• Didinga ir skambi AD MAJORA šventė

          • Birželio 8 d., tęsdama ilgamete tradicija tapusią bendruomenės šventę, kuri apvainikuoja mokslo metus, KJG susibūrė pasidžiaugti draugyste, pastangomis, pasiekimais, pasidalinti padėkomis, šypsenomis ir linkėjimais. Šventinė AD MAJORA diena prasidėjo iškimingu išsirikiavimu Rotušės aikštėje ir eisena per Laisvės alėją. Džiugu, kad eiseną skambiai lydėjo Lietuvos Karinių oro pajėgų orkestras. Gausiai susirinkusią KJG mokinių, mokytojų ir tėvelių bendruomenę VDU salėje jausmingai atliktais kūriniais sveikino klasių chorai, kuriuos entuziastingai paruošė muzikos mokytojos.
            Ad Majora dienoje buvo apdovanoti KJG vertybes šiais metais labiausiai atspindėjusieji: Gabijus Beržinis 5 c, Rokas Bagdonas II DSD, Shlok Aleks Kumar 8 a, Aidilė Jurčiūtė II AdM, Ieva Pociūtė 8 a, Barbora Ylaitė III m, Emilija Urniežaitė 6 c, Jonas Zaleckas I Pre-IB, Mykolas Grigas 7 d ir Dominykas Sidauga IV a. Sveikiname juos dar kartą!
            Dėkojame visiems šventę kūrusiems mokytojams, darbuotojams, mokiniams ir tėveliams. Dėkojame Fazer Lietuva už saldžias akimirkas ir VšĮ Terra Publica už lavinančias dovanas! 

          • Abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis

          • Dvylika metų mokykloje skambėjęs skambutis gegužės 31 d. suskambo paskutinį kartą XXVI abiturientų laidai! Už įsimintinų patirčių kupiną mokyklinį laiką ir padrąsinimus keliauti pirmyn gimnazistai dėkojo Dievui, savo mokytojams ir visai bendruomenei. Dvyliktokai sulaukė jautrių, šmaikščių ir džiaugsmingų sveikinimų nuo pradinukų, penktokų, vienuoliktokų ir, žinoma, savo auklėtojų. Drauge su mokyklos direktoriumi, kapelionu ir visa juos mylinčia KJG bendruomene, linkime abiturientams savo mokyklinėse kuprinėse išsinešti Dėkingumą, Bendrystę, Prisiminimus, Maldą ir Viltį, kad Dievas jiems paruošė puikiausius planus!

          • Mokiniai iš Prancūzijos viešėjo KJG ir pažino Lietuvą

          • Gegužės 19–26 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje svečiavosi delegacija iš Prancūzijos, Senlis šv. Vincento gimnazijos (St. Vincent Lycee de Senlis). Viešnagės metu mokiniai iš Prancūzijos turėjo puikią galimybę pažinti Lietuvą. Gyvendami KJG mokinių šeimose, dalyvaudami gimnazijoje vykusiose pamokose, pristatydami savo projektus apie Prancūziją ir Senlis, keliaudami po mūsų šalį (aplankydami Vilnių, Trakus, Nidą, Palangą, Šiluvą, Druskininkus) mainų dalyviai džiaugėsi susipažinę su lietuvių kultūra. Svečiai iš Prancūzijos buvo pakviesti į nuotaikingą kibinų edukacinę programą, kurioje gamino ir degustavo kibinus. Įspūdžius apie Lietuvą sustiprino aktyvus ir šurmulingas laisvalaikis Kaune, nes tuo metu vyko Eurolygos finalas.

            Šis vizitas – lingvistinės, kultūrinės, edukacinės, socialinės mainų programos tęsinys. Mokinių mainai su šio miestelio gimnazija buvo incijuoti 2019 m. KJG mokinių grupelės jau ne kartą viešėjo Senlis šv. Vincento gimnazijoje, globojami draugų iš Prancūzijos. Mainus koordinuojanti KJG anglų kalbos mokytoja Inga Daugirdienė džiaugiasi mokinių galimybėms įgyti tarptautinės patirties, stiprinti komunikacinius ir socialinius gebėjimus. Visa KJG komanda jau laukia kitų susitikimų!

          • Diplomai abiturientams už puikias vokiečių kalbos žinias

          • Gegužės 17 dieną Vokietijos ambasadoje Vilniuje ambasadorius Matthias Sonn įteikė Deutsches Sprachdiplom II diplomus Lietuvos abiturientams, išlaikiusiems B2-C1 lygio vokiečių kalbos egzaminą. Džiugu, kad tarp puikiai mokančiųjų vokiečių kalbą yra ir mūsų gimnazijos abiturientai Simona Matelytė, Urtė Kliaudaitytė, Austėja Kamandulytė, Rugilė Urniežiūtė, Aistė Jurgelėnaitė, Karolis Liutkus, Anupras Jankauskis ir Vilius Toločka. Sveikindami mokinius drauge su vokiečių kalbos mokytojais linkime jiems geros kloties sklandžiai bendraujant vokiečių kalba!

            Daugiau informacijos apie šį renginį.

          • Nepakartojama patirtis robotikos varžybose Maroke

          • Robotikos komanda „Golden fishes" gegužės 17–21 d. atstovavo gimnazijai, Kaunui ir visai Lietuvai Atvirajame Fist Lego League čempionate (FLL Morocco Open) Marakeše, Maroke. 10 KJG mokinių iš 6–7 klasių, Ana Grigaitė, Emilija Urniežaitė, Justė Krasauskaitė, Titas Beliauskas, Benas Butkus, Jurgis Grėbliauskas, Gytis LanauskasMantvydas Vegys, Rapolas Babilas, Titas Židonis, lydimi mokytojo Alberto Juškausko, direktoriaus pavaduotojo Virgilijaus Sauliaus ir Plėtros skyriaus vadovės Editos Zarembienės, savo robotą ir inovatyvias idėjas pristatė delegacijoms iš skirtingų pasaulio šalių. 

            Šiame tarptautiniame renginyje KJG delegacija pasirodė šauniai ir užėmė 11 vietą iš 79 komandų. „Gaila, kad paskutiniame važiavime užstrigo robotas, sugluminęs komandą. Taip dar niekada nėra buvę! Tačiau džiaugiamės, kad mokiniai nepasimetė, padarė, ką galėjo geriausiai, ir tęsė važiavimą", – įspūdžiais apie varžybas dalijosi robotikos mokytojas  Albertas Juškauskas. Pasisėmę neįkainojamos patirties ir nepakartojamų įspūdžių tartautinėse varžybose, jaunųjų išradėjų komanda toliau kuria planus, kaip įgyvendins naujas idėjas.

          • Antrieji metai su vokiečių kalba

          • Gegužės 18 d. popietę į KJG foje gausiai susirinkusiems mokinių tėveliams 6 b klasė pristatė savo pasirodymus, skirtus šventei „Antrieji metai su vokiečių kalba". Abu šeštos klasės vokiečių kalbos pogrupiai parodė po spektaklį vokiečių kalba. Šventės metu taip pat skambėjo vokiškų dainelių posmai.

            Pirmasis spektaklis – „Liūto medžioklė" – pasakojo žiūrovams apie jaunų narsuolių grupę, išsiruošusią į liūto medžioklę! Ši istorija pasakojo, kaip, įveikę įvairias kliūtis ir galiausiai tamsioje baugioje oloje, regis, prisiartinę prie ilgai ieškoto liūto, narsuoliai nudūmė namo, nusprendę niekuomet daugiau į jokią medžioklę nesileisti.

            Antrasis spektaklis – „Linksmieji piratai" – pakvietė žiūrovus pakeliauti po platųjį pasaulį, aplankyti įvairius žemynus, kartu ieškoti mažojo pirato Pito namų. „O kas gi yra namai? Ar tai tik vieta, namas, pastogė? O gal tai žmonės, su kuriais jautiesi saugus, ramus ir laimingas?", – atsakymus į šiuos klausimus savo spektaklyje bandė išsiaiškinti jaunieji aktoriai.

            Mokinius ruošė vokiečių kalbos mokytojos Ingrida Stonienė, Dalia Kulviečiuvienė, muzikos mokytoja ir klasės auklėtoja Rasa Paleckytė. Laivo maketą sukonstravo technologijų mokytojas Albertas Juškauskas.

          • Aukso medalio laimėtojas geografijos olimpiadoje

          • Sveikiname Roką Bagdoną (II DSD kl.) – XXXV Lietuvos mokinių geografijos olimpiados „Darnusis vystymasis" aukso medalio laimėtoją! Olimpiada vyko gegužės 4–6 d. Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje. Labai džiugu, kad Rokas yra pakviestas dalyvauti Baltijos šalių olimpiadoje, kuri vyks birželio 26-30 d. Latvijoje ir Pasaulinėje geografijos olimpiadoje (iGeo), kuri vyks rugpjūčio 8–14 d. Indonezijoje. Džiaugiamės drauge su mokytoja Loreta Latviene ir linkime Rokui kūrybingos ir geografiškai sėkmingos vasaros!

          • Lengvosios atletikos laimėjimas

          • KJG vaikinų komanda – Kauno m. mokyklų žaidynių lengvosios atletikos keturkovės II-os vietos laimėtoja! Komandos turėjo bėgti 60 m., 800 m., šokti į tolį ir mesti 150 gr. kamuoliuką į tolį. Prizininkais tapo: Mykolas Grigas (7 d), Matas Gabrielaitis (7 d), Domantas Žirgutis (7 a), Paulius Vasiliauskas (7 b), Martynas Garnys (6 d), Tadas Žebuolis (6 d). Drauge su fizinio ugdymo mokytoju Rimantu Pavydžiu mokinių sportiniais pasiekimais džiaugiasi visa bendruomenė!

          • Džiaugiamės lietuvių kalbos pasiekimais

          • Kauno miesto lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje KJG mokinės iškovojo prizines vietas: Liepa Banaitė (6 a kl.) – 2 vietą, Medeinė Karpavičė (8 d kl.) – 3 vietą. Lietuvių kalbos mokytojos Eglė Venslovaitė-Šiliūnienė ir Rasa Malžinskienė bei visa KJG bendruomenė sveikina mokines ir džiaugiasi jų pasiekimais!

          • KJG Robotikos komanda savo projektą pristatė LR Seime

          • Komanda LITBOT100 savo inovatyvią samanų saulės baterijos idėją gegužės 11 d. pristatė Lietuvos Respublikois Seimo Pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen ir Ekonomikos komiteto nariams. Spaudos konferencijų salėje susirinkusiems buvo smalsu pamatyti, kaip veikia jaunųjų išradėjų sukurtas robotas. Seimo Pirmininkė, įteikdama padėkas mokiniams, mokytojui Albertui Juškauskui ir komandą lydėjusiam kapelionui Eugenijui Markovui SJ už šaunų Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje, džiaugėsi kauniečių tarptautiniu pripažinimu, pastangomis, išradingumu, kūrybiškumu! Vizito LR Seime metu KJG delegaciją sveikinę Seimo nariai linkėjo neprarasti motyvacijos ir energijos ateityje bei džiaugtis naujomis pergalėmis.

            Daugiau renginio akimirkų (autorė Ilona Šilenkova).

            Komandos LITBOT100 prisistatymas Seime.

        • Matematikos pasiekimai
          • Matematikos pasiekimai

          • Sveikiname ir džiaugiamės KJG mokiniais, kurie dalyvavo Tarptautiniame matematikos konkurse „KENGŪRA“ ir pateko į TOP-50 geriausių: Ignas Kubilius (1 m kl.), Marius Jacunskas (5 b kl.), Gabijus Beržinis, Kipras Kalnius (5 c kl.), Ieva Aršvilaitė (6 a kl.), Justina Janulevičiūtė (6 b kl.), Tadas Burokas, Luka Jakučionytė (7 a kl.), Paulius Vasiliauskas (7 b kl.), Urtė Kondrataitė (8 b kl.), Justas Mikšys (8 c kl.), Adrijana Juknaitė (I M), Jokūbas Vasiliauskas (II Pre-IB).

            Matematikos mokytojai ir visa KJG bendruomenė džiaugiasi puikiais mokinių rezultatais!

          • Vokišku romanu paremtą projektą lydėjo sėkmė

          • II Pre-IB klasės mokinių Atėnės Goštautaitės, Saulės Vaškaitės ir Aurėjos Urniežaitės komanda laimėjo pirmą vietą vokiečių kalbos projektinių darbų konkurso pagal perskaitytą vokišką romaną Lietuvos finale. Tarptautinio konkurso „Seitenweise", kurį organizuoja Vokietijos užsienio mokyklų tarnyba (ZfA), finalas vyko gegužės 8 dieną Vilniaus Užupio gimnazijoje. KJG mokinės skaitė Julijos Rabinowich „Dazwischen: Wir". Gimnazisčių projektinis darbas bus pateiktas tarptautinio finalo atrankai. Mokinius konkursui ruošė ir jų pasiekimu džiaugiasi vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė bei visa KJG bendruomenė.

          • Knygos dienos proga kviečiame į virtualią parodą

          • Gegužės 7-oji – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. 1904 m. gegužės 7 d. buvo panaikintas spaudos draudimas. Minėdami šią datą 8 c klasės mokiniai Rokas Šivickas ir Barbora Kliučinskaitė, drauge su KJG bibliotekos vedėja Rasa Malžinskiene, parengė projektą – virtualią parodą. Šioje parodoje mūsų gimnazijos biblioteka atveria mažai matomus senųjų spaudinių lobius. 

            Stipriausias pamatas tautystės, pirmiausiu jos ramsčiu yra prigimtoji kalba“, – sakė mūsų himno autorius Vincas Kudirka. Branginkime ir saugokime lietuvių kalbą!

          • Puikios geografijos žinios

          • Nacionalinėje 7-8 kl geografijos olimpiadoje Vakaris Vilimas (7 a kl.) iškovojo sidabro medalį, o Donatas Aleksandras Vasiliauskas (8 b kl.) – aukso medalį. Mokiniai buvo pakviesti į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją, kuri vyko Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje. Drauge su mokytojais L. Latviene, A. Krygeriu ir  A. Ševeliovu mokinių pasiekimais džiaugiasi visa KJG bendruomenė.

          • Jaunųjų fizikų pasiekimai

          • Balandžio 21 d. vyko Kauno miesto mokyklų 8 klasių mokinių fizikos olimpiada, kurioje dalyvavę KJG mokiniai atskleidė savo žinias ir laimėjo aukštas prizines vietas. Sveikiname Urtę Kondrataitę (8 b kl.) užėmusią II vietą, Ąžuolą Aniūną (8 d kl.) taip pat iškovojusį II vietą ir Justą Mikšį (8 c kl.) pelniusį IV vietos apdovanojimą. Drauge su fizikos mokytoju Vytautu Baršausku džiaugiamės puikiais jaunųjų fizikų pasiekimais!

          • Ignaciškosios lyderystės įkvėpti jėzuitų mokytojai džiaugėsi bendryste

          • Kauno ir Vilniaus jėzuitų gimnazijų bei Šiaulių jėzuitų mokyklos mokytojai balandžio 29 d. susitiko Senuosiuose Trakuose, kur vyko IV programos „Ignaciškoji lyderystė" seminaras. Šis paskutinis dvasinio ir vertybinio ugdymo(si) programos seminaras buvo skirtas beveik mokslo metus trukusių mokymų žinių apibendrinimui, asmeninėms refleksijoms, įgytų gebėjimų, patirčių pasidalijimui ir draugystės sutrvirtinimui. Seminare dalyvavusiems KJG mokytojams Vilijai Mataitei-Grigaitienei, Albertui JuškauskuiVioletai Obelieniūtei, Aivarui Pranckevičiui, Ingridai Stonienei​​​ ir Plėtros skyriaus darbuotojai Liaudai Mažeikienei buvo įteikti pažymėjimai, liudijantys sėkmingą programos pabaigimą ir įgytas ignaciškosios lyderystės kompetencijas. „Šios kompetencijos itin svarbios jėzuitų mokyklų mokytojams planuojant, reflektuojant, organizuojant ir įsivertinant savo profesinę veiklą", – įsitikinusi programos koordinatorė dr. Vilma Šliužaitė. Užsimezgusi šilta ir stipri draugystė tarp Vilniaus, Kauno ir Šiaulių pedagogų taip pat atskleidžia šios programos svarbą ir aktualumą Lietuvos jėzuitų mokykloms. 

            „Ignaciškosios lyderystės" programa yra orgnizuojama jau ketverius metus. Šios programos tikslas – padėti mokytojams ir kitiems darbuotojams gilinti bei įgyti naujų žinių ir praktinių įgūdžių, paremtų ignaciškos lyderystės principais. Ją sudaro 4 seminarai, suteikiantys dalyviams neišdildomų įspūdžių, atradimų ir prasmingų susitikimų. Viena programos dalis yra paskirta piligriminei kelionei po Romą, lankant šv. Ignaco Loyolos veiklos ir gyvenimo objektus. Dalyviai dėkingi lektoriams Dr. Vilmai Šliužaitei, kun. Vytautui Sadauskui SJ ir Daivai Jasiulaitienei už mokymų organizavimą, medžiagos parengimą, užsiėmimų vedimą ir asmeninį lydėjimą visos programos metu.

            Programą iš dalies finansavo Centrinės Europos jėzuitų provincijos (ECE) Lietuvos-Latvijos regionas, ženkliai prisidėjęs, kad įvyktų visos suplanuotos veiklos. 

        • Sėkmė tikybos olimpiadoje „Garstyčios grūdas"
          • Sėkmė tikybos olimpiadoje „Garstyčios grūdas"

          • Kasmet Kauno arkivyskupijos teritorijoje esančiose mokyklose kovo–balandžio mėnesį vyksta 8-ų klasių moksleivių  tikybos olimpiada „Garstyčios grūdas”. Sveikiname ir džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos mokiniai Akvilina Kruopytė (8 d) ir Donatas Aleksandras Vasiliauskas (8 b) yra tarp daugiausia balų surinkusių mokinių bei apdovanoti diplomais. Mokiniams pasiruošti padėjo tikybos mokytojai: ses. Gražina Dapšauskytė ir Antanas Vasilius.

            Plačiau apie olimpiadą ir rezultatus.
             

          • Tarptautinio projekto dalyviai mokėsi saugoti gamtą

          • Balandžio 17 - 21 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje vyko Erasmus programos „SaveNotWaste" projekto dalyvių susitikimas. Daugiau nei 30 KJG mokinių, lydimi mokytojų Rasmos Stokienės, Gražinos Dapšauskytės, Artūro Ševeliovo bei projekto koordinatorės Vilmos Šliužaitės,  kartu su svečiais iš Portugalijos, Vengrijos, Lenkijos ir Ispanijos mokyklų partnerių gilinosi į ekologines problemas bei ieškojo sprendimo būdų, kaip būtų galima mažinti ekologinį pėdsaką. Dokt. Jonė Vitkauskaitė-Ramanauskienė pristatė projekto dalyviams iniciatyvą „Judėk žaliai", kuri suteikė mokiniams galimybę išsimatuoti savo ekologinį pėdsaką.

            Dėkojame atliekų tvarkymo įmonės „Ekovonus" Tvarumo akademijos vadovei Renatai Kaštonienei už edukacinę paskaitą apie tvarumą ir teisingą atliekų rūšiavimą, taip pat šios įmonės Kauno padalinio vadovui Dariui Šlapikui už edukaciją įmonėje, sudarant galimybę pamatyti, kaip realiai vyksta atliekų rūšiavimas. 

            Projekto dalyviai ne tik svarstė su ekologija susijusius klausimus, bet turėjo galimybę susipažinti su Lietuva ir jos kultūra. Džiugu, jog KJG folkloro „Aleva" būrelio nariai ir jo vadovė Beatričė Stanaitytė-Pikturnienė su entuziazmu pamokė projekto dalyvius lietuviškų šokių.  

            KJG mokiniai pakvietė svečius į ekskursiją po Kauno senamiestį, o gidės Anna Brish-Imbrasiene ir Justina Meškauskienė padėjo pažinti Vilniaus senamiestį. Nuoširdžiai dėkojame KJG mokinių šeimoms, kurios apgyvendino projekto dalyvius!

          • Sveikiname vokiečių kalbos olimpiados laureates

          • Balandžio 27-28 d. Kaune vyko Lietuvos 8 klasių mokinių vokiečių kalbos konkursas ir 11 klasių mokinių B1 ir B2 lygių olimpiada. Ir šiemet nelikome be apdovanojimų – 8 a klasės mokinė Laura Statkevičiūtė užėmė 3 vietą, o TB 1 klasės mokinė Domilė Šidlaitė 1 vietą (B2 kalbos lygis).  Domilei linkime sėkmės tarptautinėje Baltijos šalių olimpiadoje, kuri gegužės mėnesį vyks Rygoje. Vokiečių kalbos mokytojos Dalia Kulviečiuvienė ir Lina Milkintienė bei visa KJG bendruomenė džiaugiasi puikiais mokinių pasiekimais.

          • Penktokai „matavosi" įvairias profesijas

          • Balandžio 21 d. 5 a klasė išbandė įvairias profesijas. Mokiniai išgirdo apie paramediko profesiją, sužinojo, kaip padėti paspringusiam žmogui ar kūdikiui, kaip saugiai perkelti sužeistą žmogų ant neštuvų ir saugiai pernešti į automobilį. Penktokai patyrė, kaip dirba apsaugos darbuotojai, stilistai, įvaizdžio konsultantai, floristai, kosmetoligai ir kirpėjai. Dėkojame Karaliaus Mindaugo profesiniam mokymo centrui už puikias patirtis!

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti