• Geomokslų olimpiadoje - puikus KJG mokinių pasirodymas

          • Nuotoliniu būdu Italijoje vykusioje 15-ojoje tarptautinėje geomokslų olimpiadoje „IESO2022“ Lietuvos mokiniai iškovojo net 9 medalius, iš kurių net 4 priklauso KJG mokiniams! Dovydas Demikis (III M) ir Aivaras Jomantas (II DSD) pelnė prizines vietas individualiose ir komandinėse užduotyse! Drauge su mokiniais dėkojame mokytojai Loretai Latvienei už pagalbą ruošiantis olimpiadai!

            Daugiau apie šiuos pasiekimus skaitykite čia.

          • 30 metų draugystė su Eichstätt'u

          • Kaip išsaugoti draugystę 30 metų? Atsakymą pateikė mūsų gimnazijos mokiniai, kurie birželio mėnesį kartu su vokiečių kalbos mokytojomis Lina Milkintiene, Ingrida Stoniene, Vilma Paliene bei muzikos mokytoja Erika Lukšiene lankėsi mūsų partnerinėje Šv. Vilibaldo gimnazijoje Eichstätt‘e.

            Gimnazistai buvo priimti vietinių šeimų, kurios jais visapusiškai rūpinosi. Šiltas svetingumas ir maloni patirtis atsispindi gimnazistų atsiliepimuose apie viešnagę Vokietijoje: „Eichstätt‘e man patiko šeimos nuoširdumas ir pastangos sukurti jaukią atmosferą savo namuose“ (Dovas, II DSD); „Labiausiai įsiminė ne konkretus įvykis, o apskritai vokiečių šeimų nuoširdus rūpestis mumis“ (Urtė, II DSD); „Labai patiko šeima, kuri priėmė mane. Jie buvo labai malonūs ir lengvai juos supratau. Rajanas man padėjo, jis yra labai kūrybingas“ (Alanas, II DSD) „Man labai patiko, kai su „vokietukėmis“ ėjom į vandens parką ir visos kartu labai linksmai praleidom laiką“ (Rytė, II DSD). 

            Nuoširdumo, jaukumo, empatijos ir meilės vienas kitam atmosferą kūrė ne tik mokiniai, bet ir Šv. Vilibaldo gimnazijos direktorius Claus Schredl, jo pavaduotoja Gisela Albrecht, mainų programos koordinatorius Stephan Bleitzhofer ir muzikos mokytojas Thomas Klaschka. KJG delegacija dėkoja už puikius įspūdžius ir svetingumą!

          • Lyderystės gebėjimų mokytojai semsis iš Šv.Ignaco Lojolos

          • Rugpjūčio 22-23 d. startavo jau ketvirtus metus iš eilės organizuojama "Ignaciškosios lyderystės" programa. Pirmajame susitikime netoli Kryžių kalno susirinko Kauno, Vilniaus jėzuitų gimnazijų ir Šiaulių jėzuitų mokyklos mokytojai. Šio seminaro tema buvo "Mokytojas lyderis šiandieninėje jėzuitų mokykloje". Programos koordinatorė Vilma Šliužaitė pristatė dalyviams mokytojo lyderystės ugdymo svarbą, susipažindino su skirtingais lyderystės stiliais, t. Vytautas Sadauskas SJ pasakojo apie Šv. Ignaco kvietimą irtis į gilumą, o psichoterapeutė Daiva Jasiulaitienė pravedė patyriminį užsiėmimą apie žmogaus jausmų pasaulį. 

            Šiemet į metų trukmės lyderystės kelionę keliaus KJG technologijų mokytojas Albertas Juškauskas, fizinio ugdymo mokytojas Aivaras Pranckevičius, matematikos mokytoja Violeta Obelieniūtė, anglų k. mokytoja Ingrida Stonienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė bei Plėtros skyriaus specialistė Liauda Mažeikienė

            Linkime jiems neišdildomų įspūdžių, atradimų ir prasmingų susitikimų, kad augindami save padėtų augti ir kitiems!

          • Stipendijos už pastangas ir pasiekimus

          • Mokslo metų pradžios šventės metu buvo iškilmingai pagerbti mokiniai, laimėję stipendijų konkursus.

            Karolis Liutkus (IB 2) buvo pasveikintas laimėjęs Tarptautinio bakalaureato 2022 m. stipendiją, įsteigtą TB Diplomo programos alumnės Emilijos Platūkytės.

            Kamilei Griciūtei (II DSD) buvo paskirta Juozo Giedraičio fondo stipendija ir premija už rašinį "Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos 50 metų sukaktis". Simonui Česoniui ir Jokūbui Guzaičiui (I M) taip pat atiteko Juozo Giedraičio fondo stipendijos.

            Viltei Vitkauskaitei, Medeinai Kuprytei ir Aisčiui Janušauskui (I Pre-IB) buvo paskirta Širdžių giesmės stipendija, skirta atminti 1996 m. žuvusius gimnazistus. Stipendija įsteigta žuvusių mokinių tėvų ir gimnazijos Solidarumo fondo iniciatyva. 

            Drauge su apdovanotaisiais dėkojame geranoriams, kurių dosnumas ir rūpestis leidžia įvertinti mokinių pastangas ir kompensuoti jiems užmokesčio už mokslus dalį. Teatlygina Jums Visagalis!

          • Sveikiname su naujų mokslo metų pradžia!

          • Prasidėjo dar viena naujo metų laiko ir naujų mokslo metų diena. KJG bendruomenei ši diena tikrai džiugi! Gera ir jauku vėl matyti visų šypsenas, spindinčias akis, jausti draugystės skleidžiamą šilumą ir dalytis giedromis mintimis! Džiugu, kad nuo šiandien KJG bendruomenę sudaro net 864 mokiniai, tarp kurių 21 naujas pradinukas, 106 penktokai, suformuotos 34 klasės, prie komandos prisijungė 12 naujų mokytojų ir darbuotojų. 
            Rugsėjo 1-osios nuotaikos linkime visais naujais 2022-2023 mokslo metais!

          • KJG mokytojai jau pasiruošę visa matyti naujai Kristuje

          • Rugpjūčio 24 d. vykusiu praktiniu seminaru "Visa matyti naujai Kristuje" KJG mokytojų ir darbuotojų bendruomenė pradėjo pasiruošimą naujiems mokslo metams. Šiame renginyje buvo paminėta ir Šv. Ignaco Lojolos jubiliejinių metų pabaiga. Susitikimas buvo kupinas džiugių akimirkų ir įkvepiančių idėjų, kurios padrąsino mokytojus žengti į naujuosius mokslo metus su pasitikėjimu Dievu, savimi ir vienas kitu.  

            Mokymų vedėja dr. Jūratė Micevičiūtė kvietė drauge apmąstyti vertingą šv. Ignaco dvasinę patirtį ir jo atradimus. Seminaro turinys ir užduotys leido išmokti priimti Dievo "ne" - tai, kas nepatinka, neatitinka mūsų įsivaizdavimų, ko nenorime praleisti pro mūsų proto "rėtį". Dirbdami grupelėse mokytojai ieškojo atsakymų į tokius nelengvus klausimus: kaip atrasti mums dar nežinomus dalykus; kaip leistis Dievo vedamam "ten, kur nežinai". 

            Kita tema, į kurią gilinosi po vasaros atostogų susirinkę KJG darbuotojai - Ratio studiorum dokumentas, nurodantis mokymo ir auklėjimo tvarką jėzuitų mokyklose. Mokytojai svarstė, kaip senasis Ratio studiorum dera su šiuolaikiniu požiūriu į ugdymą ir mokytojo vaidmenį jėzuitų mokykloje. 

            Dėkojame Zalensų sodybos šeimininkams ir personalui už šiltą priėmimą, skanų maistą ir nuostabią aplinką! Ačiū mums visiems už drauge sukurtą džiugią nuotaiką! Dalijamės susitikimo akimirkomis.

        • Vasarą vokiečių kalbos penktokai mokėsi linksmoje stovyklėlėje
          • Vasarą vokiečių kalbos penktokai mokėsi linksmoje stovyklėlėje

          • "Deutschsommerkurs mit Alexandra!" (liet. Vokiečių kalba vasarą su Aleksandra!), taip vadinosi birželio 20-23 d. gimnazijoje organizuotos vokiečių kalbos komunikacinės veiklos arba „mini stovyklėlė“ penktokams su savanore Alexandra iš Vokietijos. Užsiminus Alexandrai apie tėvelių išreikštą poreikį suteikti galimybę mokiniams pagilinti savo vokiečių k. žinias prasidėjus vasarai, savanorė mielai sutiko. Alexandra parengė šaunią keturių dienų komunikacinių veiklų programą.

            Kaip teigia veiklą koordinavusi vokiečių kalbos mokytoja D. Kulviečiuvienė, "tokia veikla gimnazijoje buvo organizuota pirmą kartą, tačiau „pirmas blynas“ nebuvo prisvilęs ir, nors ir mes neturėjome ypatingų edukacinių aplinkų, nei „super“ modernių mokymų priemonių, tačiau vaikai su gera nuotaika, darydami „linksmas“ klaidas ir jas taisydami, piešė, žaidė, šiek tiek rašė ir, žinoma, kalbėjo". Užsiėmimų laikas neprailgdavo, nes mažiausieji mūsų gimnazijos antrosios užsienio kalbos besimokantieji geranoriškai „įsitraukdavo“ ne tik į pokalbius su Alexandra, bet tuo pačiu jie mokėsi ir vienos iš svarbiausių XXI-ojo amžiaus kompetencijų - bendradarbiauti.

            Šios stovyklėlės akimirkos užfiksuotos trumpuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose.

          • Mokytojai stiprino psichologijos žinias ir gebėjimus

          • Naujus mokslo metus KJG mokytojai pasitinka stiprindami savo žinias ir gebėjimus, reikalingus darbe su mokinių grupėmis. Psichologijos srities praktinis seminaras "Grupės dinamika ir vaidmenys joje" KJG mokytojus subūrė bendram darbui rugpjūčio 25 d. Mokytojai, drauge su psichologe Evelina Savickaite-Kazlauske, tyrinėjo Z ir Alfa kartos ypatumus, diskutavo, kaip kartų ypatumai veikia klasės atmosferą, ieškojo būdų, kaip skirtingoms kartoms sutarti ir bendradarbiauti, į kokius aspektus būtina atkreipti dėmesį ugdant ir lydint jaunąją kartą. Seminaras padėjo rasti atsakymus, kaip būti grupėje, ir, kaip savo ar kito vaidmens atpažinimas, gali padėti grupei ir grupėje augti bei jaustis emociškai saugiai.

          • Iš tarptautinės vokiečių kalbos olimpiados sugrįžus

          • Liepos 25 – rugpjūčio 5 dienomis Vokietijos mieste Hamburge vyko tarptautinė vokiečių kalbos olimpiada, kurioje tarp 107 mokinių iš viso pasaulio (daugiau nei 50 šalių) dalyvavo ir KJG IVm klasės mokinys Anupras Jankauskis (kalbos lygis B2). Per nepamirštamas dvi šio renginio savaites tiek vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė, tiek Anupras gavo neįkainojamų patirčių.

            Pirmąją šio renginio savaitę mokiniai gilino žinias ir ugdė kompetencijas, ruošdamiesi olimpiados užduotims. Jiems tai daryti padėjo žurnalistai, aktoriai, moderatoriai, įvairių sričių ekspertai. Mokinius atlydėję mokytojai dalyvavo aukštos kokybės seminaruose. Šis vizitas Vokietojoje suteikė unikalią galimybę pasisemti įvairių idėjų šiuolaikiniam užsienio kalbos mokymui.

            Anupras pasižymėjo interaktyviame olimpiados konkurse, kuriame pelnė I-ąją vietą! Neįtikėtina, kaip toli gali nueiti mūsų mokiniai, pradėję šios kalbos mokytis tik 5-oje klasėje!!!

        • Pasaulinėje ekonomikos olimpiadoje iškovotas bronzos medalis
          • Pasaulinėje ekonomikos olimpiadoje iškovotas bronzos medalis

          • Liepos 26 d. – rugpjūčio 1 d. nuotoliniu būdų vyko tarptautinė ekonomikos olimpiada, kurią šiais metais organizavo Kinija. Renginyje varžėsi individualūs dalyviai ir 41 komanda iš 40 šalių. Kauno jėzuitų gimnazijai atstovavęs Tomas Andzelis (IB2) individualioje įskaitoje laimėjo bronzos medalį! Sveikiname! Džiaugiamės ir didžiuojamės kartu su ekonomikos mokytoja Laima Danilavičiene

          • KJG mokytojoms - nacionalinis kokybės ženklelis

          • Programos "eTwinning" Nacionalinė paramos tarnyba paskelbė, kad KJG mokytojoms Vitalijai Miškinienei ir Rasmai Stuokienei suteikti Nacionaliniai kokybės ženkleliai (NKŽ) už projektą "I Say No to Online Hate Speech". Šiuo projektu mokiniai buvo skatinami atpažinti ir mažinti neapykantos kalbą internete. 
            Programos „eTwinning“ kokybės ženkleliai suteikiami mokytojams, vykdantiems puikius projektus, ir pažymi, kad projektas pasiekė  nacionalinį  standartą. 

            Sveikiname ir didžiuojamės!

          • Iškilmingai pagerbti geriausiai egzaminus išlaikę abiturientai

          • Abiturientų ir profesinių įstaigų absolventų, sėkmingiausiai išlaikiusių brandos, profesinio mokymo kvalifikacijos ir Tarptautinio bakalaureato diplomo programos egzaminus, pagerbimo šventė vyko 2022 m. liepos 26 d. LR Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir LR Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sveikino ir KJG atstovus - Augustą Skietrį, Aušrinę Vilimaitę, Domantą Stanį ir Dominyką Navicką. Džiaugiamės ir linkime sėkmės kuriant šviesią ateitį!

          • KJG pradinukė pelnė tarptautinį šokių apdovanojimą

          • Džiaugiamės KJG pradinės antros klasės mokinės Eleonoros Andziulytės pasiekimais Tarptautiniame Šokio Talentų konkurse - International Dance Talent Competition,  kuris vyko Italijoje Liepos 7-9 dienomis.  Eleonora atlikto Baleto solo Alyvų Fėjos Variaciją (iš spektaklio "Miegančioji Gražuolė") ir užėmė trečiąją vietą. Sveikiname jaunąją šokėją! 

          • KJG bendruomenė išlydėjo jau XXV laidą

          • Džiaugsmingai dėkoti Dievui už pabaigtus mokslo metus ir mokyklinio gyvenimo etapą liepos 13 d. į Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčią rinkosi XXV laidos abiturientai. Įteikiant brandą liudijančius atestatus buvo paminėti didžiausias pastangas ir uolumą parodę mokiniai. Iškilmių vakaras buvo kupinas jautrių akimirkų, palinkėjimų, padrąsinimų. Keliauti į tolimesnį gyvenimo etapą ieškant išminties, prasmės, nuolankumo ir bendrystės palydėjo mokytojų, alumnų ir tėvelių sveikinimai.Gimnazijos direktorius kvietė nepamiršti, kad visada galime pasikliauti didesne Dievo ranka!  Ceremonijos dalimi buvo ir gimnazijos tradicija tapusi laidos atminimo lenta, atidengiama per išleistuves. XXV liados atiminimo ženklo - dviračio - autorė Milena Stalioraitienė. Dviratis jau (iš)rastas, tad gero, tiesaus, atradimų ir Dievo malonių kupino kelio linkime visiems naujiems KJG alumnams! 

          • KJG abiturientai džiaugiasi nacionalinių egzaminų rezultatais

          • Paskelbus galutinius nacionalinių egzaminų rezultatus paaiškėjo, jog net 20 KJG abiturientų valstybinių brandos egzaminų darbai įvertinti 100 balų! Džiaugiamės puikiais ir gausiais valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatais - net 13 KJG mokinių surinko aukščiausią balą! O matematikos egzaminą išlaikė visi jį laikiusieji KJG gimnazistai! Sveikiname ir didžiuojamės mūsų abiturientais, kurie sėkmingai baigė intensyvius ir nenuspėjamus mokslo metus!

          • Džiaugiamės puikiais TB egzaminų rezultatais!

          • 2021-2022 mokslo metais Tarptautinio bakalaureato (IB) programą baigė 24 mokiniai. Net 37 proc. mokinių rezultatai įvertinti 40 balų iš 45 galimų. O 3 mokinių mokymosi gebėjimai įvertinti aukščiausiu balu - 45.
            Džiaugiamės 2022 laidos pasiekimais ir sveikiname mokinius, linkėdami jiems savo žiniomis kurti geresnį pasaulį!

          • Abiturientų išradimas pelnė tarptautinį apdovanojimą

          • TB2 mokiniai Rokas Tarasevičius, Paulius Dovidaitis ir Jonas Krikščionaitis varžėsi su 43 komandomis Rygoje vykusiame Codex 2022 hackatone ir laimėjo Latvijos pašto iššūkį bei pagrindinį renginio prizą. Abiturientai sukūrė išmanią siuntų sekimo sistemą leidžiančią gyvai stebėti jų buvimo vietą bei optimizuoti pristatymo paslaugas. Daugiau apie jų projektą.

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti