• KJG suteikta „Erasmus" akreditacija

          • Švietimo mainų paramos fondo (ŠMPF) sudaryta paraiškų vertinimo komisija teigiamai įvertino pagal KJG Tarptautiškumo strategiją parengtą Erasmus planą ir suteikė gimnazijai „Erasmus" akreditaciją bendrojo ugdymo srityje visam programos etapui (2022–2027 m.). Suteikta „Erasmus“ akreditacija – pažymėjimas, patvirtina, jog organizacija atitinka Europos Komisijos keliamus standartus, yra pajėgi organizuoti kokybiškas mobilumo mokymosi tikslais veiklas ir laikysis „Erasmus“ kokybės standartų mobilumui, todėl akredituotos organizacijos mobilumo veiklos gali būti finansuojamos supaprastinta tvarka. Akreditaciją gavusiai organizacijai nebereikia teikti atskirų išsamių paraiškų dėl finansavimo, dotacijos paraiška remiasi nurodytais veiklų, tikslų ir dalyvių kiekiais.

          • Sėkmė anglų kalbos konkurse

          • KJG I pre-IB klasės mokinys Tautvydas Morkūnas Respublikiniame anglų kalbos konkurso 9–10/I–II gimnazijos klasių, antrojo (miesto) etape pasirodė labai šauniai. Iš 48 dalyvių jis  pateko tarp 6 mokinių, kurie yra atrinkti varžytis šalies etape  kovo 31 d. – balandžio 1 d. Palangos senojoje gimnazijoje. Tautvydą (sėdintį centre) sveikina ne tik jo klasės draugai, anglų kalbos mokytoja Vitalija Miškinienė, bet ir visa KJG bendruomenė. 

          • Pergalingas pasirodymas „Robotikos" varžybose

          • Vasario 4  d. KTU inžinerijos licėjuje vyko regioninės „First Lego League“ (FLL) robotikos varžybos, kurių tema „SUPER POWERED” (liet. „Super galingi"). Komandos varžėsi keturiose srityse: robotų varžybose, roboto dizaino, inovatyvaus projekto ir vertybių pristatymuose. Visose kategorijose puikiai pasirodė KJG komandos, globojamos robotikos mokytojo Alberto Juškausko.

            Turnyro nugalėtoja visose kategorijose tapo vertintojus sužavėjusi KJG komanda „GOLDEN FISHES“ – nominaciją „Kylančios žvaigždės” pelnė Emilija Urniežaitė, Ana Grigaitė, Justė Krasauskaitė, Gytis Lanauskas (6 c kl.), Rapolas Babilas (6 a kl.), Titas Židonis, Mantvydas Vegys (6 b kl.). Nominacija „Motyvuotieji” atiteko komandai „LUNAR“, kuriai priklauso Titas Beliauskas (7 d kl.), Jurgis Grėbliauskas, Benas Butkus (7 c kl.). „Metų proveržiu" buvo pripažinta komanda „LITBOT100“ – Viltė Vitkauskaitė, Jonas Zaleckas, Dovydas Urmelis (I Pre-IB kl.), Jokūbas Vasiliauskas, Mykolas Platūkis, Aurėja Urniežaitė (II Pre-IB kl.), Mantas Arnašius (II M kl.)

            KJG robotikos būrelio atstovai jau pradėjo ruoštis Lietuvos FLL nacionalinėms robotikos varžyboms, kurios kovo mėn. bus organizuojamos Vilniuje, moderniame energetikos muziejuje. Besidžiaugdama  pergalėmis, visa KJG bendruomenė linki robotikos komandoms sėkmės ateityje. 

          • XXVI laidos maršrutas stabtelėjo šimtadienio šventėje

          • Kelionėje per mokslo metus XXVI KJG abiturientų laidai beliko vos keli stabtelėjimai! Bekeliaujant mokykliniu maršrutu, jų pakeleiviais tapo Džiaugsmas, Meilė, Liūdesys, Baimė, Pyktis. Įveikdami kiekvieną kelionės atkarpą, jie ėmė ir... suaugo! Šimtadienio šventė tai įrodė! Joje netrūko nei vieno komponento – įspūdingo laisvės pojūčio, džiaugsmingų akimirkų, jaukios bendrystės ir atvirumo! 

            Padėkoti Dievui už jų kelionę abiturientus kvietė KJG alumnas, kun.Mindaugas Martinaitis. Šios šventės proga juos sveikino jų auklėtojai, mokytojai, vienuoliktokai, alumnai ir visa mokyklos bendruomenė. Pritrenkiančią staigmeną abiturientams padovanojo tėveliai, kurie juos lydėjo, lydi ir lydės kiekvienoje kelionės atkarpoje, kokią kryptį jie pasirinktų!

          • Dailyraščiu išpuošta „Geroji žinia"

          • Kauno arkivyskupijos organizuotame bendrojo ugdymo mokyklų 2–12 klasių kūrybinio dailyraščio konkurse „Geroji žinia“ (pagal Mt 2, 13–15) KJG mokinys Paulius Lukėnas (5 a kl.), savo amžiaus grupėje užėmė I vietą. Eglės Juškelytės (5 b kl.) darbas buvo atrinktas į gražiausių darbų parodą. Mokinius paruošė mokytoja ses. Gražina Dapšauskytė.

            Plačiau apie konkursą ir virtualią gražiausių darbų parodą rasite:   

            https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&nid=11367&pg=1

          • Filologijos konkurse atsiskleidė abiturientės talentas

          • Viena iš Kauno jėzuitų gimnazijos kolonų yra kūrybiškumas. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos mokytojai ir mokiniai sėkmingai derina akademinių ir kūrybinių gebėjimų ugdymą ir pasiekia puikių rezultatų! IV b klasės mokinė Mila Mašauskaitė 55-ojo jaunųjų filologų konkurso miesto etape užėmė II vietą ir pateko į šalies etapą! Su puikiu pasiekimu Milą sveikina jos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė bei visa KJG bendruomenė. Linkime sėkmės šalies etape!

          • Geografijos medalių gausa už žinias apie Lietuvą ir pasaulį

          • Sausio 28 d. Vilniuje, Litexpo parodų rūmuose, tarptautinės kelionių ir turizmo parodos „Adventur 2023" metu vyko nacionalinis geografinių žinių konkursas „Pažink Lietuvą ir pasaulį". Į konkursą kartu su mokytoja L. Latviene vyko gausus KJG dalyvių ir juos palaikančių sirgalių būrys. Šiame konkurse varžėsi apie 1000 moksleivių iš visos Lietuvos! Sėkmė lydėjo mūsų gimnazijos mokinius. Atskirose klasių kategorijose laimėti net 5 medaliai:

            Jonas Budrikis (8 a kl.) – aukso medalis; 

            Rokas Bagdonas (II DSD kl.) – sidabro medalis; 

            Tomas Morkus (Pre-IB 2 kl.) – bronzos medalis; 

            Simonas Apulskis (III a kl.) – bronzos medalis; 

            Modestas Zizas (IV m kl.) – sidabro medalis.

            Mokinių pasiekimais labai džiaugiasi mokytojai Loreta Latvienė ir Arūnas Krygeris bei visa KJG bendruomenė!

        • Sveikiname nugalėtojus!
          • Sveikiname nugalėtojus!

          • Sveikiname 61-osios Lietuvos mokinių Chemijos olimpiados (Kauno mieste)  nugalėtojus:

            Dominyką Kruopį IV m kl., 3 vieta

            Kamilę Griciūtę II DSD kl., 2 vieta

            Aleksandrą Šileiką II DSD kl., padėka

            Jurgį Kasperavičių Pre-IB 1 kl., padėka

            Mokinius paruošė chemijos mokytojos Gytė Drukteinienė ir Rita Janavičienė. Džiaugiamės, kad net 2 mokiniai (Kamilė Griciūtė ir Dominykas Kruopis) yra pakviesti atstovauti mūsų gimnazijai respublikinėje Chemijos olimpiadoje. Linkime jiems sėkmės!!!

             

             

        • Džiaugiamės fizikos olimpiados nugalėtojais!
          • Džiaugiamės fizikos olimpiados nugalėtojais!

          • Sveikiname 70-osios Lietuvos mokinių fizikos olimpiados savivaldybės etapo nugalėtojus: 

            Aistį Janušauską Pre-IB1 – III vieta; 

            Karolį Liutkų IB2 – II vieta;

            Rugilę Urniežiūtę IB2 – pagyrimo raštas.

            Mokinius paruošė fizikos mokytoja Rigonda Skorulskienė.

        • Gimnazistus kviečia „Įdomusis chemijos pasaulis"
          • Gimnazistus kviečia „Įdomusis chemijos pasaulis"

          • Kviečiame I ir II gimnazijos klasių mokinius dalyvauti respublikiniame chemijos konkurse ,,Įdomusis chemijos pasaulis 2023“. Konkursas vyks Kauno jėzuitų gimnazijoje 2023 m. vasario 10 d. Konkurso užduotis sudaro komandinis aplinkos, chemijos ir chemijos mokslų istorijos užduočių protmūšis, praktinės ir individualios chemijos užduotys.

            Registracija vykdoma nuo 2023 m. sausio 16 d. iki 2023 m. vasario 3 d. 

            Registracijos nuoroda: https://forms.gle/uPHF2mKZadyUuQs19

             Konkursą organizuoja chemijos mokytoja Rita Kaptulerytė-Janavičienė ir  IB 1 kl. mokinės.

          • Suplanuotos tolesnės Erasmus+ projekto veiklos

          • Sausio 15-19 d. įvyko Erasmus+ projekto „Gyvenimas kartu lyg konstravimo žaidimas" (pranc. Vivre ensemble, un jeu de construction!; angl. Live together: a construction game!) mokytojų darbinis susitikimas. Jo metu buvo aptariami jau nuveikti darbai bei planuojamos tolesnės veiklos.  Kauną aplankė projekto partneriai iš Belgijos, Italijos ir Prancūzijos. Dalyvius pasitiko ir programą rengė KJG anglų kalbos mokytoja Vitalija Miškinienė su komanda - Rasa Varsackyte, Edita Zarembiene, Žaneta Mediniene, Inga Juškaite.  
            Kitas projekto partnerių susitikimas numatytas Belgijoje kovo 5-12 d.

          • Viešnia iš JAV pristatė skaitmeninės pilietybės reikšmę

          • Kalbėti apie skaitmeninio pilietiškumo reikšmę ir svarbą šiandien yra labai aktualu, atsižvelgiant į kiekvieno iš mūsų laiką, praleistą virtualiam pasaulyje. Šioje realybėje mes bendraujame, kuriame, svajojame, siekiame tikslų, ieškome karjeros galimybių, savanoriaujam, linksminamės. „Ar visi mes susimąstome apie tai, kas slypi už kiekvienos panašios veiklos? Kokį savo virtualų „antspaudą" paliekame interneto platybėje? Kokie veiksmai socialinėje medijoje gali sukurti neigiamas emocijas kitiems?", šiuos ir kitus klausimus vyresniųjų klasių mokiniai aptarė ir atsakymų ieškojo drauge su Heather Gaddis, JAV ambasados Lietuvoje atstove. Pranešėja, kilusi iš JAV, o šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Lietuvoje, pasidalijo savo patirtimi, kurią įgijo mokydama įvairaus amžiaus mokinius skirtingose pasaulio šalyse.

            JAV ambasados Lietuvoje lėšomis taip pat yra vykdomas projektas, kurio tikslas yra stiprinti KJG mokytojų ir darbuotojų kvalifikaciją. Šio projekto idėja kilo švietimo darbuotojų mainų programoje Fulbright dalyvavusiai KJG anglų kalbos mokytojai Giedrei Akramienei. Projekto paraiška buvo rengiama prasidėjus karui Ukrainoje, kai Lietuva tapo viena iš karo pabėgėlius priimančių šalių ir švietimo sistema susidūrė su iššūkiu padėti karo pabėgėlių šeimoms, ypatingai mokyklinio amžiaus vaikams, integruotis. 

          • Džiaugiamės sėkme Kauno geografijos konkurse!

          • Sveikiname Donatą Aleksandrą Vasiliauską (8 b) ir Joną Budrikį (8 a) Kauno m. mokinių geografijos konkurse „Aplink pasaulį" iškovojusius I vietą bei Gustę Bagdonaitę (7 c) ir Emiliją Veličkaitę (7 c) šiame konkurse laimėjusias II vietą! Kartu su mokytojais Arūnu Krygeriu, Artūru Ševeliovu ir Loreta Latviene džiaugiasi visa bendruomenė ir linki mokiniams neprarasti žingeidumo ateityje!

          • Sausio 13 d. pagerbti Lietuvos laisvės gynėjai

          • Sausio 13 d. KJG bendruomenė buvo kviečiama dalyvauti pilietinėse akcijose „Atmintis gyva, nes liudija" bei „Aš prisimenu, kodėl esame laisvi". Rytui brėkštant į mokyklą atvykstančius mokinius pasitiko vėjo gūsiais išbandomų žvakelių „Atminties, šviesos kelias“ gimnazijos kieme, kurį rengė 5 klasių seniūnai. Pamokos šią dieną prasidėjo mokytojų pravesta malda ir tylos minute pagerbiant žuvusius už Lietuvos laisvę. Mokinių parlamento nariai susirinkusiems išdalijo neužmirštuolės žiedus, kurie mūsų šalyje yra tapę šios dienos minėjimo simboliu, atminties ir pagarbos ženklu. Nešini trispalvėmis ir pasipuošę tautine atributika dalis mokinių žygiavo per Laisvės alėją iki šv. Arkangelo Mykolo (Soboro) bažnyčios, kur buvo garsiai perskaitytos 1991 m. sausio 13-osis įvykiuose žuvusiųjų pavardės. 

          • KJG mokytojai mielai padeda Lietuvos pedagogams

          • Artėjant atnaujintų programų startui dauguma mokytojų jaučia nerimą, nežinią ar net baimę. Juos nuraminti ir jiems pagelbėti pasirengusi KJG mokytoja Rigonda Skorulskienė – Lietuvos fizikos mokytojų asociacijos prezidentė ir atnaujintų fizikos programų rengėja. Savo žinomis ir patarimais ji pasidalijo su Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių fizikos mokytojais bei daugeliu kitų pedagogų, dalyvavusių 4 kontaktiniuose ir 6 nuotoliniuose projekto „Pagalbą fizikos mokytojams, rengiantis dirbti pagal atnaujintas bendrąsias programas" seminaruose. 
            Padedant fizikos mokytojams pasirengti dirbti pagal atnaujintas bendrąsias programas bendradarbiavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Kauno švietimo inovacijų centras, Fizinių ir technologijos mokslų centras, VU Fizikos fakultetas, kolegos, BP rengėjai, KJG fizikos mokytoja Daiva Vaitkienė, dr. Elena Tamulienė. Seminarų svečiai – NŠA metodininkė Ona Vaščenkienė, ŠMSM ministrės patarėjas Ignas Gaižiūnas.

          • Iškilmingai prisiekę liudyti Jėzaus meilę

          • 2023 m. sausio 3 d., Kauno jėzuitų Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčioje per Švč. Jėzaus Vardo šventę, t. Eugenijus Markovas, SJ, ir t. Mindaugas Malinauskas, SJ, iškilmingai pasižadėjo ir toliau likti ištikimais Jėzaus Draugijos nariais. T. Eugenijaus ir t. Mindaugo Paskutiniuosius įžadus priėmė provincijolas t. Bernhardas Bürgleris, SJ, ir gausus susirinkusios bendruomenės būrys.

            Šv. Mišias aukojo arkivyskupas Lionginas Virbalas, SJ, koncelebravo kard. Sigitas Tamkevičius, SJ, ir gausi tėvų jėzuitų bendruomenė. Drauge meldėsi jėzuitų bičiuliai, bendradarbiai, Krikščioniškojo gyvenimo bendruomenės nariai, MAGIS jaunimas, bažnyčios bendruomenė. Choras „Exaudi“ sukūrė dangišką šventę savo giesmėmis.

            Daugiau apie šią iškilmingą progą skaitykite čia.

          • Su malda sutikti Naujieji metai

          • Gruodžio 29 - sausio 1 d. KJG Sielovados kordinatorė Asta Krasauskaitė su dešimtokais Aidile Jurčiūte ir Jonu Morkūnu atstovavo gimnazijai Tiberiados bendruomenės naujametinėje stovykloje „Marija atsikėlusi skubiai iškeliavo...(Lk 1, 39)". Smagu buvo šioje bendruomenėje sutikti KJG alumną, brolį Vidą!

            Bendroje maldoje Naujus metus sutikusi komanda siunčia sveikinimą visai KJG bendruomenei ir linki šiais metais džiaugsmingai keliauti Dievo artume su Mergele Marija.

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti