• XXV laidos jau skaičiuoja paskutiniąsias 100 dienų

          • Vasario 3 d. šventinį rytą pradėję susikaupimu ir giesmėmis dienų ir laiko valdovui, Viešpačiui, abiturientai girdėjo drąsinančius kapeliono Eugenijaus ir auklėtojos Vitalijos žodžius. O savo kūrybiškumą ir unikalumą dvyliktokai drąsiai atskleidė šaunioje programoje "(Ne)išradinėk dviračio". Vakaro linksmybes papildė direktoriaus, auklėtojų, mokytojų, tėvelių ir alumnų linkėjimai bei įteikta "Šuolio" stipendija. 
            Visiems abiturientams linkime tiesaus ir šviesaus kelio riedant per gyvenimą savaisiais dviračiais!

            Dalijamės šios šventės įrašu.

          • Medijų laboratorijoje buvo tyrinėjama dezinformacija

          • „ETwinning“ nacionalinio konkurso laimėtojai (su projektu "Future science") PreIB 1 ir PreIB 2 klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Vitalija Miškiniene, sausio 27 d. dalyvavo Medijų laboratorijoje ir gvildeno šiuos klausimus: kaip atpažinti dezinformacijos apraiškas internete; kap dekonstruoti medijose esantį turinį; kas yra mokinių elektroninis pėdsakas. Medijų laboratorija – tai iki 6 akademinių valandų virtuali pažintinė kelionė po medijas ir jų poveikį. Medijų laboratoriją sėkmingai įgyvendino Žiniasklaidos monitoringo ir žurnalistikos inovacijų programa „Media4Change“.  

          • Kviečiame pradinių klasių mokytoją prisijungti prie KJG!

          • Kviečiame į KJG bendruomenę prisijungti pradinukų mokytoją! Darbo skelbimas

            Tikimės, kad jūs:

            - turite aukštąjį išsilavinimą ir pradinio ugdymo mokytojo kvalifikaciją;

            - turite darbo su pradinukais patirties;

            - esate atviras (-a) jėzuitų pedagogika grįstam ugdymui;

            - gebate bendrauti ir bendradarbiauti su mokiniais, jų tėvais bei kolegomis; 

            - esate kūrybiškas (-a), iniciatyvus (-i),

            - siekiate mokytis visą gyvenimą, 

            - mokate anglų kalbą, 

            - turite įgūdžių dirbti kompiuteriu, 

            - gebate ugdymo procesą organizuoti nuotoliniu būdu, 

            - gebate reflektuoti ir vertinti savo patirtį.

            Lauksime jūsų! Daugiau informacijos. 

          • Laisvės gynėjų dienos minėjimas

          • Prisimindami ir pagerbdami žuvusiuosius bei nukentėjusius per 1991 m. sausio įvykius, besidomėdami laisvę mylinčių piliečių, patyrusių sovietinio režimo represijas, atsiminimais, puoselėdami istorinę atmintį bei patriotiškumą, sausio 13-ąją KJG bendruomenė minėjo drauge.

            Laisvės gynėjų dieną pradėję tylia malda ir susikaupimu, saugodami žvakelių šviesą nuo vėjo, galiausiai ištvermingai ir ryškiai žemėlapyje išpiešėme šią svarbią datą. 
            Sugebėkime išaugoti šviesą savo širdyse ir tegul tie skaudūs išbandymai, kuriuos patyrė mūsų Tėvynė ir Tauta, niekada nepasikartoja!

          • Bendruomeniškumą stiprinanti „Cura personalis“ diena

          • Turiningos, emociškai įtraukiančios, paliečiančios širdį ir stiprinančios klasės bendruomenę edukacijos pirmąjį mokslo metų pusmetį buvo suorganizuotos kiekvienai KJG klasei. Visų mūsų kasdienybę ir įpročius pakeitęs karantinas ir izoliacija namuose, praėjusiais mokslo metais, sukėlė nemažai iššūkių ne tik asmeninėse, bet ir mokyklų bendruomeniškumo, socializacijos srityse. Tad rugsėjo mėnesį, sugrįžus mokytis kontaktiniu būdu, KJG mokinius pakvietė į įvairias veiklas, kuriose, dalyvaudami kartu su savo klase, jie turėjo galimybes atkurti tarpusavio santykius, susiburti ir stiprėti kaip klasės bendruomenė, mokytis rūpintis savo emocine sveikata, stiprinti psichologinį atsparumą, mokytis streso įveikos įgūdžių, pažinti save ir klasės draugus. 

            Viena iš šių veiklų, gimnazijoje tradiciškai organizuojama „Cura personalis“ (lot. rūpestis artimu) diena. Šiais mokslo metais kiekviena klasė turėjo atskirai šiam tikslui paskirtą dieną, o temą ir užsiėmimus mokiniais išsirinko kartu su klasės vadovais. Nuo spalio 25 d. iki gruodžio 14 d. 1-os pradinės, 5-IV klasių mokiniai dalyvavo įvairiuose praktiniuose - patyriminiuose užsiėmimuose.

            „Cura personalis“ dienos metu 1 klasės mokiniai dalyvavo gerų emocijų dirbtuvėse, kuriose pradinukai ne tik dainavo, juokėsi, bet ir mokėsi pažinti jausmus. Kartu džiugiai ir prasmingai praleisti laiką, pažaisti, atsipalaiduoti, pasidalinti įvairiais pasakojimais ir patirtais nuotykiais vieni su kitais galėjo 5-6 klasių mokiniai, kurie dalyvavo savo pasirinktuose psichologinio atsparumo stiprinimo, mindfulness, emocinio raštingumo, nesmurtinio bendravimo užsiėmimuose. „Buvo labai įdomu, dabar jaučiuosi drąsiau, nes suprantu, kad daug žmonių patiria tas pačias baimes kaip ir aš“, savo įspūdžiais dalijosi šeštos klasės mokinys. 7-8 klasių mokiniai pasirinko Ekoterapijos ir dramos terapijos užsiėmimus, kurie, mokinių nuomone, buvo tarsi „susiliejimas su gamta kartu su visa klase". Šių užsiėmimų naudą apibūdinę mokiniai teigė, kad tai „puiki patirtis ir terapija“ bei „poilsis ir sustojimas nuo visų kitų veiklų ir mokslų“, kuris „vaikus skatina suprasti, ne jų silpnybes, o stiprybes“.  „Šios programos yra reikalingos ne tiek dėl emocijų, kiek dėl lavinamųjų veiklų, po kurių visa klasė jaučiasi apgaubta laimės hormonu“, pasakojo klasės vadovė, su auklėtiniais dalyvavusi edukacijoje apie psichologinį atsparumą. 
            Gimnazinių klasių mokiniai ieškojo atsakymų į jiems rūpimus psichologinius klausimus. I-II klasių mokiniai dalyvavo psichologinio atsparumo stiprinimo, relaksacijos, streso, nusiraminimo technikų mokymuose, savęs pažinimo programose, kuriose buvo sukurta tokia atmosfera, kad visi galėjo jaustis saugiai kalbėdami apie save. „Jaukiai jaučiausi netgi tuomet, kai reikėjo dalintis savo jausmais“, dalijosi gimnazistė. Klasės, kaip grupės, palydėjimo užsiėmimuose, tarpusavio santykių akademijos, psichinės sveikatos stiprinimo srityse savo žinias praplėtė III-IV klasių mokiniai. Smagiuose užsiėmimuose, kurie vyresniųjų klasių mokiniams pasirodė netikėti, dar labiau išryškėjo „mokyklos bendruomeniškumas.“
            Vertindami „Cura personalis“ dienos metu patirtas veiklas mokiniai išreiškė susižavėjimą užsiėmimus vedusiais lektoriais: „man patiko psichologės metodai, ir paaiškinimai, kaip psichologiniuose žaidimuose atsiskleidžia charakterio savybės ir žmonių santykiai“;  „psichologai puikiai atliko savo darbą, jaučiausi išklausyta, užduotys padėjo pripažinti dalykus apie save, kuriuos jau laikas buvo pripažinti“. 
            Šią dieną užsiėmimus mokiniams vedė įvairūs lektoriai, pagal “Geros savijautos programą”. Galimybę dalyvauti visiems Lietuvos mokiniams šioje programoje, atsižvelgiant į pandeminę situaciją, sudarė ir finansavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.
            Apžvelgus mokinių atsiliepimus, paaiškėjo, kad didžioji dalis jų yra labai patenkinti šiomis veiklomis ir užsiėmimais, kuriuose dalyvavo kartu su klase, ir tikrai rekomenduotų jas kitiems mokiniams.
            Džiaugiamės galimybe kviesti mokinius į tokius tiek psichoemocinei, tiek fizinei sveikatai svarbius užsiėmimus ir dėkojame šių užsiėmimų lektoriams, iš kurių užsiėmimų mokiniai išsinešė naują žvilgsnį į save ir klasės draugus, geriau pažino savo emocijas, atlikdami įvairias užduotis patyrė klasę kaip bendruomenę, kurioje gera mokytis ir būti.

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti