• Jaunieji architektai pristatė savo idėjas Kaunui

          • Spalio 7–13 d. Kauno centriniame pašte vykusiame architektūros festivalyje vaikams „Kur paslėpti lobiai?" savo kūrybos projektus pristatė būrys KJG mokinių: Meda Daunoravičiūtė, Elzė Marija Babušytė (2 m pradinė kl.), Anika Petra Ruibytė, Marija Gelžinytė, Viktorija Gasiūnaitė, Ugnė Janušauskaitė (3 m pradinė kl.), Luknė Jakubelskaitė, Kotryna Petrigh, Nida Veličkaitė, Kajus Vasiliauskas (4 m pradinė kl.), Nojus Semėnas (7 a kl.),  Emilis Kazakevičius, Žygimantas Balčiūnas, Gytis Gibavičius, Ąžuolas Kaminskas (7 d kl.).

            Mokiniams pasiruošti konkursui padėjusi Dailės mokytoja Ieva Šidlauskienė džiaugiasi jų kūrybiškumu ir gautais įvertinimais. Ąžuolo Kaminsko ir Emilio Kazakevičiaus darbai sulaukė ypatingo dėmėsio. Architektas Audrys Karalius Ąžuolo darbą įvardijo, kaip „brandžiausią festivalio projektą", o Emilio plaukiantis namas Nemune buvo pripažintas kaip elegantiškas istoriosofinis projektas. „Erdvinio modeliavimo įgūdžiai, atrasti vaikystėje - didelis žmogaus privalumas. Netgi, jeigu jis ir netaps architektu. Erdvinis mąstymas – retas ir vertingas gebėjimas",- teigia architektas A. Karalius.

          • Kauno ir Vilniaus pradinukų draugystė

          • Spalio 9 d. pradinės 4 m klasės mokiniai sulaukė ypatingų svečių – juos aplankė Vilniaus jėzuitų gimnazijos trečiokai. Ketvirtokai pasitiko savo draugus iš Vilniaus, pravedė jiems ekskursiją po Kauną, drauge pietavo ir džiaugėsi bendryste. „Ypatingai jaukus, prasmingas susitikimas. Puikus oras! Giedras dangus, nors sinoptikai žadėjo lietų ir apniukusį dangų.  Diena, kupina Dievo buvimo ženklų!", - po susitikimo dalijosi KJG pradinių klasių mokytoja Dovilė Tamošiūnienė.

          • Kvietimas patirti Dievo laiką „Kairos" rekolekcijose!

          • Mieli III ir IB 1 kl. mokiniai, kviečiame jus į Kairos rekolekcijas Kulautuvoje! Kas yra KAIROS? Jei mes veikiame su Dievu ir tikrai iš sielos gelmių, tai atspirties taškas mumyse atveria visiškai naujus horizontus gyvenime. Tai išlaisvina mus daryti teisingus dalykus, ypač ten kur mūsų pačių troškimas vienijasi su Dievo troškimu mums. Tiesiog kviečiame jus pažinti Kairos – Dievo laiką. Tai unikali patirtis jums!

            Šiais metais jums siūlome rinktis iš dviejų laikų. Pasirinkite, kuris jums labiau tiks. Rekolekcijos prasidės ketvirtadienio vakarą 18 val. ir baigis sekmadienį 15 val. Rekolekcijos vyks Kulautuvoje, jas ves sielovados komanda. 

            Kviečiame užpildyti šią anketą. Vietų skaičius ribotas, tad paskubėkite registruotis iki spalio 18 d. 

          • Istorinis KJG ir VJG mokytojų susitikimas krepšinio aikštelėje

          • Spalio 11 d. KJG mokytojų krepšinio komanda dalyvavo krepšinio varžybose Vilniuje, kur susitiko su VJG komanda. Savo jėgas lošdami krepšinį išbandė mokytojai Albertas Juškauskas, Vytautas Baršauskas, Steponas Abraitis, Rimantas Pavydis, Virgilijus Saulius, kapelionas Eugenijus Markovas SJ ir direktorius Mindaugas Grigaitis. „Šios varžybos – istorinis įvykis, nes pirmą kartą po gimnazijų atkūrimo susitiko VJG ir KJG mokytojų komandos", - džiaugėsi M. Grigaitis.

            Krepšininkų kova buvo atkakli, bet dar karštesnis buvo abiejų komandų sirgalių palaikymas. Stebėti varžybų ir palaikyti savo mokytojus susirinko didelė grupė KJG mokinių ir alumnų. Dėkojame VJG bedruomenei už pakvietimą, o sirgaliams – už palaikymą!

          • Kelionė po Žemaitiją Mokytojų dienos proga

          • Spalio 5  d. Kauno jėzuitų gimnazijos darbuotojai kupini dėkingumo ir įspūdžių grįžo iš nepakartojamos kelionės po Žemaitiją. Edukacinė programa „Žemaitijos sostinė ir Oginskių miestai“ tapo puikia proga ne tik pažinti krašto istoriją ir kultūrą, bet ir sustiprinti tarpusavio ryšius. Kelionės metu mokytojai turėjo išskirtinę galimybę geriau pažinti Telšių miesto istoriją, aplankyti įspūdingą Telšių seminariją ir pasimėgauti skaniais pietumis. Rietave, Oginskių kultūros istorijos muziejuje, atsivėrė didingos didikų šeimos gyvenimo istorijos puslapiai. Neišdildomą įspūdį paliko Plungės dvaro didybė ir parkų grožis. Ypatingą akcentą kelionei suteikė nuotaikinga edukacinė programa kaimo turizmo sodyboje „Iešnalė“. Žemaitiškos vaišės, dainos ir šokiai padovanojo visiems daug džiaugsmo ir juoko, bei suartino visų širdis.  

          • Mokytojų dieną gimnazija pavirto į karalystę

          • Tarptautinę Mokytojų dieną švenčianti KJG spalio 4 d. trumpam pavirto į „Jėzuitų karalystę". Riteriais, vienuoliais, dvarininkais, juokdariais, miestelėnais ir kitais viduramžių temą atspindinčiais personažais pavirtę abiturientai nuo ankstyvo ryto pasitiko mokytojus. Visos karalystės gyventojų akivaizdoje buvo karūnuotas Jo didenybė karalius – Mindaugas Grigaitis. Deja netrukus karūna pradingo ir visi buvo pakviesti į jos paieškas! Ieškoti karūnos buvo galima įvairuose karalystės kampeliuose, kur įsikūrę kūrybingi ir šmaikštūs šios dienos personažai stebino mokytojus ir bendruomenės narius. Laimei, karūna buvo surasta iki šventės kulminacija tapusio koncerto mokytojams „Kelias į mokyklą – kelias į pasaulį!", kuriame šventinę nuotaiką savo balsais sukūrė pradinukai, penktokai, abiturientai ir jungtinis mokyklos choras „Venimus". Sveikiname visus Mokytojus su šia nuostabia švente ir dėkojame už jų kilnų darbą!

          • Vokiečių kalbos diplomo šventėje – būrys KJG alumnų!

          • Rugsėjo 20 d. Vokietijos ambasadoriaus rezidencijoje Vilniuje vyko renginys „Vokiečių kalbos diplomui DSD – 50 metų". Pagrindiniai jo dalyviai buvo šį egzaminą laikę mokiniai iš Lietuvos DSD mokyklų, tarp kurių – 8 KJG alumnai iš įvairių laidų: Paulius Skrupskis, Vilius Talkevičius, Gustė Vincevičiūtė, Vakarė ir Ūla Raškinytės, Simona Matelytė, Urtė Kliaudaitytė ir Neda Kaubrytė. Dėl studijų užsienyje nemaža dais alumnų tiesiog negalėjo atvykti. Šventėje dalyvavusi vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė džiaugiasi turėjusi galimybę susitikti buvusius mokinius ir išgirsti jų prisiminimus apie mokyklą ir sužinoti jų gyvenimo pasirinkimus. „Smagu buvo iš šalies stebėti ilgai trukusį Vokietijos ambasadoriaus dr. Cornelius Zimmermann ir buvusio mokinio Viliaus pokalbį! Kažin, ar daug yra situacijų tokiam pokalbiui įvykti?", - įspūdžiais po renginio dalijosi mokytoja Lina.

            Kauno jėzuitų gimnazijos bendruomenė yra dėkinga Vokietijos Užsienio mokyklų valdybai (ZfA) už galimybę mokiniams laikyti šį egzaminą gimnazijoje ir, žinoma, už įspūdingą renginį.

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf
          Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija
          Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas
          LT-44280 Kaunas
          Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458
          Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas
          Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti