• „Verstuvių" konkurso nugalėtojai

          • Respublikiniame KTU vertimo konkurso moksleiviams „Verstuvės“ 2023 m. rudens etape iš 550  dalyvių Jogaila Mitkus (IB 1 kl.) užėmė I vietą, Lukas Choromanskis  (II Pre-IB kl.) – 4 vietą.

            Pasveikinti nugalėtojus ir pasidžiaugti mokinių pasiekimais gimnazijoje apsilankė konkurso organizatorių ir vertintojų komandos narės Indrė Baltrušaitienė ir Greta Danilavičienė. KJG bendruomenė drauge su anglų mokytojomis taip pat sveikina jaunuosius vertėjus!

          • Sveikiname pradedančiuosius verslininkus

          • Gruodžio 8 d. Lietuvos LITEXPO rūmuose, Vilniuje  įvyko mokomųjų mokinių bendrovių paroda – „Kalėdinė eXpo 2023: išpakuok antreprenerystės dovaną“. Mokykloje pradedamus vystyti mokomuosius verslus, jau kuriamus produktus bei paslaugas pristatė130 mokinių bendrovių iš visos Lietuvos. Sveikiname mokinių bendrovės  NEX narius – Gustą Švagždį, Paulių Pupką (III AdM kl.) ir Amandą Paliulį (III M kl.) – laimėjusius „Perspektyviausių Vienaragių" nominaciją. Sveikiname MMB „Šokolado Magija" narius – Kamilę Piktužytę, Ievą Dovidaitytę (III M kl.), Justą Žiūraitį (III AdM kl.), Aistį Horbačiauską  ir Guostę Čeplaitę (III DSD kl.) – sėkmingai realizavusius  verslo idėją – šokoladinio gėrimo sukūrimą – ir dalyvavusius LITEXPO ir Kauno Žalgirio arenoje vykusiose kalėdinėse mugėse. Drauge su mokytoja Laima Danilavičiene linkime pradedantiesiems verslininkams sėkmės ateitye!

          • Kūrybiškumą ir vokiečių kalbos žinias stiprinančios teatro dirbtuvės

          • Sveikiname Medeiną Kuprytę (II Pre-IB kl.), kuri buvo pakviesta į Goethe Instituto Teatro dirbtuves moksleiviams „Vaidiname vokiškai: kalbos ir kūrybiškumo jungtis“ ir turėjo galimybę atskleisti savo talentus! Teatro dirbtuvės Klaipėdoje buvo puiki proga patobulinti vokiečių kalbos įgūdžius, susipažinti su teatrinėmis formomis, kurias pristatė žinoma teatro pedagogė ir aktorė Katja Tannert iš Berlyno. Dalyviai džiaugėsi galėję susirasti naujų draugų ir pažinti Klaipėdą. Drauge su mokytoja Lina Milkintiene džiaugiamės mokinių kūrybiškumu ir siekiu tobulėti! 

            Daugiau apie šį renginį.

          • Policijos vizitas KJG sulaukė daug susidomėjimo

          • Gruodžio 6–7 d. KJG lankėsi gimnaziją kuruojanti policijos pareigūnė Rūta Bačanskaitė su savo kolegėmis. Policininkės kvietė 5–IV klasių mokinius pasikalbėti rūpimomis temomis. Smalsiai stebėdami pareigūnių pristatytas darbo priemones ir metodus, mokiniai daugiau sužinojo apie saugumą gyvenime ir internete, teisinę atsakomybę, smurtą artimoje aplinkoje, psichoaktyvių medžiagų prevenciją, prekybą žmonėmis. 

          • Gimnazistų žinios apie finansus įvertintos puikiai

          • Gruodžio 1 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete įvyko moksleivių finansų olimpiada, kurioje dėl 1-3 vietų varžėsi šimtas vyresniųjų klasių mokinių iš visos Lietuvos. Sveikiname šios olimpiados prizininkus – Jurgį Kasperavičių (II Pre-IB kl.), užėmusį 2-ą vietą ir Roką Bagdoną (IB 1 kl.), pelniusį 3-ios vietos apdovanojimą Lietuvoje!

            Foto Alekso Jauniaus

            Žinias apie finansus mokiniams perteikianti ekonomikos mokytoja Laima Danilavičienė įsitikinusi, kad mokiniams svarbu „suteikti galimybę suprasti ir įsisavinti pagrindinius finansinius principus, skatinant sveikus pinigų valdymo įpročius ir svarbius įgūdžius ateities gyvenime".

            Daugiu informacijos apie šią olimpiadą, kuri leidžia praktiškai pritaikyti finansines žinias, kurti sprendimus realiose situacijose ir ugdyti kritinį mąstymą bei gebėjimus efektyviai spręsti finansinius iššūkius, rasite čia. 

          • Džiuginantys debatininkų pasiekimai

          • Lapkričio 11 d. gimnazijoje vyko Lietuvos pradedančiųjų debatininkų čempionatas. Gimnazijos debatų klubas varžėsi su 47 komandomis iš visos Lietuvos. Didžiuojamės Lukrecijos Žemaitytės, Gabrielės Petronytės ir Agnės Miknevičiūtės (IB 1 kl.) komanda, kuri laimėjo turnyro didįjį finalą ir tapo geriausia turnyro komanda.

            Džiaugiamės, kad Jurgio Kasperavičiaus (II Pre-IB kl.), Mildos Sofijos Leonavičiūtės, Austėjos Rakutytės (II M kl.) komanda tapo 7 geriausia turnyro komanda, o Huberto Gyvio, Oskaro Datenio (I DSD kl.) ir Medeinės Karpavičės (I M kl.) komanda buvo 6 geriausia turnyro komanda.

            Nuoširdžiai sveikiname ir tris KJG debatininkes, kurios pateko tarp Top-10 apdovanotų geriausių individualių turnyro kalbėtojų: Urtę Valančiūtę (IB 1 kl.), laimėjusią 2-ą vietą; Gerdą Laurinavičiūtę (II Pre-IB kl.) užėmusią 7-ą vietą ir Medeinę Kapavičę (I M kl.) patekusią į 8 vietą.

          • Daina apie laisvę mąstyti skambės pasauliniame festivalyje

          • Gruodžio 1 d. Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijoje įvyko Vokiečių kalbos mokytojų asociacijos organizuojamas Lietuvos moksleivių vokiškos dainos festivalis. Vaizdo klipo kategorijoje sėkmė šypsojosi TB 1 klasės mokinei Atėnei Goštautaitei. Jos klipas, sukurtas pagal dainą „Die Gedanken sind frei“, buvo atrinktas dalyvauti pasauliniame mokinių vokiškos dainos vaizdo klipų festivalyje, kuris nuotoliniu būdu vyks gegužės mėnesį. Mokytoja Lina Milkintienė drauge su visa KJG bendruomene sveikina laureatę!

          • Sveikiname geografijos konkurso laimėtojus!

          • Sveikiname I M kl. mokinius Medeinę Karpavičę, Igną Pranckevičių ir Roką Šivicką – Kauno m. bendrojo ugdymo mokyklų 9 kl. mokinių geografijos konkurso „Nuo Kauno iki pasaulio" I vietos laimėtojus! Komandos pasiekimais džiaugiasi ir sėkmės ateityje linki geografijos mokytoja Loreta Latvienė ir visa KJG bendruomenė.

          • Nauja partnerystė su jėzuitų mokykla Berlyne

          • Lapkričio 17–24 d. 12 vokiečių kalbos besimokančių mokinių iš 10–11 klasių, lydimi vokiečių kalbos mokytojų Linos Milkintienės ir Vilmos Palienės, lankėsi jėzuitų mokykloje Canisius Kolleg Berlyne. Tai Erasmus+ programos projekto kelionė, kurios tikslas – užmegzti draugystę su jėzuitiška mokykla ir suteikti mokiniams galimybę geriau pažinti Vokietijos ir Berlyno istoriją, ieškoti toje istorijoje sąlyčio taškų su Lietuvos istorija. Žinoma, tai ir puiki galimybė tobulinti vokiečių kalbos žinias, nes mokiniai gyveno šeimose.

            Viešnagės Vokietijoje metu KJG delegacija aplankė labai svarbias politines institucijas. Vokietijos parlamente Bundestage susitiko su Žaliųjų frakcijos deputatu Sebastian Schäfer, Lietuvos Ambasadoje Berlyne bendravo su Diplomatinės atstovybės vadovo pavaduotoju Tomu Grabausku, o paskutinę vizito dieną komanda lankėsi Vokietijos Federalinio Kanclerio Olaf Scholz kanceliarijoje. Berlyno ir Vokietijos istoriją padėjo suprasti Žydų muziejaus ir Berlyno sienos memorialo lankymas. „Tai – išties neįtikėtina patirtis!", – džiaugiasi projekto dalyviai.

            KJG gimnazistus lydėjusi mokytoja L. Milkintienė neabejoja, kad „labai svarbi patirtis buvo bendravimas su vokiečių mokinių ir projekto vadovų grupe, lankymasis pamokose, kur radome ir panašumų, ir skirtumų tarp mūsų švietimo sistemų". Viso vizito darbinė kalba buvo vokiečių ir, pasak lydinčių mokytojų, mokiniai puikiai susitvarkė su šiuo iššūkiu. Gegužės mėnesį kelionės į Berlyną dalyviai lauks naujų savo draugų iš Berlyno, apsilankančių KJG!

          • Gimnazistai gilinosi į vertimo subtilybes

          • 2023 m. lapkričio 27 d. anglų kalbos pamokose IB 1 ir III klasių mokiniai susitiko su vertėja Jurgita Ziabkinaite. Viešnia pasidalijo su mokiniais apie vertimo žodžiu subtilybes, diskutavo įvairiais aktualiais klausimais. Šią veiklą iniciavusios mokytojos Vitalija Miškinienė ir Rasma Stuokienė džiaugiasi galimybe mokiniams taip įdomiai pagilinti savo žinias ir dėkoja vertėjai už jaukų apsilankymą gimnazijoje. 

          • Pradedame minėti KJG atkūrimo 100-metį!

          • Lapkričio 24 d. KJG mini svarbų istorinį įvykį. Lygiai prieš 100 metų, 1923 m. lapkričio 24 dieną, Romoje buvo pasirašyta bažnyčios ir kolegijos perdavimo sutartis. 

            1773 m. popiežius Klemensas XIV panaikino Jėzaus Draugiją visame katalikiškame pasaulyje, taigi ir Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje. Abiejų Tautų Respublikoje panaikintos Jėzaus Draugijos turtą ir mokyklas perėmė šia proga įkurta valstybinė Edukacijos komisija. 

            1918 metais vasario 16 d. atkūrus Lietuvos valstybę, kolegijos ir bažnyčios patalpos atiteko Lietuvos valstybei, o 1923 metais į Lietuvą sugrįžus jėzuitams, buvo imta tartis dėl bažnyčios ir kolegijos pastatų grąžinimo Jėzaus draugijai. Taip po 150 metų pertraukos 1923 lapkričio 24 d. buvo oficialiai susigrąžintos Kauno jėzuitų kolegijos patalpos, o neprabėgus nė metams šiose patalpose atgimė Kauno jėzuitų mokykla. 

          • Jaunieji vertėjai dalyvavo tarptautiniame konkurse

          • Lapkričio 23 d. vyko tarptautinis vertimų konkursas „Juvenes Translatores", organizuojamas Europos komisijos. Konkurse dalyvavo 5 KJG gimnazistai, kurie drauge su mokiniais iš įvairių Europos Sąjungos šalių išbandė savo jėgas versdami tekstus iš pasirinktos užsienio (anglų) kalbos į lietuvių.

            Jaunieji vertėjai priėmė iššūkį ir dvi valandas darbavosi versdami jaunuolių pokalbį apie dirbtinio intelekto siūlomas galimybes ir keliamus iššūkius kalbų mokymosi kontekste. Vadovaudamiesi vertėjos D. Bučiūtės patarimais, gimnazistai pasitelkė savo „kūrybinę drąsą, nuolankumą ir kuklumą, neprimesdami autoriui savo fantazijų". 

            Šiame konkurse dalyvauti kviečiamos mokyklos, kurios atrenkamos atsitiktiniu (loterijos) būdu. Drauge su anglų kalbos mokytoja Rasma Stuokiene džiaugiamės galimybe dalyvauti šiame renginyje ir dėkojame drąsiausiems mokiniams, priėmusiems šį iššūkį!

          • Sveikiname naujus Mokinių parlamento atstovus!

          • Sveikiname naujai išrinktą gimnazijos Mokinių parlamento prezidentę Ugnę Blužaitę (IB1 kl.) ir visą Mokinių parlamento komandą, kuri lydės bendruomenę šiais metais! „Nekantraujme išvysti, kokių iniciatyvų mokiniai atneš į gimnaziją. Linkime nuoširdaus noro veikti, kūrybiškų idėjų ir daug jėgų, siekiant jas įgyvendinti!", - džiaugiasi Pavaduotoja Aušra Jankauskaitė, koordinuojanti neformalaus ugdymo veiklas. 

            Sėkmės naujai KJG MP komandai linki visa bendruomenė!

            Kviečiame sekti KJG MP naujienas ir sužinoti daugiau!

          • Dėkojame už Pyragų dienos akcijoje išreikštą gerumą

          • Minint gimnazijos globėją šv. Stanislovą Kostką, kuris ragino gyventi kilnesnių tikslų vardan, lapkričio 14 d. gimnazijoje vyko Pyragų dienos akcija

            Šios iniciatyvos autorės, Lukrecija Žemaitytė ir Guoda Snicoriūtė (IB 1 kl.), dėkoja visiems, kurie skyrė savo brangaus laiko ir geranoriškai prisidėjo prie akcijos organizavimo. Džiugu, kad visiems kartu pavyko surinkti net 517 eurų! Šios lėšos ir mokinių piešti atvirukai keliaus vienišiems vaikams ir jiems padedančiai organizacijai Niekieno vaikai, kuri dosnią sumą skirs savanorių apmokymams. Jūsų indėlis yra labai vertinamas!

          • Dalijimosi gerąja patirtimi kultūra mokytojų tikrovėje

          • Yra tie, kurie dirba tikrovėje, ir tie, kurie gyvena paraleliniame įsakymų ir kontrolės pasaulyje", – apie pedagogams tenkančius iššūkius atsiliepia mokytojas Mindaugas Grigaitis. Į savo darbo tikrovę – lietuvių kalbos ir literatūros pamokas – koleges iš Mažeikių pakvietę mokytojai M. Grigaitis ir I. Repečkienė džiaugiasi galėję pasidalinti sukaupta mokymo patirtimi. Šia iniciatyva KJG mokytojai siekia gerinti švietimo sistemos aplinką, linkėdami savo bendražygiams nusimesi įdiegtus kompleksus apie mokytojų darbo trūkumus ir kviesdami kurti bendrystės kultūrą.

          • Futbolo savaitgalis Berlyne

          • Lapkričio 10–12 d. KJG komanda „KJG-TorJäger“ dalyvavo konkurso „1:0 vokiečių kalbos naudai“ Europos finaliniame etape Berlyne (Vokietijoje). Atstovauti gimnazijai ir Lietuvai KJG delegacija buvo pakviesta po šio konkurso finalo Lietuvoje, kuriame jie tapo nugalėtojais ir laimėjo pagrindinį prizą.

            Savaitgalį Vokietijos sostinėje įspūdingai praleido Smiltė Žilinskė (7 a), Gabija Juškauskaitė, Mantas Globys, Dovydas Motejūnas, Vytautas Ketlėrius, Benas Leveckis (7 c),  fizinio lavinimo mokytojas Rimantas Pavydis ir vokiečių kalbos mokytoja Ingrida Stonienė.

            KJG mokiniai svečiavosi Berlyno futbolo klube „Hertha BSC“ ir futbolo akademijoje, bendroje treniruotėje su kitų Europos valstybių mokiniais tobulino žaidybinius elementus, dalyvavo draugiškame mini turnyre. KJG delegacija aplankė žymias, istoriškai reikšmingas Berlyno vietas. Mokiniai turėjo galimybę išbandyti inžinierines veiklas Technikos muziejuje. „Savaitgalio kulminacija – „Hertha BSC“ rungtynių stebėjimas Berlyno Olimpiniame stadione, kuriame tą vakarą buvo apie 60 tūkst. futbolo aistruolių!", - džiaugsmingai pasakojo delegacijos nariai.

            Už nuostabias akimirkas ir prasmingas veiklas dėkojame konkurso bei finalinio renginio organizatoriams: Vokietijos-Čekijos futbolo mokyklos kolekyvui ir jos vadovui Gerald Prell, Goethe‘s institutui Lietuvoje, Lietuvos futbolo federacijai ir Lietuvos masinio futbolo asociacijai.

          • Rūpintis asmeniu mokomės nuo mažų dienų

          • Lapkričio mėnesį KJG kasdienį ugdymo procesą praturtina CURA PERSONALIS (lot. rūpestis asmeniu) diena. Prie šios gimnazijos tradicijos, kai vyksta „Pamokos Kitaip", jungiasi ir pradinių klasių mokiniai. 

            Lapkričio 14 d. į mokyklą atkeliavę pradinukai susitiko su psichologe Elena Mickevičiene ir diskutavo tema „Aš kaip miestas klasės valstybėje", apie psichikos sveikatą daug svarbių patarimų išgirdo iš gydytojos psichiatrės Lauros Andriuškevičienės. Kiekviena pradinė klasė dalyvavo edukacijoje apie pirmąją pagalbą ir susipažino su paramediko profesija bei greitosios pagalbos automobiliu. Svarbius visuomeninius susitarimus, taisykles ir saugumo elementus išsiaiškino drauge su bendruomenės pareigūne.

            Dėkojame šios dienos svečiams už įdomiai pateiktą informaciją!

          • Kviečiame dalyvauti kilnioje Pyragų dienos akcijoje!

          • Lapkričio 13-ą d. mokyklos 1-ojo aukšto fojė vyks Pyragų diena, kurios tikslas – paskatinti 5–8 klasių mokinius smagiai ir prasmingai praleisti laiką kepant pyragus ar kitus desertus, bei surinkti kuo daugiau lėšų organizacijai ,,Niekieno vaikai". Organizacija rūpinasi ligoninėse gyvenančiais vaikais bei stengiasi užtikrinti, kad nė vienas iš jų neliktų vienišas.

            Surinktos lėšos bus skirtos savanorių, kurie lanko vienišus vaikus ligoninėse, apmokymui ir koordinavimui. Parama padės užtikrinti, kad kiekvienas vienišas vaikas Lietuvos ligoninėse sulauktų jam taip reikalingo palaikymo, dėmesio ir meilės.

            Akcijos metu mokiniai taip pat galės parašyti atviruką vaikui ligoninėje.

            Norinčius dalyvauti kviečiame užpildyti registracijos anketą.

          • Įtampos kupinos salės futbolo varžybos

          • Komanda „FK Magis" dalyvavo Finaliniame Žalgiris FUTSAL lygos etape. Legendinėje Kauno sporto halėje jaunieji sportininkai pajautė salės futbolo dvasią. Komandos treneris mokytojas Artūras Ševeliovas, pasidalijęs įspūdžiais apie varžybas, pabrėžė, jog nors ir „įtemptoje kovoje pralaimėtos varžybos, bet rungtynių metu demonstruota Ignaciška kovos ir pagarbos dvasia. Futbolas paskirtas didesnei Dievo garbei!".

          • Šokiu išreikšta draugystė su pasauliu

          • KJG mokiniai jungiasi prie tarptautinės iniciatyvos „MatauTave2023" (#SayHi2023) ir kartu su visa Europa šoka draugystės šokį. Akcijoje dalyvauja 1–3 pradinių, 5-ų ir III–IV gimnazijos klasių mokiniai, kuriuos ruošė mokytoja Jurgita Jonaitienė. „Mūsų ryšys – mūsų pasaulis. Mes visi esame skirtingi, bet vienodai svarbūs. Būti ryšyje reiškia – pažinti, įsiklausyti, veikti kartu", - sako šios iniciatyvos sumanytojai, kuriems Lietuvoje atstovauja LRT. 

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti