• Jaunojo matematiko pasiekimai
          • Jaunojo matematiko pasiekimai

          • Lietuvos jaunesniųjų klasių matematikos olimpiadoje 5c klasės mokinys Gabijus Beržinis užėmė I-ą vietą. Jaunąjį matematiką sveikina ir džiaugiasi matematikos mokytoja drauge su visa bendruomene!

          • Sėkmingas pasirodymas komandinėje matematikos olimpiadoje

          • Rugsėjo 24 dieną Vilniaus universitete, Matematikos ir informatikos fakultete, vyko Lietuvos komandinė mokinių matematikos olimpiada prof. Jono Kubiliaus taurei laimėti. Kauno miesto komanda laimėjo III- ją vietą. Komandos sudėtyje buvo ir mūsų gimnazijos IB1 klasės mokinė Pija Chmieliauskaitė. Drauge su matematikos mokytoja Rasa Butkevičiene sveikiname Piją ir visą komandą!

          • Mokinių tarptautiškumo patirtys Prancūzijoje

          • Visą savaitę 14 KJG gimnazistų viešėjo Prancūzijoje, Senlis miestelyje, įspūdingame XI a. vienuolyno pastate įsikūrusiame Lycée Saint Vincent. Mokiniai buvo mielai sutikti šios mokyklos šeimų atstovų ir turėjo puikią progą mokytis bendrauti, pažinti šios šalies kultūrą, dalytis patirtimi ir pristatyti savo šalį. Istorijos, geografijos, meno, biologijos žinių pasisemti gimnazistai galėjo kvapą gniaužiančiose ekskursijose. Neskaičiuodami žingsnių, ji kasdien nukeliaudavo didelius atstumus, norėdami aplinkyti kuo daugiau objektų. 
            Anglų kalba vykstantis projektas, kurį koordinuoja mokytoja Inga Daugirdienė, leido mokiniams pajusti susikalbėjimo džiaugsmą! Kai kurie iš jų jau nusprendė mokytis prancūzų kalbos! Prieš išvykdami namo, lietuvaičiai pakvietė prancūzų delegaciją dar kartą aplankyti Kauną. Mielai lauksime draugų iš Prancūzijos!

          • Penktokai stiprino bendruomeniškumo jausmą

          • Rugsėjo pirmąsias dvi savaites 5 klasių mokiniai dalyvavo vertybinio ugdymo programos stovykloje „Mes bendruomenė". KJG vertybinio ugdymo programų tikslas - skatinti mokyklos bendruomenės vertybinių nuostatų raidą. Tai puiki galimybė ugdyti gebėjimus, išlaisvinančius mokinių galimybes būti ir veikti kartu su kitais. Ši patitrtis taip pat padeda mokiniams auginti tikėjimą ir labiau pažinti Dievo veikimą.

            Mokinių vertinimu, šioje stovykloje jie patyrė daug nuostabių dalykų. Jiems buvo smagu vieniems kitus geriau pažinti, susidraugauti, kartu sportuoti, kurti, melstis, išsirinkti klasės šventąjį globėją, smagiai leisti laiką ir mėgautis bendryste.

          • Geomokslų olimpiadoje - puikus KJG mokinių pasirodymas

          • Nuotoliniu būdu Italijoje vykusioje 15-ojoje tarptautinėje geomokslų olimpiadoje „IESO2022“ Lietuvos mokiniai iškovojo net 9 medalius, iš kurių net 4 priklauso KJG mokiniams! Dovydas Demikis (III M) ir Aivaras Jomantas (II DSD) pelnė prizines vietas individualiose ir komandinėse užduotyse! Drauge su mokiniais dėkojame mokytojai Loretai Latvienei už pagalbą ruošiantis olimpiadai!

            Daugiau apie šiuos pasiekimus skaitykite čia.

          • 30 metų draugystė su Eichstätt'u

          • Kaip išsaugoti draugystę 30 metų? Atsakymą pateikė mūsų gimnazijos mokiniai, kurie birželio mėnesį kartu su vokiečių kalbos mokytojomis Lina Milkintiene, Ingrida Stoniene, Vilma Paliene bei muzikos mokytoja Erika Lukšiene lankėsi mūsų partnerinėje Šv. Vilibaldo gimnazijoje Eichstätt‘e.

            Gimnazistai buvo priimti vietinių šeimų, kurios jais visapusiškai rūpinosi. Šiltas svetingumas ir maloni patirtis atsispindi gimnazistų atsiliepimuose apie viešnagę Vokietijoje: „Eichstätt‘e man patiko šeimos nuoširdumas ir pastangos sukurti jaukią atmosferą savo namuose“ (Dovas, II DSD); „Labiausiai įsiminė ne konkretus įvykis, o apskritai vokiečių šeimų nuoširdus rūpestis mumis“ (Urtė, II DSD); „Labai patiko šeima, kuri priėmė mane. Jie buvo labai malonūs ir lengvai juos supratau. Rajanas man padėjo, jis yra labai kūrybingas“ (Alanas, II DSD) „Man labai patiko, kai su „vokietukėmis“ ėjom į vandens parką ir visos kartu labai linksmai praleidom laiką“ (Rytė, II DSD). 

            Nuoširdumo, jaukumo, empatijos ir meilės vienas kitam atmosferą kūrė ne tik mokiniai, bet ir Šv. Vilibaldo gimnazijos direktorius Claus Schredl, jo pavaduotoja Gisela Albrecht, mainų programos koordinatorius Stephan Bleitzhofer ir muzikos mokytojas Thomas Klaschka. KJG delegacija dėkoja už puikius įspūdžius ir svetingumą!

          • Lyderystės gebėjimų mokytojai semsis iš Šv.Ignaco Lojolos

          • Rugpjūčio 22-23 d. startavo jau ketvirtus metus iš eilės organizuojama "Ignaciškosios lyderystės" programa. Pirmajame susitikime netoli Kryžių kalno susirinko Kauno, Vilniaus jėzuitų gimnazijų ir Šiaulių jėzuitų mokyklos mokytojai. Šio seminaro tema buvo "Mokytojas lyderis šiandieninėje jėzuitų mokykloje". Programos koordinatorė Vilma Šliužaitė pristatė dalyviams mokytojo lyderystės ugdymo svarbą, susipažindino su skirtingais lyderystės stiliais, t. Vytautas Sadauskas SJ pasakojo apie Šv. Ignaco kvietimą irtis į gilumą, o psichoterapeutė Daiva Jasiulaitienė pravedė patyriminį užsiėmimą apie žmogaus jausmų pasaulį. 

            Šiemet į metų trukmės lyderystės kelionę keliaus KJG technologijų mokytojas Albertas Juškauskas, fizinio ugdymo mokytojas Aivaras Pranckevičius, matematikos mokytoja Violeta Obelieniūtė, anglų k. mokytoja Ingrida Stonienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė bei Plėtros skyriaus specialistė Liauda Mažeikienė

            Linkime jiems neišdildomų įspūdžių, atradimų ir prasmingų susitikimų, kad augindami save padėtų augti ir kitiems!

          • Stipendijos už pastangas ir pasiekimus

          • Mokslo metų pradžios šventės metu buvo iškilmingai pagerbti mokiniai, laimėję stipendijų konkursus.

            Karolis Liutkus (IB 2) buvo pasveikintas laimėjęs Tarptautinio bakalaureato 2022 m. stipendiją, įsteigtą TB Diplomo programos alumnės Emilijos Platūkytės.

            Kamilei Griciūtei (II DSD) buvo paskirta Juozo Giedraičio fondo stipendija ir premija už rašinį "Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos 50 metų sukaktis". Simonui Česoniui ir Jokūbui Guzaičiui (I M) taip pat atiteko Juozo Giedraičio fondo stipendijos.

            Viltei Vitkauskaitei, Medeinai Kuprytei ir Aisčiui Janušauskui (I Pre-IB) buvo paskirta Širdžių giesmės stipendija, skirta atminti 1996 m. žuvusius gimnazistus. Stipendija įsteigta žuvusių mokinių tėvų ir gimnazijos Solidarumo fondo iniciatyva. 

            Drauge su apdovanotaisiais dėkojame geranoriams, kurių dosnumas ir rūpestis leidžia įvertinti mokinių pastangas ir kompensuoti jiems užmokesčio už mokslus dalį. Teatlygina Jums Visagalis!

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti