• Įtampos kupinos salės futbolo varžybos

          • Komanda „FK Magis" dalyvavo Finaliniame Žalgiris FUTSAL lygos etape. Legendinėje Kauno sporto halėje jaunieji sportininkai pajautė salės futbolo dvasią. Komandos treneris mokytojas Artūras Ševeliovas, pasidalijęs įspūdžiais apie varžybas, pabrėžė, jog nors ir „įtemptoje kovoje pralaimėtos varžybos, bet rungtynių metu demonstruota Ignaciška kovos ir pagarbos dvasia. Futbolas paskirtas didesnei Dievo garbei!".

          • Šokiu išreikšta draugystė su pasauliu

          • KJG mokiniai jungiasi prie tarptautinės iniciatyvos „MatauTave2023" (#SayHi2023) ir kartu su visa Europa šoka draugystės šokį. Akcijoje dalyvauja 1–3 pradinių, 5-ų ir III–IV gimnazijos klasių mokiniai, kuriuos ruošė mokytoja Jurgita Jonaitienė. „Mūsų ryšys – mūsų pasaulis. Mes visi esame skirtingi, bet vienodai svarbūs. Būti ryšyje reiškia – pažinti, įsiklausyti, veikti kartu", - sako šios iniciatyvos sumanytojai, kuriems Lietuvoje atstovauja LRT. 

          • Lietuvių kalbos mokytojai dalijosi patirtimi su kolegėmis iš Telšių

          • Spalio 27 d. į Kauno jėzuitų gimnaziją atvyko lietuvių kalbos mokytojų grupė iš Telšių. Viešnios iš įvairių Žemaitijos sostinės mokyklų apsilankė KJG, norėdamos pasisemti gerosios patirties iš KJG lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų. Stebėdamos mokytojų M. Grigaičio, R. Malžinskienės ir E. Šiliūnienės vedamas pamokas, jos susipažino su priemonėmis ir metodais, kuriuos taiko KJG mokytojai darbe su skirtingų klasių TB ir nacionalinės programos mokiniais. „Buvo naudinga apsilankyti jėzuitų mokykloje ir pasisemti naujų idėjų", - tvirtino delegacijos iš Telšių atstovės.  

          • Šventųjų šventėje – pradinukų malda už taiką

          • Nepasiduoti vis niūrėjančiai ir tamsėjančiai rudeninei nuotaikai pradinukams padeda Šventųjų pavyzdžiai! Spalio 25 d. drauge su mokytojais, tėveliais ir seneliais mažiausieji KJG mokiniai (1 m, 2 m ir 3 m kl.) minėjo Visų Šventųjų dieną. Šventėje susirinko šv. Mergelės Marijos, šv. Kotrynos, šv. Barboros, šv. Roko, šv. Pranciškaus, šv. Petro, Jono Krikštytojo, arkangelų Mykolo ir Gabrieliaus bei daugybės kitų šventųjų gerbėjai. „Dar neteko švęsti Eucharistijos su tiek daug šventųjų aplink!", džiaugėsi kapelionas kun. Eugenijus Markovas SJ. Šv. Mišių metu mažieji išsakė savo maldavimus už taiką, ramybę ir viltį pasaulyje.  

            Tikybos mokytojos Astos Krasauskaitės paraginti, pradinukai galėjo pasirinkti ir pristatyti jiems brangaus ir svarbaus šventojo asmenybę. Vaikai susipažino su juos globojančiais šventaisiais, gamino skulptūrėles šia tema, drauge su muzikos mokytoja Erika Lukšiene mokėsi giesmių pagal šventųjų tekstus. Dėkojame pradinių klasių mokytojoms, tėveliams ir artimiesiems, kurie padėjo pasiruošti šiai šventei!

          • Sveikiname TB stipendijos laimėtoją!

          • Jau trečią kartą organizuojamo Tarptautinio Bakalaureato (TB) programos stipendijos konkurso 2023–2024 m. m. nugalėtoja tapo TB 2 klasės mokinė Pija Chmieliauskaitė. Abiturientė yra aktyvi gimnazijos bendruomenės narė, garsinanti mokyklos vardą matematikos varžybose bei debatų turnyruose. Dalyvauti šiame stipendijos konkurse kvietė stipendijos steigėja Emilija Platūkytė.

            Kaip ir kasmet, be akademinių bei užklasinių pasiekimų, konkurse dalyvavę moksleiviai privalėjo pateikti dvi eses. Vienoje iš jų papasakojo apie save, savo pasaulėžiūrą bei ateities tikslus. Kitoje pristatė iššūkį, su kuriuo šiuo metu susiduria Lietuva ir kurį norėtų padėti įveikti. „Buvo be galo įdomu skaityti moksleivių mintis apie tai kaip jie spręstų medicinos darbuotojų trūkumą, finansinį neskaidrumą, diskriminaciją ir kitas socialines problemas", – teigia stipendijos iniciatorė Emilija. 

            Dalyviai taip pat turėjo pristatyti pokalbiuose (interviu) svečiams iš Lietuvos bei užsienio. Nors tarp tiek daug gerų kandidatų stipendijos laimėtoją buvo išrinkti ypač sunku, šiemet ja tapo Pija. Stipendijos komisija ir gimnazijos benduomenė labai dėkoja visiems dalyvavusiems ir linki visakeriopos sėkmės! 

          • Tarptautinis kūrybinių darbų konkursas Vokietijoje

          • Spalio 9–13 d. Vokietijos Leipcigo mieste vyko tarptautinis  projektinių kūrybinių darbų pagal perskaitytą vokiečių autoriaus romaną finalas, kuriame mūsų gimnazijai ir Lietuvai atstovavo mokinės Atėnė Goštautaitė ir Saulė Vaškaitė (IB 1 kl.), lydimos mokytojos Linos Milkintienės. Konkurso, į kurį susirinko nacionalinių finalų laimėtojai, pavadinimas "Seitenweise: Dein Projekt zum Buch". Jame jau nebuvo varžomasi, tačiau mokiniai dalyvavo įdomiose kūrybinėse dirbtuvėse, o po savo projektų pristatymo bendravo su perskaityto romano "Dazwischen: Wir" autore iš Austrijos Julya Rabinowich. Žinoma, jie turėjo laiko ir užmegzti naujas tarptautines pažintis bei susipažinti su Leipcigo miestu.

            Galimybę dalyvauti šiame konkurse suteikė Vokietijos užsienio mokyklų tarnyba (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen, ZfA), pakviesdama prisijungti prie jų vykdomo projekto (Nr. A2i8).

          • Sveikinimai matematikos olimpiados nugalėtojui

          • Sveikinimai Gabijui Beržiniui (6 c kl.), laimėjusiam 1-ąją vietą XXIII Lietuvos 5–6 klasių mokinių matematikos olimpiadoje! Džiaugiasi ir sėkmės ateityje linki mokytoja Edita Zapustienė ir visa KJG bendruomenė! 

          • Šventinė nuotaika mokytojų išvykoje į Druskininkus

          • Mokytojų dienos proga, spalio 7–8 d., būrys KJG mokytojų ir darbuotojų keliavo į Druskininkus, kur jų laukė ekskursijos, apsilankymas M. K. Čiurlionio muziejuje, meninė edukacija, poilsis sveikatinimo centre ir bendrystės akimirkos. Už kilnaus pašaukimo pasirinkimą ir suteiktas gyvenimo dovanas padėkoti pedagogai buvo pakviesti  šv. Mišiose Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje. Tegul šios išvykos metu pastiprintos jėgos ir sutvirtinta tarpusavio bendrystė lydi jų kasdienes veiklas! 

          • Mokinių iš Vokietijos viešnagė KJG

          • Rugsėjo 30 – spalio 6 dienomis Kauno jėzuitų gimnazijoje viešėjo mokinių ir mokytojų grupė iš Eichšteto Willibald gimnazijos (Vokietija). Ši tarptautinė draugystė tęsiasi jau virš 30 metų ir abi mokyklos keičiasi didelėmis mokinių grupėmis. Ir šį kartą net 48 mūsų gimnazistų šeimos svetingai atvėrė duris vokiečių mokiniams. Svečiai iš Vokietijos lankėsi pamokose, keliavo po Lietuvą, pristatė savo gimtojo krašto Bavarijos kultūrą. Mokinių mainus koordinavusi vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė džiaugėsi, kad bičiuliai iš Vokietijos negailėjo plojimų mūsų mokiniams, atlikusiems folkloro dainas ir įtraukusiems visus į bendrą liaudiškų šokių ratą. Willibald gimnazijos direktorius Claus Schredl atsiųstame padėkos laiške rašė, kad šie mokinių mainai yra neįsivaizduojamai didelė turtinanti patirtis ir jų mokiniams, ir mokytojams.

          • Tarptautinis susitikimas Italijoje, skirtas gamtos įvairovei pažinti

          • Rugsėjo 25–29 d. Chieti miestelyje Abruzzo regione, Italijoje, vyko paskutinis Erasmus + projekto „Gyvenimas kartu – lyg konstravimo žaidimas!” („Vivre ensemble, un jeu de construction!") mokinių susitikimas. Pagrindinė šio tarptautinio renginio tema – bio įvairovė – buvo aptariama italų, prancūzų, belgų ir lietuvių grupelėse. 

            Dalyvavę mokiniai, Vaiva Knabikaitė, Saulė Vaškaitė, Justinas Kairys, Adrijus Jencius, Atėnė Goštautaitė, Jokūbas Vasiliauskas (IB1 kl.), Lukrecija Miškinytė (II M kl.) mokytoja Vitalija Miškinienė ir darbuotojos Edita Zarembienė bei Žaneta Medinienė, turėjo unikalią galimybę pažinti šį Italijos regioną, stebėti jame esančią gamtą ir stiprinti taprtautinės draugystės patirtį. 

          • Sveikiname su Mokytojų diena!

          • Šiandien gimnazija – oro uostas, kuriame prasideda turininga kelionė po mokslo aukštumas, padedanti atrasti gyvenimo gelmes, galimybių ilgumas ir bendrystės platybes! Už kiekvieną saugų ir malonų skrydį esame dėkingi jums, mylimieji mokytojai! Sveikiname visus Jus su jūsų švente ir linkime daug pakylėtų akimirkų!

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti