• Projektas "Future Science" apdovanotas kokybės ženkleliu

          • II Pre-IB klasės ir anglų mokytojos Vitalijos Miškinienės įgyvendintas eTwinning projektas "Future Science" sulaukė dar vieno apdovanojimo! Sveikiname mokytoją ir mokinius gavus Europos Kokybės ženklelį už puikią projekto veiklą. Labai džiaugiamės, kad projektas sulaukė pripažinimo aukščiausiame europiniame lygmenyje!

          • Puikus pasirodymas meninio skaitymo konkurse

          • 2021 spalio 15 dieną 7d klasės mokinė Medeinė Karpavičė dalyvavo meninio skaitymo konkurse „Tylios sienos, žodžių paliestos", kurį organizavo Kauno IX forto muziejus ir Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.
            Medeinė puikiai pasirodė ir užėmė antrą vietą! Ją sveikina lietuvių kalbos mokytoja Rasa Malžinskienė bei visa 7 d klasė.

          • Respublikinio skaitovų konkurso laureatė

          • Spalio 16 d. Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyko respublikinis skaitovų konkursas. Labai džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos IIm klasės mokinė Ugnė Grabliauskaitė tapo šio konkurso laureate! Komisijos pirmininkas Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Dainius Svobonas negailėjo Ugnei gražių bei motyvuojančių žodžių, ragino toliau skaityti bei nenustoti tobulėti. Konkursui mokinę ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė.

          • Projekto "Save Not Waste" susitikimas Vengrijoje

          • Džiaugiamės pirmuoju Erasmus+ "Save Not Waste" projekto tarptautiniu susitikimu, spalio 4-8 d. vykusiu Vengrijos Miškolco Fényi Gyula jėzuitų gimnazijoje. Šiuo projektu siekiame įgyvendinti nedidelius, bet praktiškus žingsnius, kad sumažintume atliekų kiekį bei kurtume ekologišką mąstymą. Susitikime dalyvavo KJG mokinės Eva Dikčutė ir Eva Kriaučiūnaitė iš III m klasės, biologijos mokytoja Inga Vareikienė bei šio projekto koordinatorė Vilma Šliužaitė. Šios savaitės metu mokinės, gyvendamos vengrų šeimose bei bendraudamos su projekto dalyviais, turėjo galimybę pažinti įvairias kultūras. Projektą koordinuojančioje mokykloje dalyviai iš Ispanijos, Lenkijos, Vengrijos ir Lietuvos aptarė vienas iš didžiausių šių laikų ekologines problemas, dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose, edukacijose Miškolco mieste, lankėsi rūšiavimo centre, kūrė naujas idėjas šio projekto skleidimui ir įgyvendinimui. Projekto dalyvės grįžo pilnos naujų idėjų, puikių prisiminimų ir su dar didesne motyvacija šį projektą plėsti ir vykdyti.

          • Herzlich willkommen in Kaunas!

          • Nuo rugsėjo 15 dienos savanoriavimą mūsų gimnazijoje pradėjo Alexandra Mohnssen iš Vokietijos. Jau daug metų sulaukiame savanorių, kurie pas mus atvyksta tarpininkaujant organizacijai „kulturweit“ prie UNESCO. Jų tikslas padėti mokiniams nugalėti sunkumus mokantis vokiečių kalbos, ypač tobulinant kalbines kompetencijas ir tarimą. Žinoma, ji mūsų mokiniams padės daugiau sužinoti apie Vokietiją ir jos kultūrą. Aleksandra atvyko iš Ahrensburgo miestelio, esančio netoli Hamburgo. Ji pati dar tik pernai atsisveikino su mokykla, todėl mokinius tikrai gerai supranta. Džiaugiamės, kad ji mūsų gimnazijoje bus ištisus mokslo metus ir prisidės prie vokiečių kalbos mokymo bei populiarinimo. Linkime jai sėkmės ir gerų įspūdžių Lietuvoje!

            Liebe Alexandra, wir wünschen dir eine schöne Zeit in Kaunas und an unserem Gymnasium!

          • Mokytojų dienos šventė

          • Sveikinti su Mokytojų diena ir dėkoti jiems už šios kilnios profesijos pasirinkimą XXV-os laidos gimnazistai šiais metais nusprendė pakankamai grėsmingai. Spalio 1 d. mokykla pavirto į tikrą veiksmo filmo aikštelę, kurioje vyko banko apiplėšimas! Brangiausią turtą, mokytojus, iš kaukėtų pagrobėjų rankų bandė išgelbėti apsiginklavę pareigūnai. Šios dramos atomazga vyko ant vienuolyno terasos, kur lemiamos šokio kovos metu mokytojai buvo saugiai pasveikinti!

            Šventinė nuotaika tęsėsi visą savaitgalį, kelionėje į Lietuvos pajūrį. Stulbinančio gamtos grožio apsuptyje, Olando kepurėje, KJG mokytojai ilsėjosi, sėmėsi įkvėpimo, mėgavosi bendryste, tyrinėjo gamtą, ieškojo gintaro. Šios šventės džiaugsmą papildė pakeliui aplankytas Baublių muziejus ir nuotaikinga ekskursija Klaipėdos senamiestyje.

            Sveikiname visus mokytojus dar kartą!

        • Sveikiname prizininkus!
          • Sveikiname prizininkus!

          • Spalio 2 dieną Vilniaus universitete, matematikos ir informatikos fakultete, vyko Lietuvos komandinė mokinių matematikos olimpiada prof. Jono Kubiliaus taurei laimėti. Kauno miesto komanda laimėjo II-ją vietą. Komandos sudėtyje buvo ir du mūsų gimnazijos mokiniai: Karolis Liutkus ir Domantas Stanys.

            Sveikiname Karolį su Domantu ir visą komandą!

          • Vokietijos ambasadoriaus vizitas

          • Gimnazijoje apsilankė Vokietijos ambasadorius Matthias Sonn. Svečias susipažino su vokiečių kalbos mokytojais, aptarė vokiečių kalbos situaciją Lietuvos mokyklose. Vyko diskusija apie įvairius būdus bei bendradarbiavimo kelius, kad situacija keistųsi į gerąją pusę, kad jaunimas turėtų užtektinai vokiečių kalbos žinių ne tik studijuoti Vokietijoje, bet ir pabaigę studijas galėtų įsilieti į darbo rinką tarptautinėse kompanijose Lietuvoje. Ambasadorius pastebėjo, kad vokiečių kalbos dėstymo lygis ir mokinių pasiekiami rezultatai mūsų gimnazijoje yra išskirtinai geri ir sektini. Buvo džiugu aptarti tos sėkmės paslaptis ir pasidalinti patirtimi.  

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti