• Sveikiname TB stipendijos laimėtoją!

          • Jau trečią kartą organizuojamo Tarptautinio Bakalaureato (TB) programos stipendijos konkurso 2023–2024 m. m. nugalėtoja tapo TB 2 klasės mokinė Pija Chmieliauskaitė. Abiturientė yra aktyvi gimnazijos bendruomenės narė, garsinanti mokyklos vardą matematikos varžybose bei debatų turnyruose. Dalyvauti šiame stipendijos konkurse kvietė stipendijos steigėja Emilija Platūkytė.

            Kaip ir kasmet, be akademinių bei užklasinių pasiekimų, konkurse dalyvavę moksleiviai privalėjo pateikti dvi eses. Vienoje iš jų papasakojo apie save, savo pasaulėžiūrą bei ateities tikslus. Kitoje pristatė iššūkį, su kuriuo šiuo metu susiduria Lietuva ir kurį norėtų padėti įveikti. „Buvo be galo įdomu skaityti moksleivių mintis apie tai kaip jie spręstų medicinos darbuotojų trūkumą, finansinį neskaidrumą, diskriminaciją ir kitas socialines problemas", – teigia stipendijos iniciatorė Emilija. 

            Dalyviai taip pat turėjo pristatyti pokalbiuose (interviu) svečiams iš Lietuvos bei užsienio. Nors tarp tiek daug gerų kandidatų stipendijos laimėtoją buvo išrinkti ypač sunku, šiemet ja tapo Pija. Stipendijos komisija ir gimnazijos benduomenė labai dėkoja visiems dalyvavusiems ir linki visakeriopos sėkmės! 

          • Tarptautinis kūrybinių darbų konkursas Vokietijoje

          • Spalio 9–13 d. Vokietijos Leipcigo mieste vyko tarptautinis  projektinių kūrybinių darbų pagal perskaitytą vokiečių autoriaus romaną finalas, kuriame mūsų gimnazijai ir Lietuvai atstovavo mokinės Atėnė Goštautaitė ir Saulė Vaškaitė (IB 1 kl.), lydimos mokytojos Linos Milkintienės. Konkurso, į kurį susirinko nacionalinių finalų laimėtojai, pavadinimas "Seitenweise: Dein Projekt zum Buch". Jame jau nebuvo varžomasi, tačiau mokiniai dalyvavo įdomiose kūrybinėse dirbtuvėse, o po savo projektų pristatymo bendravo su perskaityto romano "Dazwischen: Wir" autore iš Austrijos Julya Rabinowich. Žinoma, jie turėjo laiko ir užmegzti naujas tarptautines pažintis bei susipažinti su Leipcigo miestu.

            Galimybę dalyvauti šiame konkurse suteikė Vokietijos užsienio mokyklų tarnyba (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen, ZfA), pakviesdama prisijungti prie jų vykdomo projekto (Nr. A2i8).

          • Sveikinimai matematikos olimpiados nugalėtojui

          • Sveikinimai Gabijui Beržiniui (6 c kl.), laimėjusiam 1-ąją vietą XXIII Lietuvos 5–6 klasių mokinių matematikos olimpiadoje! Džiaugiasi ir sėkmės ateityje linki mokytoja Edita Zapustienė ir visa KJG bendruomenė! 

          • Šventinė nuotaika mokytojų išvykoje į Druskininkus

          • Mokytojų dienos proga, spalio 7–8 d., būrys KJG mokytojų ir darbuotojų keliavo į Druskininkus, kur jų laukė ekskursijos, apsilankymas M. K. Čiurlionio muziejuje, meninė edukacija, poilsis sveikatinimo centre ir bendrystės akimirkos. Už kilnaus pašaukimo pasirinkimą ir suteiktas gyvenimo dovanas padėkoti pedagogai buvo pakviesti  šv. Mišiose Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje. Tegul šios išvykos metu pastiprintos jėgos ir sutvirtinta tarpusavio bendrystė lydi jų kasdienes veiklas! 

          • Mokinių iš Vokietijos viešnagė KJG

          • Rugsėjo 30 – spalio 6 dienomis Kauno jėzuitų gimnazijoje viešėjo mokinių ir mokytojų grupė iš Eichšteto Willibald gimnazijos (Vokietija). Ši tarptautinė draugystė tęsiasi jau virš 30 metų ir abi mokyklos keičiasi didelėmis mokinių grupėmis. Ir šį kartą net 48 mūsų gimnazistų šeimos svetingai atvėrė duris vokiečių mokiniams. Svečiai iš Vokietijos lankėsi pamokose, keliavo po Lietuvą, pristatė savo gimtojo krašto Bavarijos kultūrą. Mokinių mainus koordinavusi vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė džiaugėsi, kad bičiuliai iš Vokietijos negailėjo plojimų mūsų mokiniams, atlikusiems folkloro dainas ir įtraukusiems visus į bendrą liaudiškų šokių ratą. Willibald gimnazijos direktorius Claus Schredl atsiųstame padėkos laiške rašė, kad šie mokinių mainai yra neįsivaizduojamai didelė turtinanti patirtis ir jų mokiniams, ir mokytojams.

          • Tarptautinis susitikimas Italijoje, skirtas gamtos įvairovei pažinti

          • Rugsėjo 25–29 d. Chieti miestelyje Abruzzo regione, Italijoje, vyko paskutinis Erasmus + projekto „Gyvenimas kartu – lyg konstravimo žaidimas!” („Vivre ensemble, un jeu de construction!") mokinių susitikimas. Pagrindinė šio tarptautinio renginio tema – bio įvairovė – buvo aptariama italų, prancūzų, belgų ir lietuvių grupelėse. 

            Dalyvavę mokiniai, Vaiva Knabikaitė, Saulė Vaškaitė, Justinas Kairys, Adrijus Jencius, Atėnė Goštautaitė, Jokūbas Vasiliauskas (IB1 kl.), Lukrecija Miškinytė (II M kl.) mokytoja Vitalija Miškinienė ir darbuotojos Edita Zarembienė bei Žaneta Medinienė, turėjo unikalią galimybę pažinti šį Italijos regioną, stebėti jame esančią gamtą ir stiprinti taprtautinės draugystės patirtį. 

          • Sveikiname su Mokytojų diena!

          • Šiandien gimnazija – oro uostas, kuriame prasideda turininga kelionė po mokslo aukštumas, padedanti atrasti gyvenimo gelmes, galimybių ilgumas ir bendrystės platybes! Už kiekvieną saugų ir malonų skrydį esame dėkingi jums, mylimieji mokytojai! Sveikiname visus Jus su jūsų švente ir linkime daug pakylėtų akimirkų!

          • Rekolekcijos KAIROS – laikas patirti dangų!

          • Šventajame Rašte sakoma:

            „Viskam yra metas ir kiekvienam reikalui tinkamas laikas po dangumi.

            Laikas gimti ir laikas mirti, laikas sodinti ir laikas rauti, kas pasodinta.

            Laikas žudyti ir laikas gydyti, laikas griauti ir laikas statyti.

            Laikas verkti ir laikas juoktis, laikas gedėti ir laikas šokti.

            Laikas išmėtyti akmenis ir laikas juos surinkti, laikas glamonėtis ir laikas nesiglamonėti.

            Laikas ieškoti ir laikas pamesti, laikas laikyti ir laikas išmesti.

            Laikas perplėšti ir laikas susiūti, laikas tylėti ir laikas kalbėti.

            Laikas mylėti ir laikas nekęsti, laikas karui ir laikas taikai."

            Atėjo laikas vienuoliktokams ir dvyliktokams registruotis į rekolekcijas KAIROS.

            Šiais metais organizuojamos net dvejos „Kairos" rekolekcijos, todėl galite užsiregistruoti į tas, kurios yra jums patogiausiu laiku.

            Registracija į spalio 26-29 d. „Kairos" rekolekcijas.

            Registracija į gruodžio 7-10 d. „Kairos" rekolekcijas.  

            Registracija vyksta iki rugsėjo 28 d., paskubėkite, vietų skaičius ribotas! 

          • Įteikti diplomai, patvirtinantys vokiečių kalbos žinias

          • Tradiciškai, rugsėjo mėnesį įteikiami diplomai devintokams, 8-oje klasėje išlaikiusiems tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą „Internationale Vergleichsarbeit A2“ ir DSD I diplomai, patvirtinantys vokiečių kalbos mokėjimą B1 lygiu. Šį egzaminą laiko I – II gimnazijos klasių mokiniai. Nustatyto kalbos lygio kartelę įveikė visi egzaminą pasirinkę laikyti mokiniai, 43 mokiniai – A2 lygiu, 12 mokinių – B1 lygiu.

            Gimnazijoje sėkmingai veikia tarptautinių vokiečių kalbos egzaminų sistema, kai 8 klasėje mokiniai įrodo vokiečių kalbos A2 lygio gebėjimus, o 12 klasėje kai kurie pasiekia aukščiausią užsienio kalbos mokėjimo lygį C1.

            Už galimybę laikyti šiuos egzaminus esame dėkingi Vokietijos užsienio mokyklų tarnybai (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen, ZfA) ir jos atstovui Lietuvoje vokiečių kalbos koordinatoriui Alexander Schleich.

          • Tarptautiniai mainai Prancūzijoje atvėrė naujus horizontus

          • Dalyvaudami kultūrinių mainų projekte „Multilingual Horisons” (liet. „Daugiakalbiai horizontai”), kuris KJG vyksta jau keletą metų, mokiniai aplankė žymias Prancūzijos istorines vietas. Dvylikai KJG gimnazistų pažinti šią šalį padėjo Senlis šv. Vincento licėjaus bendruomenė bei Senlis miestelio  šeimos, kurios globojo lietuvaičius. KJG mokiniai projekto metu buvo aukštai įvertinti prancūzų tiek vidinės kultūros, tiek žingeidumo, tiek užsienio kalbų mokėjimo aspektais.

            Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja  Inga Daugirdienė įsitikinusi, jog „lingvistiniai, socialiniai, kultūriniai, dvasiniai, edukaciniai mainai tikrai praplečia kiekvieno pasaulėžiūrą". Dėkojame Audronei Masiulytei, KJG anglų kalbos mokytojai, lydėjusiai projekto dalyvius. 

            Projektas finansuojamas iš Erasmus+ programos lėšų. 

          • Gimnazijoje pristatyta NATO veikla

          • Valstybės saugumo ir gynybos klausimai, tarptautinės taikos užtikrinimas ir geopolitinės problemos – tai temos, į kurias vyresniųjų klasių gimnazistai buvo pakviesti pasigilinti susitikimo su NATO pareigūnais metu. Mokiniai išgirdo pristatymą apie NATO ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės misiją Lietuvoje. Po pertraukėlės žaidė interaktyvų žaidimą ir taip pasitikrino savo žinias. Geriausieji buvo apdovanoti kepurėlėmis su NATO atributika ir suvenyrais. Gimnazistai turėjo daug klausimų svečiams iš Jungtinės Karalystės, Amerikos, Olandijos, Vokietijos ir Latvijos. Renginį kuravusi anglų kalbos mokytoja Rasma Stuokienė džiaugiasi, kad mokiniai gavo progą sudalyvauti „įsimintinoje pamokoje apie pilietišką visuomenę, demokratiją, sužinoti apie karjeros galimybes bei išgirsti kvietimą tapti ateities lyderiais".

            Jau ne vienerius metus Kauno jėzuitų gimnazija yra Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacijos (LAKMA) narė. Džiugu, jog šio bendradarbiavimo naudą patiria ne tik anglų kalbos mokytojai, bet ir mokiniai. 

          • Rugsėjis – susipažinimo ir bendrystės kūrimo laikas

          • Mokslo metus 5-okai pradėjo stovyklaudami. Stovykloje „Mes – bendruomenė" mokiniai sportavo, bendravo grupelėse, kūrė vaidinimus, keliavo į žygį su užduotimis, mokančiomis bendrauti, pasitikėti vienas kitu, dirbti komandiškai, stabletėti susikaupimui tyloje. 

            Kartu su auklėtojais ir vienuoliktokų vadovų komanda mokiniai praleido dvi nuotykių ir bendravimo kupinas dienas, o stovyklą vainikavo susitikimas su šeimomis, bendros šv. Mišios ir kūrybiški šeimų prisistatymai. 

          • Dviračių žygis – už sveiką, stiprią, aktyvią bendruomenę!

          • Fizinio ugdymo mokytojai vėl kviečia bendruomenę į dviračių orientavimosi varžybas. Kviečiame 5–12 klasių mokinius ir jų tėvelius atvykti į Lampėdžių galinę 49 maršruto autobusų stotelę. Kiekvienam turėti nuosavą dviratį. Komandą gali sudaryti 3–5 asmenys. „Ateik, pasikviesk draugų, kaimynų, klasiokų, šeimos narių! Gali būti ir vienas(a) – tikrai ne bėda, tikrai sutiksi bendraminčių! Bus labai smagu! Svarbiausia – atvažiuoti su dviračiu, dalyvauti ir mėgautis procesu!", - drąsina mokytojai Laura Bulkevičienė ir Aivaras Pranckevičius

            DVIRAČIŲ (vaikų ir tėvų) orientacinės varžybos vyks RUGSĖJO 24 d. (sekmadienį).

            - Registracijos pradžia 11:20 val.
            - Saugaus eismo taisyklių pristatymas 12:00 val.
            - Visuotinė mankšta 12:15 val.
            - Komandinės orientavimosi varžybos 12:30 val.
            - Apdovanojimai ir varžybų uždarymas 13:30 val.

            Būk saugus, ieškok, surask, nugalėk! Nėra blogo oro yra tik netinkama apranga!

            Renginį remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

          • Nuoširdžios pradinukų pastangos statyti bendruomenę

          • KJG nuosekliai vykdomoje mokinių vertybinio ugdymo programoje dalyvavo patys mažiausi nariai – 1 M klasės mokiniai. Programa „Statome bendruomenę" mažiuosius pirmokėlius pakvietė atrasti naują bendruomenę, pažinti mokytojus, susirasti draugų, kurti atvirus, pagarbius, pasitikėjimu ir bendradarbiavimu grįstus tarpusavio santykius. Mokiniai susitiko su gimnazijos darbuotojais, atliko įvairias smagias užduotis, žaidė, kartu statė bendruomenės namą, džiugiai su tėveliais šventė Eucharistiją, po kurios draugystę pratęsė vienuolyno terasoje.

            Linkime, kad jiems ir toliau būtų gera ir jauku kurti bendrystę!

          • Mokytojų vasaros įspūdžius sustiprino žinios apie įtraukiąją mokymosi aplinką

          • KJG mokytojai, dalyvaujantys Erasmus+ programos projekte „Įtraukiosios mokymosi aplinkos kūrimo mokytojų kompetencijos tobulinimas", vasaros atostogas papildė prisijungdami prie Teacher Academy organizuojamų kursų „The Collaborative Classroom: Teachers as Coaches, Classrooms as Teams”. Projekto dalyviai buvo suskirstyti į grupes po 3 skirtingų mokomųjų dalykų mokytojus. Rugpjūčio 7–12 d. mokytojos Rasa Pilinkienė, Vitalija Miškinienė ir Rita Janavičienė lankėsi Helsinkyje (Suomijoje), o rugpjūčio 21–26 d. Erika Lukšienė, Rasa Varsackytė ir Virginija Dmukauskienė viešėjo Veronoje (Italijoje), kur prisijungė prie kursuose dalyvaujančių mokytojų iš įvairių pasaulio šalių. Šie kursai suteikė pedagogams galimybę sužinoti naujų metodų, kuriuos galėtų taikyti pamokose, siekdami sukurti įtraukiąją aplinką. Tai taip pat buvo puiki proga patobulinti savo tarpkultūrines, kalbines kompetencijas, geriau pasirengtų darbui su Atnaujintomis dalykų programomis.

          • Mokslo metai prasidėjo kopiant į kalnus

          • I PreIB klasė mokslo metus pradėjo rekolekcijomis Zakopanėje, Lenkijoje. „Tai buvo laikas ne tik išmėginti jėgas lipant į kalnus, bet ir kartu susipažinti su klase", pasakojo gimnazistus į Tatrų kalnus lydėjęs KJG kapelionas kun. Eugenijus Markovas SJ

          • Jubiliejinių laidų susitikimas gimnazijoje

          • Rugsėjo 2 d. KJG vyko Jubiliejinių alumnų laidų susitikimas. Kasmet naujų mokslo metų pradžioje į gimnaziją sugrįžta mokiniai, pabaigę šią mokyklą prieš 5, 10, 15, 20, 25, 30 metų. Šiais metais šventėje dalyvavo 1993 m. laidos atstovai ir auklėtoja A. Matiukienė, 1998 m. laida su auklėtojomis A. Gelbūdiene ir A. Kukučioniene, 2003 m. laida ir auklėtojos N. Savičiūtė ir I. Liatukienė, 2008 m. laidos atstovai ir auklėtojos E. Lukšienė, R. Medelienė, 2013 m. laida, auklėtojai A. Krygeris, R. Liubinienė ir 2018 m. laida su auklėtoju M. Grigaičiu. „Apsilankymas mokykloje, susitinkant savo klasės draugus ir auklėtojus, suteikia neužmirštamą bendrystės jausmą", tvirtina šventėje dalyvavę alumnai.

            Gimnazija ir KJG Alumnų Asociacija kviečia visus pabaigusius mokinius prisijungti ir dalyvauti bendrose veiklose! Daugiau apie Alumnų acociacijos renginius sužinosite čia.

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti