• Alumnus kviečiame susitikti rekolekcijose

          • Mieli KJG ir VJG alumnai, 

            kovo 8–10 dienomis kviečiame jus iškeliauti iš savo įprastos kasdienybės ir susitikti su Dievu, savimi ir kitais alumnais Kulautuvoje vyksiančiose rekolekcijose. Šių metų rekolekcijų tema – susitikimai. Jas ves daugeliui pažįstamas gimnazijos kapelionas t. Eugenijus Markovas SJ. 

            Registruotis galima čia:  https://forms.gle/EMLaKjugHkuCka2r6

            Dalyvio mokestis – 40 eurų.

            Labai lauksime jūsų! Nepamirškite šiuo kvietimu pasidalinti su kitais alumnais!

          • Chemikus kviečia „Įdomusis chemijos pasaulis”

          • Kviečiame I ir II gimnazijos klasių mokinius dalyvauti antrą kartą vykstančiame respublikiniame konkurse Įdomusis chemijos pasaulis”!

            Konkursas vyks Kauno jėzuitų gimnazijoje 2024 m. vasario 8 d.

            Konkurso užduotys – įdomus komandinis protmūšis, praktinės ir individualios chemijos užduotys.

            Registracija:  https://forms.gle/FjVVXJx9SpWsoMqF8 iki 2024 m. vasario 2 d. (kokurse dalyvaus 8 komandos, surinkus maksimalų dalyvių skaičių, registracija bus uždaroma).

            Organizatoriai - mokytoja Rita Janavičienė ir IB 1 kl. mokinės.

          • Sėkmė chemijos olimpiadoje

          • Sveikiname 62-osios Lietuvos mokinių Chemijos olimpiados savivaldybės etapo nugalėtojus! Jurgis Kasperavičius (II Pre-IB kl.) laimėjo 3 vietą! Puikiai pasirodė ir padėkas už dalyvavimą gavo: Tautvydas  Morkūnas (II Pre-IB kl), Julija Pedišiūtė (II DSD kl.), Hubertas Gyvis (I DSD kl.), Medeinė KarpavičėAkvilina Kruopytė, Rokas Šivickas (I M kl.). Chemijos mokytojos Gytė Drukteinienė ir Rita Janavičienė drauge su visa bendruomene džiaugiasi mokinių pastangomis ir pasiekimais!

          • Sveikiname stipruolius su puikiu pasirodymu!

          • Sausio 23 d. vyko Tarpmokyklinės štangos spaudimo varžybos. Gimnazijai atstovavęs A. Sabonis jose užėmė II vietą (įveikęs 125 kg išbandymą), S. Amšiejus – III vietą (120 kg). Sveikiname nugalėtojus ir kitus komandos dalyvius – D. Žiauką, V. Jankeliūną, J. Švabą, K. Skietrį, J. Maksvytį. Mokytojas R. Pavydis ir visa gimnazija džiaugiasi stipruoliais, kurie bendroje įskaitoje iškovojo IV vietą! 

          • Sveikiname anglų kalbos olimpiados nugalėtoją!

          • Sausio 17 d. Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijoje Kauno jėzuitų gimnazijos vienuoliktokė Ignė Dapkevičiūtė užėmė pirmąją vietą Lietuvos mokinių anglų k. olimpiados savivaldybės etape. Mokinę sveikina ir jos pasiekimais džiaugiasi ne tik jos mokytoja Giedrė Akramienė, bet ir visa bendruomenė!

          • Antrokėliai mokėsi atpažinti Dievo meilę

          • Kauno jėzuitų gimnazija, siekdama ugdyti dvasingą, sąmoningą, atjaučiantį ir įsipareigojantį žmogų, kviečia mokinius dalyvauti vertybių gdymo programose (rekolekcijose). Rekolekcijos padeda mokiniams sutikti Dievą. Sausio 11 d. 2 klasės pradinukai dalyvavo rekolekcijose „Esu mylimas”. Mažieji mokinukai turėjo galimybę patirti ir atpažinti Dievo meilę per palaiminimus, jų tėvų išreikštą meilę bei tarpusavio bendrystę. Kaip teigia gimnazijos kapelionas kun. Eugenijus Markovas SJ, „šios sielovadinės veiklos tikslas – ugdyti mokinių suvokimą, kad Dievas, neapsakomai mylintis žmogų, juos gausiai apdovanojo įvairiomis dovanomis."

            Įvairios asmenybę ugdančios užduotys padėjo antrokėliams suprasti, kokie mylimi jie auga. Pirmoji užduotis buvo supažindinti mokinius su palaiminimo reikšme ir mokyti juos vieni už kitus melstis, laiminant vieni kitus kryžiaus ženklu. Vėliau pradinukai buvo ugdomi gebėti per apkabinimą išreikšti ir priimti draugišką meilę. Trečioji užduotis paskatino mokinius išreikšti meilę vieni kitiems per atidžią išklausymo praktiką. Per bendrus žaidimus ir bendrystėje praleistą laiką vaikai buvo ugdomi pagarbiai ir empatiškai priimti vieni kitus. „Toks holistinis požiūris leidžia mokiniams augti ne tik akademiniame, bet ir emociniame bei dvasiniame lygmenyje, suformuojant atvirą širdį ir geranoriškumą", - džiaugėsi pradinukų Vaida Viluckienė.

          • LRT radijas – tiesiogiai iš Kauno jėzuitų gimnazijos!

          • Sausio 19 d., 10.05-12.00 val. gimnazijoje vyko tiesioginė LRT radijo laidos „10-12" transliacija. Specialios radijo laidos metu vyko naudinga pamoka apie žmogaus imunitetą, kurioje į sudėtingus mokinių klausimus atsakė mokslininkė. Transliacijos metu buvo galima išgirsti gimnazijos istoriją ir dabarties aktualijas. Ladoje dalyvavę mokytojai ir mokiniai diskutavo apie švietimo sistemos plotį ir gylį. Robotikos komanda pristatė savo kuriamą robotą ir ateities planus.

            Dėkojame laidos vedėjams Giedrei Čiužaitei ir Ignui Klėjui už meistrišką pokalbių moderavimą! Dėkojame visiems mokytojams ir mokiniams, nepabūgusiems mikrofonų, kamerų ir žurnalistų klausimų! 

            Tie, kurie nesuspėjo išgirsti ir pamatyti, laidos įrašą ras čia.

          • Sausio 13-osios minėjimas

          • Sausio 12 d.  KJG bendruomenė minėjo 33-iąsias Sausio 13-osios metines ir prisiminė tragiškų 1991-ųjų įvykius.

            Įgyvendindami akciją Pergalės šviesamokinių parlamento atsovai anksti ryte uždegė vienybės, atminimo ir pergalės žvakutes kieme. Pradėdami pirmąją pamoką, mokytojai kvietė bendrai pasimelsti ir apmąstyti temą „Atmintis gyva, nes liudija“ klasėse, žvakių šviesoje. Mokytojai dalijosi su mokiniais šio Lietuvos istorijos įvykio reikšmės supratimu: „Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena – mums primena, kad laisvė yra mums visiems brangiausia vertybė, nes ji leidžia svajoti, suteikia galimybę rinktis ir įgyvendinti savo troškimus. Branginkime ją ir jos gynėjų atminimą".

            Kūrybiniais darbais šį įvykį įprasmino jaunesniųjų klasių mokiniai. Per dailės pamokas 6-ų klasių mokiniai piešė piešinius tema Sausio 13-oji mokinių piešiniuose, 5-ų klasių mokiniai pristatė kūrinius pagal temą „Mūsų laisvė užaugo. Neužmirštuolė, o pradinukai piešė istoriją ir lipdė tvirtoves.

            Sausio 13 d. Kauno jėzuitų gimnazijos mokytojai, mokiniai ir tėvai dalyvavo Tarptautiniame 32-ajame pagarbos bėgime ,,Gyvybės ir mirties keliu” Vilniuje. KJG atstovai kartu su dar 7000 dalyvių įveikė 9 km ruožą nuo Antakalnio kapinių iki TV bokšto, taip pagerbdami žuvusius už Lietuvos laisvę.

          • KJG debatų čempionai garsina Lietuvą

          • KJG Debatų klubas ir toliau džiugina savo pasiekimais ir tarptautiniais laimėjimais! 

            Gruodžio 15–17 d. KJG delegacija atstovavo Lietuvai Winter Holidays Open turnyre Kroatijoje, varžydamiesi su 84 komandomis iš viso pasaulio, įskaitant tokias debatų galiūnes, kaip Kinija ir Kanada. Tarp 304 turnyro kalbėtojų, Ugnė Blužaitė (IB 1 kl.) užėmė 8 vietą savo kategorijoje ir buvo pagerbta visų turnyro dalyvių.

            Sausio 2–3 d. vyko atrankos į Lietuvos rinktinę, kuri vyks atstovauti Lietuvai į Serbiją, Pasaulinį Mokyklinių Debatų anglų kalba Čempionatą. Čia varžėsi geriausi Lietuvos debatinkai. Sveikiname Juliją Savickytę (IV AdM kl.) tapus viena iš penkių Lietuvos atstovų. Taip pat, verta paminėti, kad Jogaila Mitkus (IB 1 kl.) pateko į Lietuvos rinktinės vystymo komandą, skirtą papildomai treniruoti daugiausiai potencialo turinčius ateities Lietuvos atstovus.

            Sausio 6 d. KJG delegacija varžėsi 30-ojo Lietuvos Debatų nacionalinio čempionato pirmame etape. 4 iš 6 KJG komandų pateko į antrą Nacionalinio čempionato etapą. Julija Savickytė, Jogaila Mitkus ir Pija Chmieliauskaitė pateko į geriausiųjų turnyro kalbėtojų 10-uką, užimdami 6-ą, 8-ą ir 9-ą vietas atitinkamai.

            KJG bendruomenė sveikina šauniuosius debatininkus, jų vadovę Urtę Žukauskaitę ir linki jiems sėkmės!

          • Sveikiname matematikos olimpiados nugalėtojus

          • Gruodžio 9 d. Kauno technologijos universitete įvyko 9-oji NMA matematikos olimpiada 5-8 klasių mokiniams. Sveikiname Gabijų Beržinį (6 c kl.), iškovojusį I vietą ir Medą Keserauskaitę (8 b kl.), užėmusią III vietą savo grupėje! Šioje olimpiadoje dalyvavo beveik 500 mokinių iš visos Lietuvos, o kiekvienoje klasės grupėje tarpusavyje varžėsi daugiau kaip pusantro šimto jaunųjų matematikų. KJG atstovais džiaugiasi ir didžiuojasi matematikos mokytojai ir visa bendruomenė!

          • Bendruomenės dieną švenčianti KJG

          • Šventų Kalėdų laukdama KJG bendruomenė mokosi būti dovana vienas kitam! Kaip ir kasmet, besibaigiant kalendoriniams metams, mokykla švenčia „Bendruomenės dieną", kurios proga visi dalijasi savo nuoširdumu, kilnumu ir džiugesiu! Gruodžio 21 d. šią šventę paminėjo pradinių klasių mokiniai, jų mokytojos ir tėveliai. Šventė buvo papuošta bendra malda, angeliškomis giesmėmis ir viltingais linkėjimais. Gruodžio 22 d. „Bendruomenės dieną" šventę 5–IV klasių mokiniai ir mokytojai sulaukė apsilankančio gausaus alumnų būrio. KJG Alumnų  asociacijos iniciatyva „Sugrįžtame dalytis" kiekvieną klasę aplankė buvę KJG mokiniai. Jie dalijosi savo gyvenimo istorijomis, patirtimi ir patarimais su jaunąja karta. Šventės metu buvo apdovanoti šiais metais išrinkti kilniausieji mokyklos bendruomenės nariai. 

            Dėkojame visiems, kurie kūrė šventės jaukumą savo rūpesčiu, šypsenomis, giesmėmis, buvimu šalia. Dėkojame KJG Alumnų Asociacijai ir kiekvienam dalyvavusiam alumnui už bendradarbiavimą! Telydi šios bendrystės jausmas visus ateinančius metus!

            Kviečiame pasidžiaugti akimirkomis iš šventinio koncerto:

          • Sėkminga kelionė geografijos konkurse „Aplink pasaulį"

          • Sveikiname KJG mokinius, šauniai pasirodžiusius Kauno m. 7–8 kl. geografijos konkurse „Aplink pasaulį": Emilija Urniežaitė ir Ieva Vaičiūnaitė (7 c kl.) – II vieta; Vakaris Vilimas (8 a kl. ) ir Emilija Veličkaitė (8 c kl.) – III vieta.

            Mokinių pasiekimais džiaugiasi Geografijos mokytojai Arūnas Krygeris ir Loreta Latvienė drauge su visa bendruomene!

          • Penktokai susipažino su mokesčiais

          • Belaukdami dangiško Šv. Kalėdų džiaugsmo, mokomės ne tik pažinti vienas kitą, bet susipažįstame ir su taisyklėmis bei susitarimais, kurių svarbu laikytis ir kurie gyvenimą daro saugesnį", - įsitikinusi mokytoja Eglė Venslovaitė Šiliūnienė, kuri auklėja 5  c klasę. Prieš pat šventes šios klasės mokiniai susitiko su VMI atstove Laura Mickūne. Vaikai sužinojo, kas ir kokie yra mokesčiai, kokia jų atsiradimo istorija ir kodėl būtina juos mokėti, jei norime gyventi saugiai ir laimingai. 

          • Vizitas Molekulinės kardiologijos laboratorijoje

          • Gruodžio 8 d. Kauno jėzuitų gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai, besidomintys medicina, farmacija ir biologija, lankėsi Kardiologijos instituto Molekulinės kardiologijos laboratorijoje. Lietuvos mokslų akademijos (LMA) organizuotame renginyje gimnazistai buvo supažindinti su instituto laboratorijomis bei jose atliekamais darbais, klausėsi Farmacijos fakulteto Vaistų chemijos katedros docento Vacio  Tatarūno paskaitos apie farmakogenomiką. Daugiau apie šį vizitą skaitykite čia.

          • „Verstuvių" konkurso nugalėtojai

          • Respublikiniame KTU vertimo konkurso moksleiviams „Verstuvės“ 2023 m. rudens etape iš 550  dalyvių Jogaila Mitkus (IB 1 kl.) užėmė I vietą, Lukas Choromanskis  (II Pre-IB kl.) – 4 vietą.

            Pasveikinti nugalėtojus ir pasidžiaugti mokinių pasiekimais gimnazijoje apsilankė konkurso organizatorių ir vertintojų komandos narės Indrė Baltrušaitienė ir Greta Danilavičienė. KJG bendruomenė drauge su anglų mokytojomis taip pat sveikina jaunuosius vertėjus!

          • Sveikiname pradedančiuosius verslininkus

          • Gruodžio 8 d. Lietuvos LITEXPO rūmuose, Vilniuje  įvyko mokomųjų mokinių bendrovių paroda – „Kalėdinė eXpo 2023: išpakuok antreprenerystės dovaną“. Mokykloje pradedamus vystyti mokomuosius verslus, jau kuriamus produktus bei paslaugas pristatė130 mokinių bendrovių iš visos Lietuvos. Sveikiname mokinių bendrovės  NEX narius – Gustą Švagždį, Paulių Pupką (III AdM kl.) ir Amandą Paliulį (III M kl.) – laimėjusius „Perspektyviausių Vienaragių" nominaciją. Sveikiname MMB „Šokolado Magija" narius – Kamilę Piktužytę, Ievą Dovidaitytę (III M kl.), Justą Žiūraitį (III AdM kl.), Aistį Horbačiauską  ir Guostę Čeplaitę (III DSD kl.) – sėkmingai realizavusius  verslo idėją – šokoladinio gėrimo sukūrimą – ir dalyvavusius LITEXPO ir Kauno Žalgirio arenoje vykusiose kalėdinėse mugėse. Drauge su mokytoja Laima Danilavičiene linkime pradedantiesiems verslininkams sėkmės ateitye!

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti