažinti, kad šis kryžius mano ir jo neišsižadėti? Kaip tyloje klausytis ir išgirsti Tylą – Dievą, kuris man sako: „Imk savo kryžių ir sek paskui mane“. Kas man trukdo? Pagrindinis klausimas – kokį gyvenimą pasirinkti: ar atpažinti savo kryžių, jį priimti ir nešti jį kartu su Jėzumi, ar bėgti, kaltinant Dievą ir kitus, koks neteisingas yra gyvenimas?". 

             

          • Sėkmė nacionaliniame fizikos konkurse

          • 2023 m. kovo 4 d. KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas kvietė jaunuosius fizikus pasitikrinti savo žinias į tradicija tapusį  Nacionalinį prof. K. Baršausko fizikos konkursą. Didžiuojamės 8 d klasės mokiniu Ąžuolu Aniūnu, kuris varžėsi su 71 Lietuvos bendraamžiu ir užėmė 2 - ąją vietą.

            Su puikiu pasirodymu sveikina fizikos mokytojas Vytautas Baršauskas ir visa KJG bendruomenė!

          • Diskusija apie akademinio esė rašymą

          • Kovo 24 dienos nuostabus pavasarinio penktadienio rytas prasidėjo prasmingai ir naudingai su VU lektore Jurga Kasteckiene. Gimnazijos abiturientai ir jų mokytojai entuziastingai diskutavo apie akademinio esė rašymą. Ir mokytojų, ir mokinių sutarimu, platus visų esė aspektų aptarimas leido visiems iš paskaitos išsinešti kažką naudingo. KJG bendruomenė džiaugiasi galimybe bendradarbiauti su LAKMA ir laukia kitų bendrų renginių!

          • Sveikiname debatų čempionus!

          • Kovo 18 d., Šeštadienį, Vilniuje, VU TSPMI, dvi KJG komandos, KJG A ir KJG B dalyvavo Lietuvos mokyklinių debatų nacionalinio čempionato (Lithuanian Schools Debating Championship) finaliniame etape, kurį organizavo Lietuvos Debatų Centras. 

            Čempionatą laimėjo KJG A  komanda (Augustė Jurjonaitė, Ignas Karvelis, Dovilė Jakutytė, IB 2). Laimėtojai finale (Grand Final) varžėsi su KTUG ir pergalingai įveikė varžovus. „Tai yra labai šaunus pasiekimas, nes po 3 ilgų metų Lietuvos čempionų statusas sugrįžta KJG. Ignas, Dovilė ir Augustė Čempionate dalyvauja nuo 2019 metų. Šių metų laimėjimas jiems labai svarbus ir prasmingas. Jis parodo, kad, jei nepasiduodi ir nuosekliai užsiimi debatais, nuolat tobulėji ir augi", – apie A komandos pastangas pasakojo KJG Debatų klubo vadovė Urtė Žukauskaitė

            KJG B komanda (Miglė Valutkevičiūtė, Julija Savickytė, Pija Chmieliauskaitė) pasiekė ketvirtfinalius. Papildomai, Ignas, Augustė ir Pija gavo geriausių Lietuvos kalbėtojų apdovanojimus. Ignas užėmė 1-ą vietą, Augustė 5-tą, o Pija 6-tą.

            Visa KJG bendruomenė sveikina komandas ir labai džiaugiasi laimėjimais! 

            Debatų klubas mielai laukia naujų narių! Dėl prisijungimo prie debatų klubo galima kreiptis e.p. zukauskaiteur@gmail.com

          • Penktokų istorijos žinios atsiskleidė protmūšyje anglų kalba

          • Kovo 17 d. LSMU gimnazijoje Kauno jėzuitų gimnazijos penktokų komanda, Gabijus Beržinis (5 c), Goda Lebedžinskaitė (5 b) ir Dovydas Vieta (5 b), nurungė 20 Kauno miesto mokyklų komandų ir užėmė pirmąją vietą istorijos ir anglų k. protų mūšyje „Listen to Lithuania’s whispers from the past”.
            Gabijus Beržinis taip pat užėmė antrąją vietą kapitonų mūšyje ir laimėjo geriausio kalbėtojo anglų kalba nominaciją. Mokinius sveikina ir jų pasiekimais džiaugiasi ne tik jiems pasiruošti padėję mokytojai Loreta Čižinauskienė, Inga Daugirdienė, Arūnas Baliukevičius, bet ir visa bendruomenė!

        • „Mano gaublio" konkurse – gausybė apdovanojimų
          • „Mano gaublio" konkurse – gausybė apdovanojimų

          • Kovo 6–9 d. visoje Lietuvoje vyko geografijos žinių olimpiada 2-12 klasėms „Mano gaublys". KJG 6–12 kl. mokiniai varžėsi su bendraamžiais iš Kauno m. mokyklų ir puikiai pasirodė visose klasių grupėse! Džiaugsmingai skelbiame nugalėtojus ir dėkojame olimpiadoms pasiruošti padėjusiems mokytojams – Loretai Latvienei ir Arūnui Krygeriui: 

            1. Emilija Urniežaitė (6 c) – I vieta;
            2. Donatas Aleksandras Vasiliauskas (8 b) – I vieta;
            3. Jonas Budrikis (8 a) – II vieta;
            4. Nojus Paražinskas (I M) – III vieta;
            5. Rokas Bagdonas (II DSD) – I vieta;
            6. Kipras Bielozarevičius (III M) – I vieta;
            7. Pijus Blažys (III M) – III vieta;
            8. Modestas Zizas (IV M) – I vieta;
            9. Antanas Pedišius (IV M) – III vieta.

            KJG pradinės mokyklos antrokai šiuo renginiu džiaugėsi savo klasėje. Mažieji kolumbai ir magelanai ne tik analizavo gamtos reiškinius, suko galvas, kuris žemynas yra toliausiai nuo Lietuvos, bet ir ieškojo didžiausio Lietuvos ežero bei mąstė, kuris gi Lietuvos miestas yra trečias pagal dydį. Konkursas praėjo puikiai! Visi mokiniai džiaugėsi gautais atvirukais su Lietuvos žemėlapiu, o nugalėtojai – diplomais. Drauge su mokytoja Loreta Latviene linkime, kad meilė pasaulio ir Lietuvos pažinimui tik augtų ir stiprėtų!

        • Pirmieji dvyliktokų šimtukai!
          • Pirmieji dvyliktokų šimtukai!

          • Džiuginančiomis naujienomis dalijasi gimnazijos vokiečių kalbos mokytojai – net 8 gimnazijos dvyliktokai iš IV AdM, IV M ir TB 2 klasių išlaikė tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą DSD II C1 lygiu:

            1. Kamandulytė Austėja (IV AdM)
            2. Jankauskis Anupras (IV M)
            3. Kliaudaitytė Urtė (IV M)
            4. Matelytė Simona (IV M)
            5. Jurgelėnaitė Aistė (TB 2)
            6. Liutkus Karolis (TB 2)
            7. Toločka Vilius (TB 2)
            8. Urniežiūtė Rugilė (TB 2)

            Šie egzamino rezultatai leistų studijuoti Vokietijos universitetuose ir bus prilyginami nacionalinės programos valstybinio egzamino šimtukams! Visa KJG bendruomenė džiaugiasi abiturientų rezultatais ir dėkoja mokiniams pasiruošti padėjusiems gimnazijos vokiečių kalbos mokytojams!

          • Jaunųjų matematikų pasiekimai

          • Sveikiname Gabijų Beržinį (5 c), laimėjusį I vietą, Justiną Janulevičiūtę (6 b), užėmusią III vietą ir Justą Mikšnį (8 c), iškovojusį II vietą matematikos miesto olimpiadoje! Su puikiu pasirodymu mokinius sveikina mokytoja Edita Zapustienė ir visa bendruomenė! Linkime sėkmės ateityje!

          • Gyventi kartu, konstruojant tarptautinę draugystę

          • Kovo 5–12 dienomis Belgijoje, Gosselies mokykloje, vyko Tarptautinio Erasmus+ programos projekto „Vivre ensemble, un jeu de construction! - Gyvenimas kartu, lyg konstravimo žaidimas" susitikimas. Susitikime gimnazijai atstovavo mokytojos Vitalija Miškinienė su Rasa Varsackyte, mokinės Adrijana Juknaitė, Lukrecija Miškinytė, Viltė Vitkauskaitė, Ūla Daukšytė, Rytė Marija Akramaitė, Dominyka Sasnauskaitė, Guoda Živelytė. Projekto veiklos kvietė dalyvius geriau pažinti vieniems kitus, mokytis bendrauti ir bendradarbiauti konstruktyviai, gilintis į kitos šalies kultūrą ir drauge kurti tvirtesnę draugystę. 

            Lietuvos komandai šiame projekte vadovaujanti mokytoja V.Miškinienė po susitikimo dalijosi įspūdžiais, patvirtinančiais pozityvias mokinių patirtis: „Širdis apsąla išgirdus mokinius sakant, jog tai buvo pats nuostabiausias projektas, kuriame jie iki šiol yra dalyvavę. KJG mokinių grupelė būtent taip jautėsi sugrįžus iš lietingos ir šaltos Belgijos. Tai tik patvirtina seną tiesą, kad pats svarbiausias gyvenime dalykas yra draugiški ir šilti santykiai."

        • 1 : 0 vokiečių kalbos naudai
          • 1 : 0 vokiečių kalbos naudai

          • Vokiečių kalba + futbolas? Ar įmanomas toks derinys? Viskas pavyksta, kai svajoji apie futbolo savaitgalį Berlyne ir apsilankymą futbolo klubo „Hertha BSC“ rungtynėse! Šiuo tikslu dvi KJG  komandos „Jesuiten Kicker" (5-tokų komanda) ir „TorJäger" (6-tokų komanda) paruošė trumpus filmukus tema „Futbolas ir mes“ ir siekė dalyvavimo šalies finale. Kovo 10 d. vyko konkurso „1:0 vokiečių kalbos naudai“ atranka. Iš pateiktų 43 paraiškų ir kūrybinių darbų, buvo atrinkta 15 geriausių komandų, kurios balandžio 19 d. susirungs Kaune šalies finale. Gimnazijai konkurso finale atstovaus 6-tokų komanda „TorJäger". Visa KJG bendruomenė linki jiems sėkmės ir įvarčių gausos!

            Dėkojame dalyvavusioms komandoms, vadovams ir pagalbininkams – vokiečių mokytojoms Vilmai Palienei ir Ingridai Stonienei, fizinio lavinimo mokytojams Artūrui Ševeliovui ir Rimantui Pavydžiui, muzikos mokytojai Erikai Lukšienei

            Komandų kūrybinius filmukus rasite čia: „TorJager" ir „Jesuiten Kicker"

        • Puikus pasirodymas respublikiniame viešojo kalbėjimo anglų kalba konkurse!
          • Puikus pasirodymas respublikiniame viešojo kalbėjimo anglų kalba konkurse!

          • Sveikiname III M klasės mokinę Miglę Valutkevičiūtę patekus į respublikinio viešojo kalbėjimo anglų kalba finalą, vykusį Klaipėdoje tarptautiniame LCC universitete. Šių metų tema buvo „Relations between nations are too important to be left to governments alone“. Miglė savo kalboje kvietė jaunus žmones būti iniciatyviais piliečiais ne tik aktyviai balsuojant bet ir imantis konkrečių veiksmų, kurie padėtų daryti pasaulį geresniu. Su šauniu pasirodymu gimnazistę sveikina mokytoja Rasma Stuokienė ir visi bendruomenės nariai!

        • Vokiečių kalbos žinios įvertintos puikiai!
          • Vokiečių kalbos žinios įvertintos puikiai!

          • Sveikiname 2023 metų Kauno miesto 11 klasių vokiečių kalbos olimpiados ir 8 klasių konkurso laureatus, pakviestus dalyvauti nacionalinėje vokiečių kalbos olimpiadoje ir konkurse:

            I vieta – 8 a Greta Špadaitė ir Urtė Kondrataitė, 8 b (A2 lygis) Ieva Bazaraitė; III m (B1 lygis) Domilė Šidlaitė; I TB (B2 lygis).

            II vieta – Laura Statkevičiūtė, 8 a (A2 lygis); Augustė Tumaitė, I TB (B2 lygis);

            III vieta – Miglė Valutkevičiūtė, III m (B1 lygis); Neda Kaubrytė, III m (B2 lygis).

            Sveikiname ir III a klasės mokinę Indrę Lenčiauskaitę, taip pat pakviestą dalyvauti nacionalinėje olimpiadoje!

            Mokinius olimpiadai paruošusios vokiečių kalbos mokytojos Dalia Kulviečiuvienė ir Lina Milkintienė bei visa KJG bendruomenė linki sėkmės nacionalinėje olimpiadoje!

          • „Pamokos kitaip" kvietė pažinti savo kraštą ir džiaugtis laisve

          • KJG tradiciškai organizuojama „Pamokos kitaip. Pažinkime ir džiaukimės" diena — marga tarsi tautinė juosta! Kovo 8 d. mokiniai įprastines mokyklos pamokas ir veiklas buvo kviečiami pakeisti į įvairias veiklas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo progai paminėti. Šią dieną vykusiose edukacijose jie sužinojo, kaip gimsta skudučiai, susipažino su lietuviškomis verpstėmis, tyrinėjo slaptą Čiurlionių raštą. Apsilankymai muziejuose leido geriau pažinti Maironį, kardinolą V.Sladkevičių, susipažinti su Č.Sugihara. Susitikę su Katalikų Kronikos leidėja s.Bernadeta Mališkaite jaunuoliai išgirdo apie pogrindžio leidybinę veiklą. Vizito IX forte metu atsiskleidė (ne)vaikiškos geto istorijos. Ekspedicijos „Ieškau savo Kauno“ dalyviai atrado dar nematytų miesto istorinių vietų. Tėvynės pažinimas stiprėjo tyrinėjant Zapyškį ir Kačerginę. Mąstyti, analizuoti ir kurti kvietė aplankytos ekspozicijos Medicinos ir farmacijos istorijos bei Anatomijos muziejuose.

          • Mokytojų kompetencijų stiprinimo seminaras Birštone

          • ​​​​​​Kovo 3–4 d. Birštone vyko seminaras mokytojams ir mokyklos darbuotojams. Seminaro tikslas – stiprinti mokytojų kompetencijas dirbant su vaikais, kurių ugdymui yra reikalingas specialusis dėmesys. Naujų žinių mokytojai sėmėsi klausydami dr. Jurgos Misiūnienės, VDU Mokyklinės psichologijos programos komiteto vadovės, įžvalgų. Darbo grupelėse metu, mokytojai dalijosi savo patirtimi, aptarė mokykloje egzistuojantį kontekstą, įvardindami egzistuojančias sėkmes ir nesėkemės, galimybes ir grėsmes. Seminaro dalyviai diskutavo apie tinkamiausius ir efektyviausius metodus ir būdus, dirbant su specialiųjų gebėjimų vaikais, svarstė apie galimą veiklos strategiją, diskutavo apie bendradabiavimo galimybes ateityje. ​​​​​​

            Šis seminaras yra 2022 m. lapkričio mėn. vykusių mokymų tęsinys. Šie mokytojų kvalifikacijai skirti renginiai organizuojami vykdant projektą „Mokytojų ir mokyklos darbuotojų kvalifikacijos stiprinimas, skatinant pabėgėlių iš Ukrainos įsitraukimą“, kuriam lėšas skyrė JAV Valstybės departamento fondas Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF). 

          • Pergalingas pasirodymas robotikos varžybose

          • KJG Robotikos komandos kovo 4 d. dalyvavo Robotikos akademijos organizuotose nacionalinėse Lietuvos „First Lego League“ (FLL)  robotikos varžybose. Renginys, kurio tema „Super powered" (liet. super galingi) vyko Vilniaus Energetikos ir technikos muziejuje, kur jaunieji išradėjai galėjo išbandyti edukacines-interaktyvias mokslo pažinimo erdves, inžinerijos subtilybes.

            KJG komandos varžėsi su dvidešimt stipriausių komandų iš visos Lietuvos keturiose kategorijose. Vertintojai stebėjosi KJG mokinių kūrybiškumu ir išradingumu, pristatant inovatyvius projektus, komandines vertybes, roboto konstrukcijas. Robotų varžybose KJG komandos surinko daugiausiai taškų. Nors visoms dalyvavusioms komandoms teko patirti daug iššūkių, tačiau po atkaklių kovų visos trys KJG komandos tapo turnyro prizininkėmis!

            I vietą pergalingai iškovojo komanda „LITBOT100“, kurią sudaro: Viltė Vitkauskaitė, Jonas Zaleckas, Dovydas Urmelis (I PreIB), Jokūbas Vasiliauskas, Mykolas Platūkis, Aurėja Urniežaitė (II PreIB), Mantas Arnašius (II M). Jie balandžio 19-22 dienomis Hiustone atstovaus Lietuvai pasaulinėse varžybose!

            II vietos laimėtojai – komanda „GOLDEN FISHES“ – Emilija Urniežaitė, Ana Grigaitė, Justė Krasauskaitė, Gytis Lanauskas (6 c), Rapolas Babilas (6 a), Titas Židonis, Mantvydas Vegys ( 6b).

            III vietos nugalėtoja – komanda „LUNAR“ – Titas Beliauskas (7 d), Jurgis Grėbliauskas, Benas Butkus (7 c).

            Komandų vadovas, mokytojas Albertas Juškauskas, ir visa KJG bendruomenė didžiuojasi ir džiaugiasi mokinių kūrybiškumu, energingumu ir pastangomis, o taip pat dėkoja pavaduotojui Virgilijui Sauliui už pagalbą ir palaikymą.

          • II vieta Lietuvos piešimo olimpiadoje!

          • IV a kl. mokinė Aurėja Neverdauskytė užėmė II vietą prof. A. Žmuidzinavičiaus piešimo respublikinėje olimpiadoje, kurią organizuoja Kauno technologijos universitetas. Abiturientę sveikina ir sėkmingų ateities planų linki dailės mokytoja Rasa Aitmanienė ir visa KJG bendruomenė! 

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti