• Įteikti vokiečių kalbos diplomai

          • Džiaugiamės, kad net 56 mokiniams iš 9-11 klasių šiais metais buvo įteikti tarptautinių vokiečių kalbos egzaminų A2 ir DSD I diplomai. Egzaminus jie išlaikė dar praėjusiais mokslo metais, tačiau diplomai mus pasiekė tik dabar. Mokinius pasveikinęs mokyklos direktorius M. Grigaitis pasidžiaugė tokiu gausiu diplomų derliumi ir mokiniams atsiveriančiomis naujomis perspektyvomis. Mokinių pasiekimais džiaugiasi ir gimnazijos bendruomenė, o labiausiai, visos vokiečių kalbos mokytojos. Sveikiname!

          • Gimnazijoje susitiko jubiliejinių laidų alumnai

          • Rugsėjo 7 d. gimnazijoje tradiciškai vyko Jubiliejinių laidų susitikimas. Ši šventė, kaip ir kasmet, pakvietė sugrįžti į mokyklą ją baigusius prieš 5, 10, 15, 20, 25, 30 metų. Saulėtą popietę mokyklos erdvėse būriavosi gausus alumnų būrys – susitikime dalyvavo daugiau nei 90 buvusių mokinių ir jų šeimos narių, 8 auklėtojai. Susitikimo su klasės auklėtojais, draugais ir bendramoksliais džiaugsmą papildė galimybė aplankyti mokyklos erdves ir kabinetus, kuriuose mokėsi buvę mokiniai. Plėtros skyriaus specialistės Liaudos Mažeikienės lydimi alumnai turėjo progą pamatyti naujai atvertas pradinių klasių patalpas, sužinoti apie svarbiausius pastarųjų metų gimnazijos gyvenimo įvykius ir plėtros projektus. Padėkoti Dievui už Jo vedimą ir globą alumnai rinkosi į šv. Mišias, kurioms vadovavo iš Vilniaus šia proga grįžęs kun. Aldonas Gudaitis SJ. Susitikimo dalyvius nuoširdžiai ir šiltai pasveikino mokyklos direktorius Mindaugas Grigaitis, KJG Alumnų asociacijos vicepirmininkė Marija Dūdaitė-Kaunietė. Dėkodami susitikime dalyvavusiems alumnams, jų auklėtojams, kviečiame ir toliau nepamiršti mokyklos ir sugrįžti į ją įvairiomis kitomis progomis, vediniems kilnių iniciatyvų, pasiūlymų ir idėjų!

          • Alumnų sveikinimai ir linkėjimai mylimai gimnazijai

          • Iš įvairiausių pasaulio kampelių skrieja nuoširdūs KJG baigusių mokinių linkėjimai! Besidižiuodami dalijamės jų šypsenomis ir mielais sveikinimais – tai tikrai ypatingi žmonės!  Džiaugiamės, kad savo meilę mokyklai jie perduoda ateities kartoms. Dėkojame jiems, kad buvo ir yra KJG bendruomenės dalis!

          • Provincijolo vizitas gimnazijoje

          • KJG bendruomenę rugsėjo 2 d. iškilmingai šventusią Mokslo ir žinių dieną aplankė Centrinės Europos jėzuitų provincijolas t. Thomas Hollweckas SJ. Provincijolas atvyko pasveikinti KJG, kuri mini svarbias datas mokyklos istorijoje. Gimnazijos įkūrimo 375-ąsias ir 100-ąsias atkūrimo metines švenčianti bendruomenė nuo šiol atvėrė nuosavas patalpas pradinių klasių mokiniams. Sveikindamas mažuosius pradinukus, kurie su jauduliu pradeda savo kelionę jėzuitiškoje švietimo įstaigoje, t. Thomas SJ drąsino nebijoti ir džiaugtis draugyste ir naujomis patirtimis, pasidalijo savo vaikystės prisiminimais. Tėvas Hollweckas SJ drauge su gimnazijos kapelionu k. Eugenijumi Markovu SJ aukojo šv. Mišias, melsdamas visai mokyklos bendruomenei šv. Dvasios malonių ir globos naujais mokslo metais.

            Provinciljolas nuoširdžiai domėjosi KJG bendruomenės gyvenimu, aplankė gimnazijos patalpas ir apžiūrėjo planuojamo statyti daugiafunkcio mokslo ir sporto centro vietą. Susitikęs su naujai paskirtu KJG direktoriumi Mindaugu Grigaičiu ir mokyklos administracija, t. Thomas SJ teiravosi apie mokyklos plėtros planus ir jai tenkančius iššūkius. „Džiaugiamės rūpestingu ir nuoširdžiu provincijolo parodytu dėmesiu gimnazijai ir labai tikimės, kad bendradarbiaudami sukursime dar jaukesnę aplinką mokiniams ir mokytojams", - tvirtino Plėtros skyriaus vadovė Edita Zarembienė.

          • Jėzuitiškų mokyklų draugystė! 

          • Rugsėjo 4 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje lankėsi Šiaulių jėzuitų mokyklos direktorė Giedrė Statkutė ir pavaduotoja Sandra Lukošiūtė. Viešnios apžiūrėjo naują pradinės mokyklos pastatą ir džiaugėsi, kad Lietuvoje stiprėja jėzuitiškų mokyklų bendradarbiavimas ir auga jėzuitų mokyklose besimokančių mokinių skaičius.

            Mažieji pradinukai galėjo pasmaguriauti skaniais ledais! Bet tik po sočių pietų!

          • Jėzuitų mokyklų mokytojai leidosi į nuostabią savęs pažinimo kelionę

          • Jau šešerius metus vykdoma Ignaciškosios lyderystės programa jėzuitų mokyklų mokytojams. Šiemet į šią įkvepiančią kelionę leidosi KJG mokytojos Vaida Viluckienė, Jurgita Jonaitienė ir Agnė Krutulienė. Ši programa – tai puiki galimybė mokytojams tobulinti savo lyderystės įgūdžius, semtis žinių apie šv. Ignacą Lojolą ir plėtoti bendrystės ryšius su kolegomis iš kitų jėzuitų mokyklų. Džiaugiamės, kad mūsų mokytojos siekia tobulėti ir semtis naujų žinių, kad galėtų dar geriau ugdyti mūsų mokinius!

          • Mokytojai kviečiami kurti jėzuitiškomis vertybėmis grįstą dialogo mokyklą

          • Vasaros įspūdžių kupini ir pailsėję po atostogų rugpjūčio 27 d. KJG mokytojai ir darbuotojai rinkosi Birštone, kur prieš mokslo metus buvo kviečiami susimąstyti apie katalikiškos mokyklos tapatybę ir jėzuitišką ugdymą. Praktinio seminaro „Tikėjimo ugdymas: iššūkiai ir galimybės  XXI amžiuje" metu giliomis įžvalgomis su KJG darbuotojais dalijosi t. Jose Mesa SJJėzaus Draugijos vidurinio ir ikimokyklinio ugdymo sekretorius. Jis nuoširdžiai pasveikino mokytojus ir visą gimnaziją su atkūrimo šimtmečio minėjimu ir dėkojo mokytojams už jų kasdienį darbą ir pasiaukojimą ugdant jaunąją kartą. T. J. Mesa pristatė š.m. liepos 24–28 d. Indonezijoje vykusio tarptautinio seminaro „JESEDU-Jogja2024: Tikėjimo ugdymas 21-ame amžiuje" metu svarstytas temas ir pasidalijo savo įžvalgomis apie jėzuitiško ugdymo realijas šiuolaikiniame pasaulyje. Kviesdamas KJG bendruomenę toliau stiprinti dialogu grįstos mokyklos modelį, linkėjo „nepamesti savo identiteto". T. Jose savo pristatymą iliustravo pavyzdžiais iš įvairių pasaulyje veikiančių jėzuitų mokyklų pastangų kurti tarpreliginį, tarpkultūrinį bendradarbiavimą. „Išsilavinimas – tai puikus būdas keisti pasaulio tvarką, į jėzuitišką ugdymą įtraukiant pasaulietišką bendruomenę.", - teigė švietimo srityje besidarbuojantis jėzuitas. 

          • Sveiki sulaukę naujų mokslo metų!

          • Naujų mokslo metų pradžią rugsėjo 2 d. švenčianti Kauno jėzuitų gimnazijos bendruomenė iškilmingai mini svarbias datas mokyklos istorijoje. Gimnazijos įkūrimo 375-ąsias ir 100-ąsias atkūrimo metines džiaugsmingai švenčianti bendruomenė nuo šiol atveria nuosavas patalpas pradinių klasių mokiniams, kurie mokysis rekonstruotose erdvėse. 

            Trejopą iškilmę paminėti susirinkę mokiniai, mokytojai, tėvėliai ir gimnazijos bičiuliai buvo kviečiami prašyti šv. Dvasios malonių ir Dievo globos naujais mokslo metais. Šv. Mišias drauge su kapelionu kun. Eugenijumi Markovu SJ  aukojo Centrinės Europos jėzuitų provincijolas t. Thomas Hollweckas SJ ir pirmasis gimnazijos direktorius t. Algis Baniulis SJ. Susirinkusią bendruomenę sveikindamas su Mokslo ir žinių diena naujasis gimnazijos direktorius Mindaugas Grigaitis drąsino rinktis kelią, kuris veda į šviesą, nepamiršti keliauti bendrystėje su kitais. Mokinių parlamento prezidentė Ugnė Blužaitė visų mokinių vardu dėkojo mokytojams ir tėveliams už jų herojišką rūpestį. Šventės metu buvo pasveikintas TB programos stipendijos laimėtojas Paulius Danielius ir Širdžių stipendijos nusipelnę I gimnazijos klasių mokiniai.  

            2024–2025 mokslo metus KJG pasitinka su 95 mokytojais ir specialistais, 23 techninio personalo darbuotojais. Gimnazijoje šiais mokslo metais mokosi 890 mokinių, iš kurių 84 pradinukai, 104 penktokai, 27 Tarptautinio bakalaureato diplomo programos mokiniai, suformuotos 36 klasės. Paskutiniuosius metus mokykloje pradeda XXVIII abiturientų laida. 

      • Kontaktinė informacija

        • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
        • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf
          Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
        • Kauno jėzuitų gimnazija
          Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas
          LT-44280 Kaunas
          Lithuania
        • Įmonės kodas 300109458
          Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas
          Banko kodas 40100
        • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
      • Prisijungti