• Sveikiname su naujų mokslo metų pradžia!

          • Prasidėjo dar viena naujo metų laiko ir naujų mokslo metų diena. KJG bendruomenei ši diena tikrai džiugi! Gera ir jauku vėl matyti visų šypsenas, spindinčias akis, jausti draugystės skleidžiamą šilumą ir dalytis giedromis mintimis! Džiugu, kad nuo šiandien KJG bendruomenę sudaro net 864 mokiniai, tarp kurių 21 naujas pradinukas, 106 penktokai, suformuotos 34 klasės, prie komandos prisijungė 12 naujų mokytojų ir darbuotojų. 
            Rugsėjo 1-osios nuotaikos linkime visais naujais 2022-2023 mokslo metais!

          • KJG mokytojai jau pasiruošę visa matyti naujai Kristuje

          • Rugpjūčio 24 d. vykusiu praktiniu seminaru "Visa matyti naujai Kristuje" KJG mokytojų ir darbuotojų bendruomenė pradėjo pasiruošimą naujiems mokslo metams. Šiame renginyje buvo paminėta ir Šv. Ignaco Lojolos jubiliejinių metų pabaiga. Susitikimas buvo kupinas džiugių akimirkų ir įkvepiančių idėjų, kurios padrąsino mokytojus žengti į naujuosius mokslo metus su pasitikėjimu Dievu, savimi ir vienas kitu.  

            Mokymų vedėja dr. Jūratė Micevičiūtė kvietė drauge apmąstyti vertingą šv. Ignaco dvasinę patirtį ir jo atradimus. Seminaro turinys ir užduotys leido išmokti priimti Dievo "ne" - tai, kas nepatinka, neatitinka mūsų įsivaizdavimų, ko nenorime praleisti pro mūsų proto "rėtį". Dirbdami grupelėse mokytojai ieškojo atsakymų į tokius nelengvus klausimus: kaip atrasti mums dar nežinomus dalykus; kaip leistis Dievo vedamam "ten, kur nežinai". 

            Kita tema, į kurią gilinosi po vasaros atostogų susirinkę KJG darbuotojai - Ratio studiorum dokumentas, nurodantis mokymo ir auklėjimo tvarką jėzuitų mokyklose. Mokytojai svarstė, kaip senasis Ratio studiorum dera su šiuolaikiniu požiūriu į ugdymą ir mokytojo vaidmenį jėzuitų mokykloje. 

            Dėkojame Zalensų sodybos šeimininkams ir personalui už šiltą priėmimą, skanų maistą ir nuostabią aplinką! Ačiū mums visiems už drauge sukurtą džiugią nuotaiką! Dalijamės susitikimo akimirkomis.

        • Vasarą vokiečių kalbos penktokai mokėsi linksmoje stovyklėlėje
          • Vasarą vokiečių kalbos penktokai mokėsi linksmoje stovyklėlėje

          • "Deutschsommerkurs mit Alexandra!" (liet. Vokiečių kalba vasarą su Aleksandra!), taip vadinosi birželio 20-23 d. gimnazijoje organizuotos vokiečių kalbos komunikacinės veiklos arba „mini stovyklėlė“ penktokams su savanore Alexandra iš Vokietijos. Užsiminus Alexandrai apie tėvelių išreikštą poreikį suteikti galimybę mokiniams pagilinti savo vokiečių k. žinias prasidėjus vasarai, savanorė mielai sutiko. Alexandra parengė šaunią keturių dienų komunikacinių veiklų programą.

            Kaip teigia veiklą koordinavusi vokiečių kalbos mokytoja D. Kulviečiuvienė, "tokia veikla gimnazijoje buvo organizuota pirmą kartą, tačiau „pirmas blynas“ nebuvo prisvilęs ir, nors ir mes neturėjome ypatingų edukacinių aplinkų, nei „super“ modernių mokymų priemonių, tačiau vaikai su gera nuotaika, darydami „linksmas“ klaidas ir jas taisydami, piešė, žaidė, šiek tiek rašė ir, žinoma, kalbėjo". Užsiėmimų laikas neprailgdavo, nes mažiausieji mūsų gimnazijos antrosios užsienio kalbos besimokantieji geranoriškai „įsitraukdavo“ ne tik į pokalbius su Alexandra, bet tuo pačiu jie mokėsi ir vienos iš svarbiausių XXI-ojo amžiaus kompetencijų - bendradarbiauti.

            Šios stovyklėlės akimirkos užfiksuotos trumpuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose.

          • Mokytojai stiprino psichologijos žinias ir gebėjimus

          • Naujus mokslo metus KJG mokytojai pasitinka stiprindami savo žinias ir gebėjimus, reikalingus darbe su mokinių grupėmis. Psichologijos srities praktinis seminaras "Grupės dinamika ir vaidmenys joje" KJG mokytojus subūrė bendram darbui rugpjūčio 25 d. Mokytojai, drauge su psichologe Evelina Savickaite-Kazlauske, tyrinėjo Z ir Alfa kartos ypatumus, diskutavo, kaip kartų ypatumai veikia klasės atmosferą, ieškojo būdų, kaip skirtingoms kartoms sutarti ir bendradarbiauti, į kokius aspektus būtina atkreipti dėmesį ugdant ir lydint jaunąją kartą. Seminaras padėjo rasti atsakymus, kaip būti grupėje, ir, kaip savo ar kito vaidmens atpažinimas, gali padėti grupei ir grupėje augti bei jaustis emociškai saugiai.

          • Iš tarptautinės vokiečių kalbos olimpiados sugrįžus

          • Liepos 25 – rugpjūčio 5 dienomis Vokietijos mieste Hamburge vyko tarptautinė vokiečių kalbos olimpiada, kurioje tarp 107 mokinių iš viso pasaulio (daugiau nei 50 šalių) dalyvavo ir KJG IVm klasės mokinys Anupras Jankauskis (kalbos lygis B2). Per nepamirštamas dvi šio renginio savaites tiek vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė, tiek Anupras gavo neįkainojamų patirčių.

            Pirmąją šio renginio savaitę mokiniai gilino žinias ir ugdė kompetencijas, ruošdamiesi olimpiados užduotims. Jiems tai daryti padėjo žurnalistai, aktoriai, moderatoriai, įvairių sričių ekspertai. Mokinius atlydėję mokytojai dalyvavo aukštos kokybės seminaruose. Šis vizitas Vokietojoje suteikė unikalią galimybę pasisemti įvairių idėjų šiuolaikiniam užsienio kalbos mokymui.

            Anupras pasižymėjo interaktyviame olimpiados konkurse, kuriame pelnė I-ąją vietą! Neįtikėtina, kaip toli gali nueiti mūsų mokiniai, pradėję šios kalbos mokytis tik 5-oje klasėje!!!

        • Pasaulinėje ekonomikos olimpiadoje iškovotas bronzos medalis
          • Pasaulinėje ekonomikos olimpiadoje iškovotas bronzos medalis

          • Liepos 26 d. – rugpjūčio 1 d. nuotoliniu būdų vyko tarptautinė ekonomikos olimpiada, kurią šiais metais organizavo Kinija. Renginyje varžėsi individualūs dalyviai ir 41 komanda iš 40 šalių. Kauno jėzuitų gimnazijai atstovavęs Tomas Andzelis (IB2) individualioje įskaitoje laimėjo bronzos medalį! Sveikiname! Džiaugiamės ir didžiuojamės kartu su ekonomikos mokytoja Laima Danilavičiene

          • KJG mokytojoms - nacionalinis kokybės ženklelis

          • Programos "eTwinning" Nacionalinė paramos tarnyba paskelbė, kad KJG mokytojoms Vitalijai Miškinienei ir Rasmai Stuokienei suteikti Nacionaliniai kokybės ženkleliai (NKŽ) už projektą "I Say No to Online Hate Speech". Šiuo projektu mokiniai buvo skatinami atpažinti ir mažinti neapykantos kalbą internete. 
            Programos „eTwinning“ kokybės ženkleliai suteikiami mokytojams, vykdantiems puikius projektus, ir pažymi, kad projektas pasiekė  nacionalinį  standartą. 

            Sveikiname ir didžiuojamės!

          • Iškilmingai pagerbti geriausiai egzaminus išlaikę abiturientai

          • Abiturientų ir profesinių įstaigų absolventų, sėkmingiausiai išlaikiusių brandos, profesinio mokymo kvalifikacijos ir Tarptautinio bakalaureato diplomo programos egzaminus, pagerbimo šventė vyko 2022 m. liepos 26 d. LR Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir LR Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sveikino ir KJG atstovus - Augustą Skietrį, Aušrinę Vilimaitę, Domantą Stanį ir Dominyką Navicką. Džiaugiamės ir linkime sėkmės kuriant šviesią ateitį!

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti