• Mokytojų vasaros įspūdžius sustiprino žinios apie įtraukiąją mokymosi aplinką

          • KJG mokytojai, dalyvaujantys Erasmus+ programos projekte „Įtraukiosios mokymosi aplinkos kūrimo mokytojų kompetencijos tobulinimas", vasaros atostogas papildė prisijungdami prie Teacher Academy organizuojamų kursų „The Collaborative Classroom: Teachers as Coaches, Classrooms as Teams”. Projekto dalyviai buvo suskirstyti į grupes po 3 skirtingų mokomųjų dalykų mokytojus. Rugpjūčio 7–12 d. mokytojos Rasa Pilinkienė, Vitalija Miškinienė ir Rita Janavičienė lankėsi Helsinkyje (Suomijoje), o rugpjūčio 21–26 d. Erika Lukšienė, Rasa Varsackytė ir Virginija Dmukauskienė viešėjo Veronoje (Italijoje), kur prisijungė prie kursuose dalyvaujančių mokytojų iš įvairių pasaulio šalių. Šie kursai suteikė pedagogams galimybę sužinoti naujų metodų, kuriuos galėtų taikyti pamokose, siekdami sukurti įtraukiąją aplinką. Tai taip pat buvo puiki proga patobulinti savo tarpkultūrines, kalbines kompetencijas, geriau pasirengtų darbui su Atnaujintomis dalykų programomis.

          • Mokslo metai prasidėjo kopiant į kalnus

          • I PreIB klasė mokslo metus pradėjo rekolekcijomis Zakopanėje, Lenkijoje. „Tai buvo laikas ne tik išmėginti jėgas lipant į kalnus, bet ir kartu susipažinti su klase", pasakojo gimnazistus į Tatrų kalnus lydėjęs KJG kapelionas kun. Eugenijus Markovas SJ

          • Jubiliejinių laidų susitikimas gimnazijoje

          • Rugsėjo 2 d. KJG vyko Jubiliejinių alumnų laidų susitikimas. Kasmet naujų mokslo metų pradžioje į gimnaziją sugrįžta mokiniai, pabaigę šią mokyklą prieš 5, 10, 15, 20, 25, 30 metų. Šiais metais šventėje dalyvavo 1993 m. laidos atstovai ir auklėtoja A. Matiukienė, 1998 m. laida su auklėtojomis A. Gelbūdiene ir A. Kukučioniene, 2003 m. laida ir auklėtojos N. Savičiūtė ir I. Liatukienė, 2008 m. laidos atstovai ir auklėtojos E. Lukšienė, R. Medelienė, 2013 m. laida, auklėtojai A. Krygeris, R. Liubinienė ir 2018 m. laida su auklėtoju M. Grigaičiu. „Apsilankymas mokykloje, susitinkant savo klasės draugus ir auklėtojus, suteikia neužmirštamą bendrystės jausmą", tvirtina šventėje dalyvavę alumnai.

            Gimnazija ir KJG Alumnų Asociacija kviečia visus pabaigusius mokinius prisijungti ir dalyvauti bendrose veiklose! Daugiau apie Alumnų acociacijos renginius sužinosite čia.

          • Sveikiname pradėjus naują mokslo kelionę!

          • Šiandien gimnazijos erdvės vėl prisipildė džiugaus šurmulio, smalsių ir draugiškų žvilgsnių, pasiryžimais ir viltimis pripildytų širdžių. Naują mokslo metų kelionę KJG bendruomenėje pradeda 884 mokiniai, iš kurių 21 pradinės klasės pirmokas, 110 penktokų. Prie bendruomenės prisijungė 10 naujų mokytojų!

            Mokinius sveikino jų auklėtojai, mokytojai, artimieji. Šventas Mišias aukoję kun. Aldonas Gudaitis SJ ir kun. Eugenijus Markovas SJ linkėjo skonėtis šia akimirka, mokėti išmintingai džiaugtis ir nepamiršti, kad esame be galo reikalingi ir svarbūs Dievui bei vieni kitiems!

            Dėkojame Egidijui Vareikiui, kuris I gimnazinių klasių mokiniams Domui Urbonavičiui ir Shlok Aleks Kumar įteikė „Širdžių giesmės" stipendiją. Ši stipendija kasmet skiriama pažangiems gimnazistams, prisiment 1996 m. tragiškai Kauno mariose žuvusius 5 KJG mokinius.

          • Seminare mokytojams – kūrybingumą skatinanti įžanga į mokslo metus

          • Kaip ir kiekvienais metais, naujus mokslo metus KJG mokytojai pradeda praktiniu seminaru. Šiais metais, siekiant paminėti jėzuitų veiklos atkūrimo Kaune 100-ąsias metines, mokytojai susibūrė į seminarą „Jėzuitų misija: istorinė patirtis". Renginio dalyvius su jėzuitų švietimo istorine perspektyva ir jėzuitų veiklos Kaune istorija supažindino doc. dr. Liudas Jovaiša. Mokytojai turėjo galimybę sužinoti dar negirėtų ir svarbių  faktų apie jėzuitų švietimo ypatumus. Kūrybingumą skatinantis vaidinimas, kurį kūrė KJG darbuotojai, visiems suteikė daugybę teigiamų emocijų, lydėsiančių juos per visus mokslo metus. 

          • Kviečiame į Mokslo metų pradžios šventę!

          • Kas sena – praėjo, štai visa tapo nauja. (2 Kor 5, 17)

            Rugsėjo 1 d. kviečiame švęsti Naujų mokslo metų pradžią!

            Kabinetai pirmajai pamokai Rugsėjo 1-oji

            Pirmasis srautas (6, 7, 8 kl.)
            8.30 val. – Šv. Mišios šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje
            9.30 val. – Pirmoji pamoka

             

            Antrasis srautas (1, 2, 3, 5, IV, IB 2 kl.)
            9.00 val. – Pirmoji pamoka
            9.45 val. – 5 klasių ir abiturientų eisena
            10.00 val. – Šv. Mišios šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje

             

            Trečiasis srautas (I, II, PreIB 1, III, IB 1 kl.)
            10.30 val.– Pirmoji pamoka
            11.30 val. – Šv. Mišios šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje

          • Tobulinti lyderystę mokytojus kviečia šv. Ignaco pavyzdys

          • Kaip ir kasmet, įgyvendinant dvasinio ir vertybinio ugdymo(si) programą „Ignaciškoji lyderystė", mokytojai buvo kviečiami sužinoti daugiau apie Jėzaus draugijos įkūrėjo asmenybę, gilintis į šv. Ignaco lyderystės principus ir mokytis juos taikyti savo profesinėje veikloje. Rugpjūtį Guronių rekolekcijų namuose vyko pirmasis šios programos seminaras, kurio tema – „Mokytojas lyderis šiandieninėje jėzuitų mokykloje“. 

            Šiemet lyderystės kelionę, drauge su kolegomis iš Vilniaus ir Šiaulių, keliauja KJG lietuvių kalbos mokytoja Alma Ratautienė, pradinių klasių mokytoja Dovilė Tamošiūnienė, fizinio ugdymo ir geografijos mokytojas Artūras Ševeliovas ir fizikos mokytojas Vytautas Baršauskas

          • Laimėjimas Tarptautinėje geografijos olimpiadoje

          • Rugpjūčio 8–14 d. Bandung mieste, Indonezijoje vyko 19-oji pasaulinė geografijos olimpiada IGeo2023, kurioje Rokas Bagdonas (IB 1) pelnė bronzos medalį! Olimpiadoje dalyvavę Lietuvos atstovai apdovanoti sidabro ir dviem bronzos medaliais. Komandai vadovavo Rytas Šalna, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas. Puikiomis naujienomis iš Indonezijos džiaugiasi geografijos mokytoja Loreta Latvienė ir visa KJG bendruomenė. Sveikiname Roką!

          • Turininga Debatų klubo vasara

          • Ši vasara KJG debatų bendruomenei buvo itin turininga ir kupina įspūdingų rezultatų įvairiuose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Birželį vykusioje kasmetinėje Lietuvos mokyklų debatų akademijoje KJG debatininkai sudarė didžiausią delegaciją iš visų mokyklų. Net dvidešimt trys mūsų mokyklos mokiniai čia mokėsi debatavimo meno, komandinio darbo ir dalyvavo debatų varžybose. Norime pasidžiaugti Julija Savickyte bei Migle Valutkevičiūte, pasidalinusiomis aštuntą vietą geriausių akademijos pranešėjų sąraše. Taip pat sveikiname Jogailą Mitkų ir Piją Chmieliauskaitę užėmusius penktą ir ketvirtą vietas! Be to, negalime atsidžiaugti KJG pergale akademijos finale – KTUG komandą nugalėję stovyklos debatų varžybas laimėjo Miglės Valutkevičiūtės, Pijos Chmieliauskaitės bei Julijos Savickytės komanda.

            Be galo džiaugiamės, kad net du KJG debatų bendruomenės nariai – Ignas Karvelis ir Augustė Jurjonaitė – šiais metais buvo atrinkti į nacionalinę Lietuvos debatų rinktinę, reprezentavusią mūsų šalį Vietname vykusiame Pasaulio mokyklų debatų čempionate. Čia Ignas Karvelis tapo 9-u geriausiu pranešėju tarp iš ne anglakalbių šalių kilusių dalyvių. 

            Labai didžiuojamės visais trimis šiais metais KJG mokyklą ir debatų klubą paliekančiais ir į savo svajonių universitetus išvykstančiais dvyliktokais. KJG debatų klubas linki sėkmės klubo treneriams – Dovilei Jakutytei Pensilvanijos universitete, Augustei Jurjonaitei Amsterdamo universitete, o Ignui Karveliui – Brauno Universitete. KJG bendruomenė, drauge su Debatų klubo trenere Urte linki, kad patirtys ir įgūdžiai, įgyti debatuose, lydėtų mūsų alumnus užsienyje ir padėtų studijuojant, diskutuojant ir ginant savo nuomonę! Visada nuoširdžiai lauksime jų sugrįžtant!

          • Aukščiausius balus surinkę mokiniai pasveikinti Vyriausybėje

          • Rugpjūčio 8 d. KJG abiturientai, išlaikę egzaminus aukščiausiais įvertinimais, Aurėja Frolovaitė, Dovilė Jakutytė, Dominykas Kropis, Ignas Karvelis, Karolis Liutkus, Rugilė Urniežiūtė ir Tomas Andzelis buvo pakviesti į LR Vyriausybę, kur juos iškilmingai pasveikino Premjerė Ingrida Šimonytė ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. 

            Visa KJG bendruomenė džiaugiasi mokinių pasiekimais moksle, dėkoja mokytojams už puikiai perteiktas žinias ir artimiesiems už palaikymą! 

            Daugiau apie šį renginį skaitykite čia.

          • Kurti meilės kupiną pasaulį išlydėta XXVI laida

          • Liepos 14 d. vykusi XXVI laidos KJG abiturientų Išleistuvių šventė buvo džiugi ir iškilmiga. Puikiai išlaikyti nacionaliniai ir tarptautiniai egzaminai bei gausus šimtukų derlius šios šventės dalyviams dovanojo šypsenas ir pakilią nuotaiką. Išlydint gimnazistus į  gyvenimą, šv. Mišių metu, drauge su direktoriumi kun. A.Gudaičiu SJ, auklėtojai, mokytojai ir gausiai susirinkęs tėvelių ir artimųjų būrys prašė jiems Dievo palaimos. Su eilėmis, dainomis ir jautriais žodžiais linkėjimą visų auklėtojų vardu abiturientams pasakė mokytoja M. Baltuškaitė. Sėkmės ir atkaklumo žengiant į suaugusiųjų gyvenimą tėvelių vardu linkėjo KJG alumnė Asta Kamandulienė. Gimnazijos administracija dėkojo prie bendruomenės kūrimo aktyviai prisidėjusiems tėveliams. Džiugu, kad bendrų pastangų dėka šie jaunuoliai iškeliauja kurti meilės kupino pasaulio ir jungti žemę su dangum! Ad Majora Natus Sum!

          • Kompetencijų tobulinimo kursai Nicoje

          • Įgyvendinant projekto „Įtraukiosios mokymosi aplinkos kūrimo mokytojų kompetencijų tobulinimas" tikslus, KJG mokytojai Rasa Butkevičienė, Virgilijus Saulius ir Mindaugas Grigaitis liepos 10–15 d. dalyvavo 6 dienų mokymuose Nicoje (Prancūzijoje) „The Collaborative Classroom: Teachers as Coaches, Classrooms as Teams”. Mokymų metu mokytojai gilinosi, kaip kurti įtraukiąją mokymo aplinką. 

            Nicoje projekto dalyviai gilinosi į komandos formavimo ir komandinio mokymosi metodus, kurie prisidės prie pusiausvyros puoselėjimo perteikiant žinais ir konsultuojant mokinius, ugdant mokinių kritinį mąstymą, problemų sprendimą ir kūrybiškumą. Ne mažiau svarbi šio mobilumo dalis – tarpkultūrinė patirtis bendraujant su kolegomis iš kitų Europos šalių ir jiems pristatant Lietuvą. Mokymuose dalyvavęs lietuvių kalbsos ir literatūros mokytojas Mindaugas Grigaitis dalijosi savo įspūdžiais apie šį projektą: „Erasmus+“ suteikia galimybę pasakoti savo pasakojimus. Iš susitikimų su kitų šalių mokytojais akivaizdu, kad Vakarų visuomenės gyvena kitame kontekste". 

            Mokytojams seminarus rengia projekto partnerė Europass Teacher Academy, projektas finansuojamas Erasmus+ programos lėšomis. 

          • Mokytojai gilinosi, kaip kurti įtraukiąją mokymo aplinką

          • Birželio mėnesį prasidėjo KJG vykdomo Erasmus+ programos projekto „Įtraukiosios mokymosi aplinkos kūrimo mokytojų kompetencijos tobulinimas" mobilumai. Šio projekto metu 12 mokytojų, atstovaujančių skirtingas metodines grupes, dalyvaus 6 dienų mokymuose tema  “The Collaborative Classroom: Teachers as Coaches, Classrooms as Teams”.

            Pirmasis seminaras vyko birželio 26–liepos 1 d. Dubline (Airijoje). Jame dalyvavo trys gimnazijos mokytojos: matematikos mokytoja Regina Žeimienė, ekonomikos ir verslumo mokytoja Laima Danilavičienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Aušrinė Šerepkienė. Mokymo dalyviai dalijosi patirtimi, kaip skatinti mokinių dialogą, grįstą mokinių komandų formavimu metodu. Įvairios mokinių aktyvumą lemiančios strategijos ypač pasirodė aktualios šių dienų mokytojui. Profesinė ir kultūrinė kominikacija su Europos šalių (Ispanija, Vokietija, Prancūzija, Slovakija, Olandija) ir JAV mokytojais atvėrė daug galimybių naudotis virtualiais ištekliais ir bandradarbiauti ne tik Erasmus+ programoje, bet ir individualioms mokyklų bendruomenėms.

            Viliamės, kad įgytos žinios nenuguls į stalčius, bet ir ugdys taip reikalingus lyderystės įgūdžius. Mokytojams seminarus rengia projekto partnerė Europass Teacher Academy, projektas finansuojamas Erasmus+ programos lėšomis. 

          • Net du medaliai tarptautinėse geografijos olimpiadose!

          • Sveikiname Donatą Aleksandrą Vasiliauską (8 b kl.) Europos šalių geografijos olimpiadoje, kuri vyko Belgrade, laimėjusį aukso medalį!

            Sveikiname Roką Bagdoną (II DSD kl.) Baltijos šalių geografijos olimpiadoje, kuri vyko Valkoje (Latvija) ir Tartu (Estija), laimėjusį bronzos medalį! Linkime Rokui sėkmės Pasaulio geografijos olimpiadoje, kuri rugpjūčio mėnesį vyks Indonezijoje.

            Mokinių laimėjimais be galo džiaugiasi mokytoja Loreta Latvienė kartu su visa KJG bendruomene.

          • Atsisveikinimas su KJG paliekančiais mokytojais

          • Paskutinio šių mokslo metų Mokytojų tarybos posėdžio metu, birželio 27 d. KJG bendruomenė nuoširdžiai dėkojo darbuotojams, kurie palieka mokyklą, perleisdami savo pareigas kitiems. Už pasiaukojantį darbą ugdant jaunąją kartą, kantrybę, jautrumą, išradingumą ir kilniaširdiškumą padėkų sulaukė vokiečių kalbos mokytojas Alexander Wölffling, matematikos mokytoja ir IV m klasės auklėtoja Aleksandra Šilinskienė, ilgametė lietuvių kalbos mokytoja, IV a klasės auklėtoja Marija Baltuškaitė ir direktoriaus pavaduotoja, atsakinga už neformalųjį udgymą, Audronė Remeikienė. Linkėdami iškeliaujantiems sėkmingų akimirkų ateityje, tikimės, kad jie neužmirš gimnazijos ir visada jausis čia kviečiami ir laukiami!

          • Paskutinė KJG abiturientų (fizikų grupės) literatūros pamoka

          • Pas t. Stanislovą Paberžėje (jis taip pat mokėsi mūsų gimnazijoje)

            Atsisveikiname su gimnazija, su mokyklinėmis literatūros studijomis... Ir, įkvėpti Ortegos y Gasseto, kad ji mus moko, kaip gyventi ir numirti, nusprendėme paskutinę pamoką surengti išskirtinėje erdvėje – Tėvo Stanislovo Paberžėje ir Česlovo Milošo gimtinėje Šeteniuose.

            Dabar Paberžėje istorinės bažnytėlės šventoriuje T. Stanislovo kapas, senoji klebonija remontuojama... Bet viskas čia pat – ir Jo pamokslų ištaros, grįžus iš  sovietinio Gulago, ir kun. Antano Mackevičiaus, vieno 1863 metų sukilimo vadų, išvedusio iš Paberžės savo vyrus į sukilimą, pasiryžimas išlaisvinti savo tautą. Čia pat Šilingų, jo rėmėjų dvaras. Bažnytėlėje Vinco Svirskio kryžiai ir koplytstulpiai.

            Šeteniai... Tokia meile ir ilgesiu aprašyti Č. Milošo romane ISOS SLĖNIS.
            Leidžiamės žolynuose skendinčiu šlaitu Isos (Nevėžio) link... Štai jis, niekad nepalikęs poeto vizijų pasaulio... O štai poeto vaikystės namų lanka. Taip, taip, ta pati, kurią per literatūros pamoką matėme estetinėje erdvėje eilėraštyje  LANKA, o  dabar – tikrovėje... Neįtikėtina – atsiduriame tarp dviejų tikrovių. Štai taip susitinka literatūra su gyvenimu. 

            Tai buvo paupio lanka, vešli, dar nešienauta,
            Skaisčiausiąją birželio saulės dieną.
            Aš jos ieškojau visą amžių, radau, atpažinau,
            Ten tarpo žolės ir gėlės, kadaise pažįstamos vaikui.
            Pro primerktus vokus siurbiau tą šviesumą,
            Ir kvapas mane apsėmė, bet koks žinojimas liovės.
            Staiga pajutau: išnykstu ir raudu iš laimės.
                                               (Vertė Tomas Venclova)

            Su giliomis patirtimis niekad neatsisveikinsim.

            Isos slėnyje

          • Bendrystė tarptautinėse jėzuitų mokyklų varžybose

          • Birželio 15–17 dienomis Šv. Blažiejaus kolegijoje St. Blazieno mieste (Vokietijoje) vyko Centrinės Europos jėzuitų provincijos mokyklų sporto varžybos „Stellaner Cup 2023“. Jose dalyvavo 10 komandų iš Austrijos, Vokietijos ir Lietuvos jėzuitų mokyklų. Lietuvai atstovavo 9-11 klasių mokiniai iš Kauno ir Vilniaus jėzuitų gimnazijų.

            Be tradicinių sporto šakų (futbolo krepšinio, tinklinio) mokiniai rungėsi rutulio stūmime, šuolyje į aukštį, virvės traukime, 2 km bėgime į 200 m įkalnę, žaidė dodžbolą, plaukė estafetes krauliu ir krutine. Šiose tarptautinėse varžybose KJG komanda užėmė pirmą vietą kvadrato rungtyje, KJG berniukų komanda buvo trečia krepšinio ir tinklinio varžybose. Mergaitės iš KJG užėmė pirmą tinklinio varžybose. 

            Stellaner Cup 2023 mokinai grįžo kupini įvairių patirčių ir naujų pažinčių. „Stellaner cup man buvo galimybė sudalyvauti ir išbandyti sporto rungtis, kurių dar niekada nebuvau bandžiusi, išmėginti savo jėgas sporto šakose, kurios nėra mano sporto šakos", – savo įpūdžiais dalijosi KJG komandos narė Ainė. Dalyvavusieji renginyje labiausiai vertina bendrystės patirtį, kurią pajuto: „labai smagu matyti visapusišką bendruomeniškumą bei palaikymą ir nepaisant galutinių rezultatų asmeniškai džiaugiuosi kelione ir visais įspūdžiais" (Gabrielė); „išbandėme save visokiose situacijose, pajautėm didelį aplinkinių palaikymą ir susibūrėme į tikrą KJG bendruomenę, mokančią prisitaikyti, norinčią augti ir džiaugtis tuo, ką turim" (Barbora). 

            KJG mokinių komandą į varžybas lydėjo mokytojai Rita Liubinienė, Rimantas Pavydis ir kapelionas Eugenijus Markovas SJ. „Per trumpą žaidynių laiką pajutome visų dalyvių bendrystę, o per ilgą keliavimo laiką – nuoširdžiai susidraugavome su Vilniaus jėzuitų gimnazijos rinktine. Jėzuitiška bendruomenė – yra jėga! Kartu mes galime labai daug", po kelionės pasakojo mokytoja Rita.

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti