• Energingai ir su šypsenomis puoselėjamas KJG sportiškumas

          • KJG komanda, sudaryta iš 5 a, 7 a, 7 b, 7 c, 7 d mokinių ir jų šeimos narių dalyvavo Kauno „Akropolio" maratone. Buvo įveiktos 400 m, 1,5 km, 5 km ir 10 km trasos! Puikioje bėgimo šventėje jautėsi Kauno jėzuitų gimnazijos dvasia.

            Merginų ir vaikinų futbolo komandos „MAGIS" dalyvavo Dainavos futbolo taurėje. KJG sportininkai varžėsi su Aleksoto, Kazlų Rūdos, Ąžuolo (Kaunas), Futbolo Riteriai (Kauno raj.) ir Hegelmann B komandomis. „Šiame turnye FK Magis komandai Dievas davė daug pamokų ir padėjo ugdyti kovotojų charakterį!" – įsitikinęs fizinio ugdymo mokytojas Artūras Ševeliovas.

            Visa KJG bendruomenė džiaugiasi aktyviai sportuojančiais mokiniais ir linki jiems daug energijos!

          • KJG Robotikos komanda tapo pasaulio vicečempionais

          • Lietuvos vardas suskambo garsiai kitapus Atlanto, kai Hiustono mieste balandžio 19-22 d. vykusio Pasaulinio robotikos čempionato metu buvo skelbiami nugalėtojai. Kauno jėzuitų gimnazijos Robotikos komanda LITBOT100 atstovaudami Lietuvai savo kategorijoje užėmė vicečempionų titulą. Komanda, kurią sudaro Viltė Vitkauskaitė, Jonas Zaleckas, Dovydas Urmelis (I PreIB), Jokūbas Vasiliauskas, Mykolas Platūkis, Aurėja Urniežaitė (II PreIB), Mantas Arnašius (II M), mokytojas Albertas Juškauskas ir juos lydėjęs kapelionas Eugenijus Markovas SJ, varžėsi su 30 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio ir puikiai pasirodė tarp 108 First Lego League (FLL) Challlenge kategorijos komandų!

            Pasaulinio lygio festivalis FIRST LEGO League mokinius supažindina su realaus pasaulio inžinerijos iššūkiais. Šiame konkurse jaunieji kūrėjai yra kviečiami konstruoti, tyrinėti ir pristatyti projektus su autonominiais LEGO robotais, atliekančiais konkrečias užduotis. Komanda LITBOT100 festivalio dalyvių vertintojus sužavėjo savo samanų saulės baterijomis, kurios gali generuoti elektrą ir padėti Afrikoje gyvenantiems žmonėms. Visose varžybų kategorijose surinkusi aukštus balus komanda sužavėjo teisėjus savo pasirodymu, tad po varžybų mokiniams teko atsakinėti į žurnalistų klausimus, kaip komandai pavyko taip puikiai sukonstruoti ir užprogramuoti robotą, jog užduotys buvo atliktos tobulai! Kaip minėjo ilgametę robotikos būrelio vadovo patirtį turintis mokytojas Albertas Juškauskas, „Hiustone susirinko labai stiprios komandos, tad konkurencija tikrai buvo didelė, bet LITBOT100 pavyko sklandžiai pristatyti savo projektą, kurį puikiai įvertino teisėjai“.

            Dalindamiesi kelionės įspūdžiais su juos džiugiai pasitikusia KJG bendruomene komandos LITBOT100 nariai teigė, kad šis įvykis pranoko jų lūkesčius, nes „buvo žymiai įspūdingiau, tikėjomės“, apibūdino šį renginį kaip „patirtį, kuri išliks visą gyvenimą“. Šiame tarptautiniame čempionate dalyvavusiems 7 KJG gimnazistams tai tapo „svajonės išsipildymas“ ir „įsimintiniausia kelionė gyvenime“. Ši patirtis, kai tarptautinėje arenoje susitinka vaikai iš viso pasaulio ir stebėdami vieni kitų pasirodymus, mokosi vieni iš kitų, anot robotikos mokytojo A. Juškausko, yra neįkainojama.

            Jau dešimt metų KJG veikiantis robotikos būrelis pasiekė puikių rezultatų ir ne kartą tapo Lietuvos ir pasaulio čempionais. Puikiai pasirodę mokiniai atstovavo Lietuvai ir gimnazijai įvairiose tarptautinėse varžybose. Kovo mėnesį LITBOT100 varžėsi su dvidešimt stipriausių komandų nacionalinėse Lietuvos „First Lego League“ (FLL) robotikos varžybose ir laimėjo pirmąją vietą. Kita KJG robotikos komanda „Golden Fishes“, užėmė II vietą nacionalinėje atrankoje ir buvo puikiai įvertinta už išradingumą ir kūrybingumą. Šios komandos nariai š. m. gegužės 17–21 d. yra kviečiami atstovauti Lietuvai ir gimnazijai Atvirajame FLL čempionate (FLL Morocco Open) Marakeše, Maroke.

            KJG komanda dėkoja Hiustono lietuvių bendruomenės nariams, kurie rūpinosi, globojo ir palaikė vizito JAV metu, Vilniaus robotikos komandos „Lituanica X“ nariams, kurie palaikė ir lydėjo komandą visų varžybų metu! Taip pat nuoširdžią padėką KJG skiria prie komandos kelionės prisidėjusioms įmonėms UAB „Alfa Klasė“, UAB „Festo“, UAB „Kautra Cargo“, UAB „Danvita“.

            KJG Robotikos komandos pasiekimai buvo paskelbti LRT „Panoramos" laidoje. Labai  kviečiame pasidžiaugti interviu su KJG komandos LITBOT100 nariais! 

          • Individualizuotos programos kūrimas atsižvelgiant į mokinių poreikius

          • Individualizuotos programos kūrimas atsižvelgiant į mokinių poreikius yra nepaprastai svarbus uždavinys, siekiant užtikrinti efektyvų mokymąsi ir sėkmingą mokinių raidą. Šia tema buvo diskutuojama kovo 31 d. – balandžio 1 d. vykusiame projekto „Mokytojų ir mokyklos darbuotojų kvalifikacijos stiprinimas, skatinant pabėgėlių iš Ukrainos įsitraukimą" renginyje. Projekto tikslas – kelti mokytojų ir mokyklose dirbančių specialistų (psichologų, socialinių pedagogų) kompetenciją, reikalingą dirbant šiandieninėje ugdymo(si) aplinkoje. „Kiekvienas mokinys yra unikalus ir turi skirtingus gebėjimus, pomėgius, stipriąsias ir silpnąsias sritis. Todėl būtina atsižvelgti į šiuos individualius poreikius ir pritaikyti mokymo programas, kad jos atitiktų kiekvieno mokinio gebėjimus ir poreikius", - teigia Kauno jėzuitų gimnazijos I-IV klasių mokinių psichologė A. Laurynaitė.

            Seminaro metu mokytojai gilinosi, kaip kūrybingai pritaikyta individualizuota programa gali suteikti mokiniui galimybes pasiekti didesnį mokymosi efektyvumą. Seminaro dalyviai sutarė, kad tokia programa leidžia mokytojui pritaikyti mokymo turinį, metodiką ir užduotis pagal mokinio gebėjimus, pomėgius ir mokymosi stilių. Taip užtikrinama, kad mokinys gaus tinkamą iššūkį ir bus motyvuotas siekti aukštų rezultatų. Be to, individualizuota programa taip pat gali padėti mokytojui atpažinti ir remti mokinius, kurie susiduria su sunkumais arba turi specialiųjų poreikių, pavyzdžiui, mokiniai su negalia arba itin gabūs mokinai.

            Kuriant individualizuotą programą, svarbu bendradarbiauti su mokiniu ir jo tėvais ar globėjais, kad būtų galima kuo tiksliau identifikuoti mokinio poreikius ir tikslus. Taip pat būtina nuolat stebėti ir įvertinti mokinio pažangą bei keisti programą, jei būtina. Bendradarbiavimas su kitais specialistais, pavyzdžiui, specialiojo ugdymo pedagogais ar psichologais, taip pat gali būti naudingas kuriant individualizuotą programą ir užtikrinant mokinio sėkmę. Sėkmingai sukurtos ir taikomos individualizuotos programos padeda užtikrinti kiekvieno mokinio teisę į kokybišką švietimą ir leidžia mokiniams puikiai jaustis bei panaudoti visus savo turimus gabumus. 

            Kauno jėzuitų gimnazija džiaugiasi sklandžiu bendradarbiavimu su JAV vyriausybės fondu AEIF (Alumni Engagement Innovation Fund) ir JAV ambasada Lietuvoje, dėkodami už paramą projekto įgyvendinimui!  

          • Gavėnios rekolekcijos „Imk savo kryžių ir sek paskui mane" (Lk 9, 26)

          • KJG mokytojai ir darbuotojai, keliaujantys Gavėnios kelionėje ir beruošiantys savo širdis džiugiai Prisikėlimo šventei, buvo pakviesti į reikšmingą ir naudingą stabtelėjimą – Gavėnios rekolekcijas. Šio susitikimo tikslas buvo atrasti vidinių jėgų nešant savo kasdienį kryžių ir pastebėti šalia savęs kenčiantį. Rekolekcijas vedusi doc. dr. sr. Gabrielė Aušra Vasiliauskaitė OSB skatino rekolekcijų dalyvius susimąstyti apie gyvenimo prasmės paieškas:  „Gyvenime norime išvengti smūgių, skausmo, netekčių ir nelaimių. Tačiau toks gyvenimas neegzistuoja. Be kryžiaus nepažįstu tikrojo savęs. Kaip atpažinti, kad šis kryžius mano ir jo neišsižadėti? Kaip tyloje klausytis ir išgirsti Tylą – Dievą, kuris man sako: „Imk savo kryžių ir sek paskui mane“. Kas man trukdo? Pagrindinis klausimas – kokį gyvenimą pasirinkti: ar atpažinti savo kryžių, jį priimti ir nešti jį kartu su Jėzumi, ar bėgti, kaltinant Dievą ir kitus, koks neteisingas yra gyvenimas?". 

             

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti