• Atostogos pratęsiamos
          • Atostogos pratęsiamos

          • Informuojame, kad  Žiemos (Kalėdų) atostogos pratęsiamos iki sausio 5 dienos. Nuotolinis mokymas  prasideda  sausio 6 dieną ir tęsis iki sausio 31 dienos. Dėl  nuotolinio mokymo  organizavimo  vasario mėnesį informuosime vėliau.

            Abiturientai sausio 4-5 dienomis gali individualiai konsultuotis su mokytojais.

            Visiems linkime, kad 2021 būtų pozityvaus lūžio metai. Sėkmingų, prasmingų ir palaimintų Naujų dienų!!!

        • Bendruomenės diena suspindo meilės, vilties, tikėjimo šviesa
          • Bendruomenės diena suspindo meilės, vilties, tikėjimo šviesa

          • Advento kelionei Kauno jėzuitų gimnazijos mokiniai pradėjo ruoštis lapkričiui įpusėjus, sugrįžus prie nuotolinio ugdymo. Kapelionas Marius Jocys, subūręs Mokinių parlamento grupelę, paragino klasių seniūnus kurti virtualų Advento kalendorių, kurio tema „Daugiau šviesos“. Visą gruodžio mėnesį stebėjomės įvairių bendruomenės narių siunčiamais palinkėjimais, pamąstymais, patarimais, o gruodžio 22 d. visa mokykla susibūrė virtualioje erdvėje švęsti Bendruomenės dienos. Šios trumpiausią metų dieną vykusios šventės  tikslas  sukviesti bendruomenės narius  pasidalinti, liudyti, kiek gyvenime svarbios gimnazijoje ugdomos vertybės.

            2020 metų šventės tema – „Daugiau šviesos“. Kalėdų laukimo nuotaikas kiekvienoje klasėje praturtino jas aplankę gimnazijos alumnai. Šiais metais jau tradicija tapusią akciją „Sugrįžtame dalytis“ padėjo įgyvendinti gausus būrys skirtingoms laidoms ir skirtingoms profesijoms atstovaujančių buvusių gimnazistų. Susitikimuose netrūko įdomių istorijų, aktualių žinių, patarimų, padrąsinimų, palinkėjimų, atvirų pokalbių. Džiugu ir gera žinoti, kad alumnai geranoriškai grįžta dalintis savo mintimis ir patirtimi su dabartiniais mokiniais. Jų apsilankymai visada tampa didele dovana gimnazijai.

            Po susitikimų visi buvo pakviesti nuotoliniu būdu prisijungti prie šv. Mišių, kurias aukojo gimnazijos direktorius kun. Aldonas Gudaitis SJ. Šventę vainikavo bendras alumnų, mokinių, mokytojų muzikinis sveikinimas. Pasidžiaugėme mokinių parlamento organizuojamų kilniausių bendruomenės narių rinkimų rezultatais ir  mintimis apie kilnumą: „Kilnus žmogus yra įsiklausantis ir padedantis, teisingas ir nuoširdžiai džiuginantis kitus. Kasdien pastebime draugų savanorišką pagalbą, nenutrūkstantį bendravimą, palaikymą, šiltas šypsenas. Visa tai šie žmonės kiekvienam iš mūsų sugeba dovanoti net per atstumą. Gerumas tarsi neregimos bangos sklinda iš žmogaus vidaus ir daro regimą poveikį. Džiaugiamės, jog mūsų bendruomenėje tokių žmonių nereikia ieškoti su žiburiu.“

            2020 metais kilniausiu mokiniu išrinktas Augustas Skietrys, kilniausia mokytoja Erika Lukšienė, o kilniausiu darbuotoju – kapelionas Marius Jocys. Drauge išgyventas šv. Kalėdų laukimas tespindi meilės, vilties, tikėjimo  šviesa!

        • "Baltos Kalėdos" - mokinių inicijuota solidarumo akcija
          • "Baltos Kalėdos" - mokinių inicijuota solidarumo akcija

          • Po ne kartą sėkmingai įvykdytų akcijų, siekiančių skleisti džiaugsmą ir šilumą Lietuvai bei pasauliui advento laikotarpiu, mokiniai iš KJG vėl kviečia prisijungti prie dėkingumo reiškimo net ir šiomis neįprastomis sąlygomis.
            Šiais metais Baltos Kalėdos kviečia išreikšti savo padėką medicinos personalui, nuo pat pirmųjų pandemijos akimirkų rodžiusiems drąsą ir atsidavimą, rizikavusiems savo sveikata, kad apsaugotų aplinkinius bei viso pasaulio žmones.  
            Savo padėką parodyti gali visi ir kiekvienas, tad kviečiame daugiau susipažinti su akcija apačioje pateiktose nuorodose:

             

        • Stipendija besimokantiems TB programoje
          • Stipendija besimokantiems TB programoje

          • Puiki žinia visiems Tarptautinio Bakalaureato (IB) programos mokiniams - nuo šiol atsiranda galimybė gauti stipendiją, kuri padengs vienerių metų išlaidas už mokslą. Stipendijos tikslas – skleisti TB Diplomo programos vertybes, įvertinti mokinio akademinę/visuomeninę veiklą bei pasiekimus, įkvėpti domėtis supančiu pasauliu bei motyvuoti siekti asmeninės pažangos. 

            Džiaugiamės ir dėkojame Dievui už šios stipendijos iniciatorę ir steigėją - Emiliją Platūkytę, kuri yra mūsų gimnazijos alumnė, baigusi IB diplomo programą. Gera žinoti, kad alumnai nepamiršta gimnazijos, geranoriškai atsigręžia ir dalijasi. Emilija linki, kad besimokantieji IB programoje žvelgtų į pasaulį platesnėmis akimis ir suvoktų, koks spalvingas, įdomus ir įvairus jis yra.

            Plačiau apie stipendiją: https://docs.google.com/document/d/1TjP4ye3UmwVH--xgW5556AOSlQ-E6QEobDY6Kb7xC3I/edit?usp=sharing

          • KJG PENKTOKAI prisijungė prie tarptautinės vaikų draugystės iniciatyvos ir prisidėjo prie kampanijos „MATAU TAVE“.

          • Akciją organizavo LRT ir laidos „Tūkstantmečio vaikai“ kūrėjai jungėsi prie Europos transliuotojų sąjungos (angl. European Broadcasting Union, EBU) tarptautinės vaikų draugystės iniciatyvos „Say Hi“ ir kartu su kitais dalyvaujančiais visuomeniniais transliuotojais iš Europos ir Japonijos kvietė vaikus būti  draugiškiems vieni kitiems, priimti skirtumus ir visiems kartu atlikti bendrą dainą ir šokį. Lietuvoje LRT kampaniją vykdė su šūkiu MATAU TAVE. Tarptautinei vaikų draugystės iniciatyvai įstraukė 14 užsienio šalių.  Nuoširdus ačiū vaikams.Šokių mokytoja Jurgita Jonaitienė.

            Dalyvavo akcijoje:
            Gustė Garlauskaitė 5a
            Augustas Varoneckas 5a
            Kotryna Kasparavičiūtė 5a
            Ugnė Vosyliūtė 5a
            Meda Vilčiauskaitė 5c
            Ugnė Zaveckaitė 5d
            Austėja Vaškaitė 5d
            Ieva Juškelytė 5c
            Morta Bazaraitė 5c
            Ugnė Končiūtė 5c
            Miglė Borodičaitė 5c
            Emilija Veličkaitė šoks 5c
            Urtė Matijošaitytė 5c
            Emilija Marcinkevičiūtė 5c
            Sofija Chmieliauskaitė 5c
            Meda Vilčiauskaitė 5c
            Liutauras Mickūnas 5c

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti