• Atvirų durų diena stojantiems į III-ią (11-ą) ir IB klases
          • Atvirų durų diena stojantiems į III-ią (11-ą) ir IB klases

          • Nuotolinis susitikimas su gimnazijos administracija vyks balandžio 1 d. 18 val. Pristatoma gimnazija, pagrindiniai taikomi ugdymo principai, ugdymo turinio ir proceso savitumai bei priėmimo tvarkos aprašas.

            Susitikimo nuoroda: https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf 

            Lauksime Jūsų!

        • Sveikiname jaunuosius fizikus!
          • Sveikiname jaunuosius fizikus!

          • Sveikiname Tomą Kvietkauską II TB ir Eglę Juškevičiūtę I TB 68-oje Lietuvos mokinių fizikos olimpiadoje apdovanotus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pagyrimo raštais už gerą teorinių ir eksperimentinių užduočių atlikimą (mokytoja R. Skorulskienė).

        • Dėkojame savanorei iš Vokietijos Melinai Meindl
          • Dėkojame savanorei iš Vokietijos Melinai Meindl

          • Danke für die geleistete Freiwilligenarbeit!
            Dėkojame savanorei iš Vokietijos Melinai Meindl, kuri nuo spalio pradžios iki kovo 25 dienos padėjo gimnazijos mokiniams atsikratyti kalbėjimo vokiškai baimės, stiprinti kalbinės komunikacijos įgūdžius, šalinti žinių spragas, geriau pažinti Vokietiją, o ypač Bavariją ir savo gimtąjį miestą Miuncheną. Nors didžiąją dalį laiko mums dirbant nuotoliniu būdu ir ji taip bendravo su mokiniais, visgi pasirinko savanoriaudama gyventi Kaune, nes norėjo labiau pažinti šalį, žmones, tradicijas. Melina padėjo mokiniams ruoštis vokiečių kalbos olimpiadai, o taip pat ir tarptautiniam egzaminui Deutsches Sprachdiplom. Nepaisant, visų su pandemija susijusių iššūkių, viešnagė mūsų mieste ir bendravimas su mūsų mokiniais jai labai patiko.
            Liebe Melina, vielen Dank für deine Hilfe und alles Gute in deinem weiteren Leben in Deutschland!
             

        • Europos miestai: praeities veidrodžiai ir rytojaus atspindžiai
          • Europos miestai: praeities veidrodžiai ir rytojaus atspindžiai

          • Erasmus+ projektai nėra naujiena Kauno jėzuitų gimnazijoje, tačiau pagaliau į mokyklą atkeliavo ir projektas prancūzų kalba! Dar 2018 m. rugsėjo mėnesį gimnazijoje prancūzų kalbos besimokantys mokiniai įsitraukė į Erasmus+ projektą „Europos miestai: praeities veidrodžiai ir rytojaus atspindžiai“, vienijantį keturias šalis: Prancūziją, Bulgariją, Rumuniją ir Lietuvą.

            Kadangi dažnai nepažįstame net ir kaimyninių šalių kultūros, šiame projekte mokiniai buvo kviečiami atrasti skirtingus Europos miestus, susipažinti su jų praeitimi ir dabartimi.  Dalyviai skatinami apmąstyti tarpkultūriškumo sąvoką bei gerinti prancūzų kalbos įgūdžius ir savo akademines žinias ne tik geografijos, ekonomikos, istorijos, literatūros, architektūros ir pan. srityse.

            Gimnazijos mokiniai jau lankėsi Prancūzijoje, kur turėjo galimybę pažinti Grenoblio miestą ir patirti jo gyvenimo ritmą. Taip pat jau nukeliauta ir į Bulgariją, kur atrastas nepaprastai žavingas Veliko Trnovo miestas, ir į Rumuniją, kur mėgautasi pažintimi su Bukareštu. Pagaliau projekto dalyviai kovo 26 d. nuotoliniu būdu atvyksta ir į Kauną. Pažintis su miestu dėl pandemijos komplikuota tačiau nešanti daug vilties. Jėzuitų gimnazijos mokiniai kūrė video reportažus, ruošė programą, įdomias užduotis bičiuliams ir su nekantrumu laukia virtualaus susitikimo. 

          • Palaikykime KJG komandas Europos statistikos konkurse

          • Europos statistikos konkurse prieš patenkant į tarptautinį etapą, komandoms reikia gerai pasirodyti ir nacionaliniame etape, sudarytame iš dviejų turų. Iš Kauno jėzuitų gimnazijos dvi komandos pateko į antrąjį nacionalinio etapo turą, kuriame parengė pristatymus, kuriuose analizavo su Lietuva susijusius duomenis, statistikas. Dalis nacionalinio etapo įvertinimo priklauso ir nuo socialiniuose tinluose vykstančio balsavimo už komandų parengtus projektus, tad skatiname peržiūrėti komandų darbus ir balsuoti už juos paspaudžiant „Patinka“ po šiais Facebook‘o įrašais: KJG komanda ALS ir KJG komanda BOTANIKAI

        • Kviečiame į Mažojo mokinių parlamento renginį
          • Kviečiame į Mažojo mokinių parlamento renginį

          • Kovo 19 dieną, 20.00 val. įvyks susitikimas su rašytoja, vertėja Akvilina Cicėnaite, šiuo metu gyvenančia Sidnėjuje.

            Jei esi skaitęs/-čius knygas „Niujorko respublika”, „Kengūrų slėnio paslaptis”, tai nuostabi proga pabendrauti, pakalbėti, paklausti. 

            Gali sulaukti visus atsakymus per vieną vakarą! Kviečiame visus knygų mėgėjus ir tuos, kurie nori smagiai praleisti vakarą ar sužinoti daugiau apie gyvenimą užsienyje.

            Transliacijos nuoroda bus įkelta į  Instagram paskyrą (@kjg_mmp) bei Facebook paskyroje (KJG Mažasis Mokinių Parlamentas).

            Labai jūsų lauksime! 

        • Kviečiame prisijungti prie šaunios KJG mokytojų komandos!
          • Kviečiame prisijungti prie šaunios KJG mokytojų komandos!

          • Kauno jėzuitų gimnazija plečia savo bendruomenę ir nuo kitų mokslo metų atveria duris pradinukams! Todėl savo komandą siekiame papildyti pradinių klasių mokytojais. Labai laukiame jūsų, jei jūs:
            * turite atitinkamą išsilavinimą ir darbo patirtį;
            * esate atviras(-a) jėzuitų pedagogikai;
            * gebate inovatyviai ir kūrybingai įveikti naujus iššūkius;
            * linkęs(-usi) bendrauti ir bendradarbiauti;
            * kalbate anglų kalba;
            * turite puikius darbo kompiuteriu įgūdžius ir nuotolinis darbas jums nėra iššūkis;
            * turite kitų privalumų, išvardintų darbo skelbime.
            Prisijunkite prie mūsų ir kurkime ateities žmogų kartu!
            CV ir kitų dokumentų laukiame iki kovo 31d. el.paštu pradine@kjg.lt 

        • VDU Kauno istorijos olimpiadose - būrys apdovanotųjų
          • VDU Kauno istorijos olimpiadose - būrys apdovanotųjų

          • Šiais mokslo metais įvyko net dvi VDU Kauno istorijos olimpiados: spalį – 8-oji, perkelta iš pavasario, skirta Kauno regiono dvarams, o šį kovą – 9-oji, skirta socialinei apsaugai Kaune.

            8-ojoje VDU Kauno istorijos olimpiadoje apdovanoti:

            5-6 klasių grupėje: II vieta – Donatas Vasiliauskas 6b; padėka Medeinei Karpavičei 6d.

            7-8 klasių grupėje: II vieta – Jokūbas Vasiliauskas 8a; padėkos Rokui Bagdonui 8b, Mykolui Platūkiui 8a, Tomui Morkui 8b, Ryčiui Didžiūnaičiui 8b, Adrijui Jenciui 8b.

            9-ojoje VDU Kauno istorijos olimpiadoje apdovanoti:

            5-6 klasių grupėje: padėkos Emilijai Veličkaitei 5c, Donatui Vasiliauskui 6b, Ieva Pociūtei 6a, Jonui Budrikiui 6a, Barbora Kliučinskaitei 6c.

            7-8 klasių grupėje: I vieta – Kipras Ajauskas 8c; II vieta – Kamilė Griciūtė 8c; padėkos Tomui Morkui 8b, Mykolui Platūkiui 8a, Aivarui Jomantui 8b, Jokūbui Vasiliauskui 8a.

            Gimnazistų istorijos mokytojai Arūnas Baliukevičius ir Domas Boguševičius.

        • Sveikiname geriausiai pasirodžiusius geografijos olimpiadoje!
          • Sveikiname geriausiai pasirodžiusius geografijos olimpiadoje!

          • Kovo pradžioje mūsų mokykloje nuvilnijo virtuali geografijos banga – kiekvienas mokinys, besimokantis geografijos, dalyvavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos inicijuotoje olimpiadoje „Mano Gaublys“. Džiaugiamės aktyvių mokinių įsitraukimu, geromis jų emocijomis ir šauniais rezultatais. Olimpiadoje savo geografines žinias pasitikrino ir jėgas išbandė net 516 KJG mokinių!

            Sveikiname geriausiai pasirodžiusius:
            6 klasė: Ieva Pociūtė 6a, Aušrinė Černiūtė 6a, Matas Bagdonas 6b, Justas Mikšys 6c,  Elija Reimorytė 6d, Martyna Piktuižytė 6d
            7 klasė: Saulė Vaidelytė 7b, Emilijus Poviliūnas 7a, Ernestas Garnys 7d, Martyna Vaitkutė 7b, Ugnė Žirgutė 7a, Ūla Daukšytė 7c
            8 klasė: Rokas Bagdonas 8b, Jokūbas Vasiliauskas 8a, Kasparas Noreika 8c, Tomas Morkus 8b, Urtė Etnerytė 8a
            9 klasė: Dovydas Demikis Im, Goda Bukelytė Ib, Aurėja Stanytė PreIB1, Ūla Plytninkaitė PreIB1, Justinas Montvila Im
            10 klasė: Kipras Bielozarevičius IIa, Modestas Zizas IIm, Meritas Babilas IIm, Titas Telešius IIm, Matas Raugevičius IIb
            11 klasė: Fausta Dapkevičiūtė IIIm, Eglė Žebuolytė IIIm
            12 klasė: Giedrė Pavydytė IVa, Jokūbas Kupčinskas IVb


            Geografijos mokytojai: Kotryna Lipavičiūtė, Vilius Talkevičius, Artūras Ševeliovas, Loreta Latvienė

        • Sveikiname atrankinių vokiečių kalbos debatų (Jdi) laimėtoją!
          • Sveikiname atrankinių vokiečių kalbos debatų (Jdi) laimėtoją!

          • Atrankinių vokiečių kalbos debatų (Jdi) laimėtojas
            Kovo 16 dieną vyko atrankiniai vokiečių kalbos debatai (Jdi). Konkurse dalyvavo 11 gimnazistų iš Klaipėdos  H.Zudermano gimnazijos, Vilniaus licėjaus ir Kauno jėzuitų gimnazijos. Debatų tema „Ar reiktų atšaukti egzaminus stojant į gimnazijas Lietuvoje? 
            Sveikiname Augustą Skietrį (IB) laimėjus atrankinius debatus ir patekus į šalies pusfinalį.

            Mokytoja Vilma Palienė
             

          • Priėmimas į 5-as klases: gimnazijos pristatymas

          • Stojančius į 5-ąsias klases kviečiame kovo 18 d. 16 val. patirti ir sužinoti, kaip vyksta pamokos ir kitos įvairios veiklos mokiniams Kauno jėzuitų gimnazijoje. Šią dieną Jūsų laukia 6 įdomūs užsiėmimai, kuriuos ves mokytojai ir kiti darbuotojai. Trukmė: nuo 16.00 iki 18.00 val. su trumpomis pertraukomis. Rekomenduojama registruotis į užsiėmimus su gmail (kai kurie darbiniai el. paštai būna susieti su gmail) el. pašto paskyra. Prisijungimo adresą, kur vyks užsiėmimai, ir detalesnę informaciją Jums atsiųsime kovo 17 d. registracijos formoje nurodytu el. paštu.

            Registracijos nuoroda: https://forms.gle/T6pfW2GJbJghp4dZ6

             

          • Europos jėzuitų švietimo projektas – JEEP Reloaded Milan 2021

          • Kovo 8-12 d. vyko nuotolinis Europos jėzuitų švietimo projektas – JEEP Reloaded Milan 2021, kuriame dalyvavo 56 mokiniai iš 7 Europos Sąjungos valstybių: Lietuvos, Belgijos, Italijos, Ispanijos, Kroatijos, Prancūzijos ir Vengrijos. 
            Dėl pandemijos 2020 metų JEEP renginys Barselonoje neįvyko, tad  buvo nuspręsta  2021 m. organizuoti projektą virtualiai. 
            Kartu su anglų k. mokytoja Vitalija Miškiniene projekte dalyvavo tarptautinio bakalaureato mokiniai Aušrinė Vilimaitė, Augustas Skietrys, Urtė Kazakevičiūtė ir Luka Mikulytė. 
            Mokiniai debatavo  ir rašė rezoliucijas šiuose komitetuose:
            Urtė Kazakevičiūtė – Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitete;
            Augustas Skietrys – Vidaus rinkos ir vartotojų apsaugos komitete;
            Aušrinė Vilimaitė – Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos  komitete;
            Luka Mikulytė – Globalios pandemijos komitete. 

        • Sveikiname nugalėtojus!
          • Sveikiname nugalėtojus!

          • Sveikiname „26-OSIOS LIETUVOS MOKINIŲ EKONOMIKOS IR VERSLO OLIMPIADOS REGIONINIO ETAPO, vykusio 2020 m. kovo 5 d. nuotoliniu būdu nugalėtojus:

            1. Augustą Skietrį – 1 vieta
            2. Dominyką Navicką – 2 vieta.

        • Sveikiname filosofijos olimpiados prizininkes!
          • Sveikiname filosofijos olimpiados prizininkes!

          • Kovo 12 dieną nuotoliniu būdu vyko Lietuvos mokinių filosofijos olimpiados finalas, kuriame Ugnė Tulaitė (III m) pelnė sidabro medalį, Eglė Gustainytė (IV b) - bronzos medalį. Sveikiname sėkmingai sudalyvavus filosofijos olimpiadoje!

        • Sveikiname laureatę!
          • Sveikiname laureatę!

          • Sveikiname Nedą Kaubrytę (Im) leidyklos „Debesų ganyklos“ organizuotame jaunųjų knygų apžvalgininkų konkurse tapus laureate! Džiaugiamės, kad turime daug skaitančių ir kūrybingai rašančių mokinių! Nedos darbą galite perskaityti čia

          • 1.2 % parama

          • 1,2 procentai nuo Jūsų jau sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) – tai paramos teikimo būdas, nereikalaujantis iš Jūsų papildomų išlaidų! Jei negalite nuspręsti, kam skirti šią Jūsų sumokėtų mokesčių dalį, už Jus tai nuspręs valdžia. Kviečiame pasinaudoti teise spręsti, kur keliaus Jūsų pinigai, ir kartu prisidėti prie gimnazijos gerovės kūrimo. Kaip tai padaryti, sužinosite čia. Nuoširdžiai dėkojame Jums už paramą!

        • Kovo 10 d. gimnazistai kviečiami mokytis kitaip
          • Kovo 10 d. gimnazistai kviečiami mokytis kitaip

          • Nuotoliniu būdu besimokančius gimnazistus kviečiame patirti daugiau bendrystės, susivienyti vertybinei, kultūrinei, pažintinei veiklai,  todėl kovo 10 d., 9-13 val. I-III klasėms skelbiame „Pamokas kitaip - Džiugesio dieną“!

            Džiugesį pajusti padės turiningos ir kūrybiškumą skatinančios edukacijos. I klasės gimnazistai klausys lietuviškos muzikos ir poezijos programos „Išdainuota, išmylėta“, II klasių mokiniai dalyvaus edukacinėje rašytojo Juozo Grušo programoje , III kl. gimnazistai gilinsis į šiuolaikinės medijos įtaką formuojant pilietišką Valstybę. Su gimnazistais susitiks ir impulsą pamąstymams ir darbams teiks alpinistas Dainius Babilas, istorikė Luka Sinevičienė, projektų vadovas  Gedas Kondrackis.

            Dirbdami kūrybinėse grupelėse gimnazistai ieškos atsakymų į klausimus: „Ką aš galiu dėl Lietuvos?“, „Už ką norėčiau padėkoti istorinei asmenybei?“, „Kaip svarbu stebėti ir kurti atsinaujinančios Lietuvos veidą“. Programos pabaigoje - visi pasidalins įspūdžiais klasių refleksijose.

            Šios programos organizavimui naudojamos „Kultūros pasui“ ir pažintinei veiklai skirtos lėšos.

            Saugoti, nešti ir iškelti trispalvę viršūnėje! Meilės artimui ir tėvynei pakylėti, džiaukimės viltyje! 

        • Sveikiname prancūzų kalbos olimpiados dalyves!
          • Sveikiname prancūzų kalbos olimpiados dalyves!

          • Kovo 4ir 5 d. vyko prancūzų kalbos respublikinė olimpiada, kurioje dalyvavo II preIB kl. mokinė Evelina Auškalnytė ir IV b kl. mokinė Adrija Klepackaitė (mokytoja Evelina Listova) B1 lygio grupėje Adrija užėmė II vietą! Félicitations!

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti