• Jaunųjų matematikų pasiekimai

          • Sveikiname Gabijų Beržinį (5 c), laimėjusį I vietą, Justiną Janulevičiūtę (6 b), užėmusią III vietą ir Justą Mikšnį (8 c), iškovojusį II vietą matematikos miesto olimpiadoje! Su puikiu pasirodymu mokinius sveikina mokytoja Edita Zapustienė ir visa bendruomenė! Linkime sėkmės ateityje!

          • Gyventi kartu, konstruojant tarptautinę draugystę

          • Kovo 5–12 dienomis Belgijoje, Gosselies mokykloje, vyko Tarptautinio Erasmus+ programos projekto „Vivre ensemble, un jeu de construction! - Gyvenimas kartu, lyg konstravimo žaidimas" susitikimas. Susitikime gimnazijai atstovavo mokytojos Vitalija Miškinienė su Rasa Varsackyte, mokinės Adrijana Juknaitė, Lukrecija Miškinytė, Viltė Vitkauskaitė, Ūla Daukšytė, Rytė Marija Akramaitė, Dominyka Sasnauskaitė, Guoda Živelytė. Projekto veiklos kvietė dalyvius geriau pažinti vieniems kitus, mokytis bendrauti ir bendradarbiauti konstruktyviai, gilintis į kitos šalies kultūrą ir drauge kurti tvirtesnę draugystę. 

            Lietuvos komandai šiame projekte vadovaujanti mokytoja V.Miškinienė po susitikimo dalijosi įspūdžiais, patvirtinančiais pozityvias mokinių patirtis: „Širdis apsąla išgirdus mokinius sakant, jog tai buvo pats nuostabiausias projektas, kuriame jie iki šiol yra dalyvavę. KJG mokinių grupelė būtent taip jautėsi sugrįžus iš lietingos ir šaltos Belgijos. Tai tik patvirtina seną tiesą, kad pats svarbiausias gyvenime dalykas yra draugiški ir šilti santykiai."

        • 1 : 0 vokiečių kalbos naudai
          • 1 : 0 vokiečių kalbos naudai

          • Vokiečių kalba + futbolas? Ar įmanomas toks derinys? Viskas pavyksta, kai svajoji apie futbolo savaitgalį Berlyne ir apsilankymą futbolo klubo „Hertha BSC“ rungtynėse! Šiuo tikslu dvi KJG  komandos „Jesuiten Kicker" (5-tokų komanda) ir „TorJäger" (6-tokų komanda) paruošė trumpus filmukus tema „Futbolas ir mes“ ir siekė dalyvavimo šalies finale. Kovo 10 d. vyko konkurso „1:0 vokiečių kalbos naudai“ atranka. Iš pateiktų 43 paraiškų ir kūrybinių darbų, buvo atrinkta 15 geriausių komandų, kurios balandžio 19 d. susirungs Kaune šalies finale. Gimnazijai konkurso finale atstovaus 6-tokų komanda „TorJäger". Visa KJG bendruomenė linki jiems sėkmės ir įvarčių gausos!

            Dėkojame dalyvavusioms komandoms, vadovams ir pagalbininkams – vokiečių mokytojoms Vilmai Palienei ir Ingridai Stonienei, fizinio lavinimo mokytojams Artūrui Ševeliovui ir Rimantui Pavydžiui, muzikos mokytojai Erikai Lukšienei

            Komandų kūrybinius filmukus rasite čia: „TorJager" ir „Jesuiten Kicker"

        • Puikus pasirodymas respublikiniame viešojo kalbėjimo anglų kalba konkurse!
          • Puikus pasirodymas respublikiniame viešojo kalbėjimo anglų kalba konkurse!

          • Sveikiname III M klasės mokinę Miglę Valutkevičiūtę patekus į respublikinio viešojo kalbėjimo anglų kalba finalą, vykusį Klaipėdoje tarptautiniame LCC universitete. Šių metų tema buvo „Relations between nations are too important to be left to governments alone“. Miglė savo kalboje kvietė jaunus žmones būti iniciatyviais piliečiais ne tik aktyviai balsuojant bet ir imantis konkrečių veiksmų, kurie padėtų daryti pasaulį geresniu. Su šauniu pasirodymu gimnazistę sveikina mokytoja Rasma Stuokienė ir visi bendruomenės nariai!

        • Vokiečių kalbos žinios įvertintos puikiai!
          • Vokiečių kalbos žinios įvertintos puikiai!

          • Sveikiname 2023 metų Kauno miesto 11 klasių vokiečių kalbos olimpiados ir 8 klasių konkurso laureatus, pakviestus dalyvauti nacionalinėje vokiečių kalbos olimpiadoje ir konkurse:

            I vieta – 8 a Greta Špadaitė ir Urtė Kondrataitė, 8 b (A2 lygis) Ieva Bazaraitė; III m (B1 lygis) Domilė Šidlaitė; I TB (B2 lygis).

            II vieta – Laura Statkevičiūtė, 8 a (A2 lygis); Augustė Tumaitė, I TB (B2 lygis);

            III vieta – Miglė Valutkevičiūtė, III m (B1 lygis); Neda Kaubrytė, III m (B2 lygis).

            Sveikiname ir III a klasės mokinę Indrę Lenčiauskaitę, taip pat pakviestą dalyvauti nacionalinėje olimpiadoje!

            Mokinius olimpiadai paruošusios vokiečių kalbos mokytojos Dalia Kulviečiuvienė ir Lina Milkintienė bei visa KJG bendruomenė linki sėkmės nacionalinėje olimpiadoje!

          • „Pamokos kitaip" kvietė pažinti savo kraštą ir džiaugtis laisve

          • KJG tradiciškai organizuojama „Pamokos kitaip. Pažinkime ir džiaukimės" diena — marga tarsi tautinė juosta! Kovo 8 d. mokiniai įprastines mokyklos pamokas ir veiklas buvo kviečiami pakeisti į įvairias veiklas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo progai paminėti. Šią dieną vykusiose edukacijose jie sužinojo, kaip gimsta skudučiai, susipažino su lietuviškomis verpstėmis, tyrinėjo slaptą Čiurlionių raštą. Apsilankymai muziejuose leido geriau pažinti Maironį, kardinolą V.Sladkevičių, susipažinti su Č.Sugihara. Susitikę su Katalikų Kronikos leidėja s.Bernadeta Mališkaite jaunuoliai išgirdo apie pogrindžio leidybinę veiklą. Vizito IX forte metu atsiskleidė (ne)vaikiškos geto istorijos. Ekspedicijos „Ieškau savo Kauno“ dalyviai atrado dar nematytų miesto istorinių vietų. Tėvynės pažinimas stiprėjo tyrinėjant Zapyškį ir Kačerginę. Mąstyti, analizuoti ir kurti kvietė aplankytos ekspozicijos Medicinos ir farmacijos istorijos bei Anatomijos muziejuose.

          • Mokytojų kompetencijų stiprinimo seminaras Birštone

          • ​​​​​​Kovo 3–4 d. Birštone vyko seminaras mokytojams ir mokyklos darbuotojams. Seminaro tikslas – stiprinti mokytojų kompetencijas dirbant su vaikais, kurių ugdymui yra reikalingas specialusis dėmesys. Naujų žinių mokytojai sėmėsi klausydami dr. Jurgos Misiūnienės, VDU Mokyklinės psichologijos programos komiteto vadovės, įžvalgų. Darbo grupelėse metu, mokytojai dalijosi savo patirtimi, aptarė mokykloje egzistuojantį kontekstą, įvardindami egzistuojančias sėkmes ir nesėkemės, galimybes ir grėsmes. Seminaro dalyviai diskutavo apie tinkamiausius ir efektyviausius metodus ir būdus, dirbant su specialiųjų gebėjimų vaikais, svarstė apie galimą veiklos strategiją, diskutavo apie bendradabiavimo galimybes ateityje. ​​​​​​

            Šis seminaras yra 2022 m. lapkričio mėn. vykusių mokymų tęsinys. Šie mokytojų kvalifikacijai skirti renginiai organizuojami vykdant projektą „Mokytojų ir mokyklos darbuotojų kvalifikacijos stiprinimas, skatinant pabėgėlių iš Ukrainos įsitraukimą“, kuriam lėšas skyrė JAV Valstybės departamento fondas Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF). 

          • Pergalingas pasirodymas robotikos varžybose

          • KJG Robotikos komandos kovo 4 d. dalyvavo Robotikos akademijos organizuotose nacionalinėse Lietuvos „First Lego League“ (FLL)  robotikos varžybose. Renginys, kurio tema „Super powered" (liet. super galingi) vyko Vilniaus Energetikos ir technikos muziejuje, kur jaunieji išradėjai galėjo išbandyti edukacines-interaktyvias mokslo pažinimo erdves, inžinerijos subtilybes.

            KJG komandos varžėsi su dvidešimt stipriausių komandų iš visos Lietuvos keturiose kategorijose. Vertintojai stebėjosi KJG mokinių kūrybiškumu ir išradingumu, pristatant inovatyvius projektus, komandines vertybes, roboto konstrukcijas. Robotų varžybose KJG komandos surinko daugiausiai taškų. Nors visoms dalyvavusioms komandoms teko patirti daug iššūkių, tačiau po atkaklių kovų visos trys KJG komandos tapo turnyro prizininkėmis!

            I vietą pergalingai iškovojo komanda „LITBOT100“, kurią sudaro: Viltė Vitkauskaitė, Jonas Zaleckas, Dovydas Urmelis (I PreIB), Jokūbas Vasiliauskas, Mykolas Platūkis, Aurėja Urniežaitė (II PreIB), Mantas Arnašius (II M). Jie balandžio 19-22 dienomis Hiustone atstovaus Lietuvai pasaulinėse varžybose!

            II vietos laimėtojai – komanda „GOLDEN FISHES“ – Emilija Urniežaitė, Ana Grigaitė, Justė Krasauskaitė, Gytis Lanauskas (6 c), Rapolas Babilas (6 a), Titas Židonis, Mantvydas Vegys ( 6b).

            III vietos nugalėtoja – komanda „LUNAR“ – Titas Beliauskas (7 d), Jurgis Grėbliauskas, Benas Butkus (7 c).

            Komandų vadovas, mokytojas Albertas Juškauskas, ir visa KJG bendruomenė didžiuojasi ir džiaugiasi mokinių kūrybiškumu, energingumu ir pastangomis, o taip pat dėkoja pavaduotojui Virgilijui Sauliui už pagalbą ir palaikymą.

          • II vieta Lietuvos piešimo olimpiadoje!

          • IV a kl. mokinė Aurėja Neverdauskytė užėmė II vietą prof. A. Žmuidzinavičiaus piešimo respublikinėje olimpiadoje, kurią organizuoja Kauno technologijos universitetas. Abiturientę sveikina ir sėkmingų ateities planų linki dailės mokytoja Rasa Aitmanienė ir visa KJG bendruomenė! 

          • Mišios už a. a. kun. Mindaugą Puidoką

          • Vasario 27 d. (pirmadienį), 17 val. kviečiame į šv. Mišias už a. a. kun. Mindaugą Puidoką Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje. Šv. Mišias aukos tėvas Gintaras Vitkus, SJ.  

            Kun. Mindaugas Kauno jėzuitų gimnazijoje 1995–1996 m. ėjo kapeliono pareigas, dėstė lotynų kalbą ir tikybą. Su šviesiu liūdesiu ir viltimi prisimename išskirtinį Jo pasiaukojimą gimnazijai. Kun. M. Puidokas mirė 2013 m. vasario 25 d. Liškiavoje.

          • Šv. Ignaco lyderystės pavyzdžiai Romoje

          • Vasario 11–17 d. dvasinio ir vertybinio ugdymo(si) programos „Ignaciškoji lyderystė" dalyviai keliavo po Romą, lankydami svarbiausias šv. Ignaco Loyolos gyvenimo ir veiklos vietas.

            Piligriminės kelionės metu mokytojai ir darbuotojai iš Kauno, Vilniaus jėzuitų gimnazijų ir Šiaulių jėzuitų mokyklos artimiau su Jėzaus Draugijos įkurėjo gyvenimu, sužinojo apie Draugijos įsteigimą ir apkeliavo svarbiausias krikščionių religines vietas. Bendrystę tvirtino kasdien vis kitoje Romos šventovėje švenčiamos šv. Mišios, kurias aukojo tėvas Vytautas Sadauskas, SJ. Vizito Vatikane metu piligrimus iš Lietuvos ir viso pasaulio laimino Popiežius Pranciškus. 

            KJG mokytojai Ingrida Stonienė, Violeta Obeleniūtė, Vilija Mataitė-Grigaitienė, Aivaras Pranckevičius, Albertas Juškauskas ir darbuotoja Liauda Mažeikienė iš kelionės parsivežė daugybę neužmirštamų įspūdžių ir įkvepiančių Ignaciškosios lyderystės idėjų. Kelionės programa ir organizavimo sklandumu rūpinosi KJG Jėzuitų misijos tapatybės koordinatorė dr.Vilma Šliužaitė

          • Bibliotekos naujienos

          • Gimnazijos bibliotekos lentynos papildytos naujomis knygomis! Kviečiame susipažinti su naujais užsienio ir Lietuvos autorių kūriniais. 

            Žmogų visada galima pažinti iš jo skaitomų knygų. (S. Smiles)

        • Puikūs pasiekimai biologijos olimpiadoje
          • Puikūs pasiekimai biologijos olimpiadoje

          • Nuoširdžiai sveikiname  55-osios Lietuvos mokinių biologijos olimpiados savivaldybės etapo nugalėtojus:

            Pijus Zavedckas (IV a) laimėjo II vietą;

            Simonas Aušra  (IV b) laimėjo III vietą; 

            Neda Kaubrytė (III M) laimėjo III vietą ir yra pakviesta į šalies etapą;

            Saulė Vaškaitė (II Prie-IB) laimėjo III vietą; 

            Lukas Pranckūnas (III M) pagerbtas padėkos raštu; 

            Tomas Morkus (II Prie-IB) pagerbtas padėkos raštu;

            Jurgis Kasperavičius (I Prie-IB) pagerbtas padėkos raštu.

            Kartu su biologijos  mokytojomis  Virginija Dmukauskiene ir Inga  Vareikiene džiaugiasi visa bendruomenė ir linki mokiniams neprarasti žingeidumo ateityje.

        • Laimėjimas matematikos olimpiadoje
          • Laimėjimas matematikos olimpiadoje

          • Sveikiname IB I klasės mokinę Piją Chmieliauskaitę, kuri 71-osios Lietuvos mokinių matematikos olimpiados savivaldybės etape laimėjo II vietą. Mokinės pasiekimais džiaugiasi matematikos mokytoja Rasa Butkevičienė drauge su visa KJG bendruomene. Linkime sėkmės ateityje!

          • Chemijos konkurse susitiko komandos iš visos Lietuvos

          • Vasario 10 dieną mūsų gimnazijoje vyko chemijos konkursas ,,Įdomusis chemijos pasaulis 2023. Į Tarptautinio Bakalaureato klasės mokinių Ievos Kalinauskaitės, Rugilės Keblikaitės, Dorotėjos Vilčiauskaitės ir chemijos mokytojos metodininkės Ritos Janavičienės organizuotą konkursą atvyko 8 komandos iš visos Lietuvos, kurios sprendė komandinio protmūšio, individualias teorines ir atliko praktines chemijos užduotis. 

            Konkurse dalyvavo Jonavos Senamiesčio, Plungės ,,Saulės”, ,,Saulės” privati, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Kauno r. Raudondvario, Kaišiadorių Algirdo Brazausko, Kauno ,,Vyturio” gimnazijos bei KTU inžinerijos licėjaus komandos. Daugiausiai taškų surinko ir pirmąją vietą užėmė Plungės ,,Saulės” gimnazija. Antroji vieta atiteko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijai. Trečiąją vietą užėmė KTU inžinerijos licėjus.

            Komandos buvo apdovanotos puikiais prizais, kuriuos įsteigė mūsų gimnazija, ,,UAB Mantinga” ir ,,Skovs Korn Baltic”. Sveikiname laimėtojus, dėkojame rėmėjams ir tikimės, jog šis konkursas taps kasmetine tradicija!

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf
        Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija
        Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas
        LT-44280 Kaunas
        Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458
        Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas
        Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti