• Pradinukė – tarptautinio pianistų konkurso nugalėtoja

          • 1 M klasės mokinė Dagnė Kireilytė dalyvavo 11-ame tarptautiniame konkurse „Città di San Dona di Piave", vykusiame Italijoje ir pelnė 1-ąją vietą! Konkursą vertino rimta komisija iš įvairių šalių: Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Švedijos, Kroatijos, Slovėnijos. Dagnės amžiaus kategorijoje varžėsi 19 jaunųjų pianistų iš įvairių šalių. Sveikiname talentingąją pradinukę!

          • KJG atstovės Europos jėzuitų alumnų susitikime

          • 2024 m. gegužės 24–26 d. vykusiame Europos jėzuitų alumnų konfederacijos (ECJA) susitikime Milane (Italijoje) Lietuvai atstovavo Akvilė Minčinkaitė ir Kotryna Petrauskaitė, Kauno jėzuitų gimnazijos alumnės. Susitikime dalyviai iš Austrijos, Italijos, Ispanijos, Maltos, Portugalijos, Šveicarijos, Vengrijos, Vokietijos ir Lietuvos pristatė savo veiklą akademinėje srityje, skleidžiant ignaciškąjį dvasingumą.

            Daugiau įspūdžių iš susitikimo. 

          • XXVII abiturientų laidai suskambo paskutinis skambutis

          • Gegužės 31 d. į paskutinę pamoką susirinko KJG XXVII laidos abiturientai. Klasėse gimnazistus sveikino ketverius metus jais rūpinęsi auklėtojai – Vilija Mataitė-Grigaitienė, Rita Janavičienė, Loreta Latvienė ir Mindaugas Grigaitis. Padėkoti Dievui už prabėgusius metus gimnazijoje XXVII laidos atstovai, jų mokytojai, tėveliai ir artimieji rinkosi į šv. Mišias, kurias aukojo gimnazijos kapelionas kun. Eugenijus Markovas SJ. Nuotaikingai ir energingai pasveikinti gimnaziją paliekančius abiturientus atskubėjo jauniausieji KJG mokiniai – pirmokai. Jautrią dainą šia proga visiems susirinkusiems padovanojo III kl. mokiniai. Šventę vainikavo abiturientų sušoktas valsas. Atkūrimo 100-metį švenčianti KJG džiaugiasi dar viena laida, kuri jau beveik pasiruošusi keliauti kurti geresnio pasaulio! 

          • Kviečiame į koncertą „Pavasario žvaigždės"

          • Mokinių parlamentas kviečia atvykti į jau kasmetine tradicija tapusį koncertą Pavasario žvaigždės! Koncerto lankytojų laukia nuostabiausia Kauno jaunimo (May.be; SacrèBlue; Gėda) muzika ir didysis Palmės Žiedo pasirodymas, labai skanūs dešrainiai ir pati smagiausia kompanija! 

            Šiais metais bilietai nemokami, todėl pasikvieskite kuo daugiau draugų ir deramai pasitikite vasarą!

            Jau šį penktadienį 18 val. KJG kieme!

          • Svečiai iš Berlyno susipažino su Lietuva

          • Gegužės 20–24 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje svečiavosi mokiniai iš Berlyno šv. Kanizijaus kolegijos (Vokietijos). Mokiniai dalyvavo pamokose, lankėsi svarbiuose istoriniuose objektuose, dalyvavo įvairiose edukacinėse veiklose. „Džiaugiamės galėję pasidalinti savo kasdienybe, supažindinti svečius su Lietuvos istorija ir kultūra", - tvirtina turiningą ir smagią programą rengusios vokiečių kalbos mokytojos Lina Milkintienė ir Vilma Palienė. Tikimės, kad užsimezgusi draugystė tarp Lietuvos ir Vokietijos mokyklų tęsis ir toliau!

          • Šeštokai vaidina vokiškai

          • Gegužės 24 d. pavakarę į mokyklą rinkosi 6 c klasės bendruomenė. Padedami vokiečių kalbos mokytojų Linos Milkintienės ir Vilmos Palienės, klasės auklėtojos ir dailės mokytojos Ievos Šidlauskienės bei muzikos mokytojos Erikos Lukšienės, mokiniai paruošė ir tėvams pristatė 2 inscenizacijas vokiečių kalba: „Generalinė repeticija: Mažasis princas“ ir „Paukštukų vestuvės“. Šeštokai pademonstravo ne tik per pora metų įgytas vokiečių kalbos žinias ir gebėjimus, bet ir kūrybiškumą bei bendruomeniškumą. Žiūrovai jauniesiems artistams negailėjo plojimų ir pagyrų.

        • Matematikos konkurse – daug gerų rezultatų
          • Matematikos konkurse – daug gerų rezultatų

          • Tarptautiniame matematikos konkurse Kengūra2024 puikiai pasirodė būrys KJG mokinių! Geriausių rezultatų Lietuvoje pasiekė šie mokiniai: Majus Garbatavičius, Dovas Čižauskas, Augustė  Navickaitė, Luknė Guzaitytė, Patrikas Rumbutis, Lukrecija Biekšaitė (5-ų kl. kategorijoje); Gabijus Beržinis, Ąžuolas Mažeika, Simonas Savickas, Jonas Tamašauskas, Kipras Kalnius, Marius Jacunskas, Paulė Grigaitytė (6-ų kl. kategorija); Gerda Gološčapovaitė (7-ų kl. kategorija); Luka Jakučionytė, Tadas Burokas (8-ų kl. kategorija), Naglis Arbačiauskas, Akvilina Kruopytė, Ieva Pociūtė (I gimn.kl. kategorija), Adrijana Juknaitė, Izabelė Makštytė, Rustenis Mitkevičius, Dorotėja Janulytė (II gimn. kl. kategorija). Mokinių pasiekimais ir puikiomis žiniomis džiaugiasi matematikos mokytojos ir visa KJG!

          • Robotikos komanda „Litbot" lankėsi Ukrainos ambasadoje

          • Komanda „Litbot", kurią sudaro robotikos entuziastai Jonas Zaleckas (II Pre-IB kl.) ir Jokūbas Vasiliauskas (IB 1 kl.), treneris Albertas Juškauskas ir Edita Zarembienė, gegužės 22 d. buvo pakviesti apsilankyti Ukrainos ambasadoje Vilniuje. Drauge su komanda „Lituanica X" jaunuoliai pristatė Ukrainos ambasadoriui Lietuvoje Petro Beštai  savo projektus ir robotų konstrukcijas. Ambasadorius padėkojo jaunuoliams už išreikštą solidarumą ir jų vertybinę poziciją. Kovo mėnesį Italijoje FIRST Tech Challenge (FTC) robotikos varžybose šie jaunuoliai pasižymėjo išskirtine drąsa atsisakydami žaisti su rusų robotikos komanda. Šis apsisprendimas jiems kainavo galimybę dalyvauti pasaulio čempionate. Sugrįžusius po varžybų Italijoje šiuos jaunuolius sveikino Ministrė pirmininkė, Švietimo, mokslo ir sporto ministras, Savivaldybės atstovai ir daugybė juos palaikančių piliečių. Ši drąsą ir pilietiškumą liudijanti istorija buvo plačiai paviešinta ir sulaukė didelio susidomėjimo. 

            Daugiau apie LITBOT komandos pasirodymą ir drąsų apsisprendimą skaitykite:

            https://kaunas.kasvyksta.lt/2024/03/20/mokslas-ir-it/premjere-susitiko-su-lietuvos-mokiniu-robotikos-komandu-nariais-tarp-ju-kaunieciai-litbot/

            https://www.lrytas.lt/it/ismanyk/2024/03/11/news/lietuvos-moksleiviu-robotikos-komandos-padovanojo-tobula-dovana-lietuvai-30941848

            https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/2235735/robotikos-cempionate-varzytis-su-rusais-atsisakiusiems-kaunieciams-suteikti-miesto-apdovanojimai

            https://m.kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/kaunieciai-pagarsejo-savo-robotais-ir-pilietiskumu-1166395

          • Pradinuko sėkmė matematikos konkurse

          • Pradinukas Joris Paulionis (1 m kl.) Tarptautinio matematikos konkurso Kengūra 2024 olimpiadoje (1–2 pradinių klasių kategorijoje) užėmė 1-ą vietą mokykloje, 12-ą vietą Kaune, o Lietuvoje – 41-ą vietą. Joris surinko 135 taškus (iš 150 taškų) ir buvo apdovanotas specialiu „Kengūros" prizu – bluetooth kolonėle ir diplomu. Pradinuką sveikina mokytoja Virginija Jusaitė drauge su visa KJG bendruomene!

          • Orientacinis sportas padeda surasti save

          • Kauno jėzuitų gimnazija kartu su 6 a, 6 b, 6 c ir 5 d klasių bendruomenėmis ir Lietuvos orientavimosi sporto federacija įgyvendina projektą „Orientacinis jėzuitams". Fizinio ugdymo pamoku metu visą gegužės menėsį trečiadieniais mokiniai vykdo įvairius sportinio orientavimosi bėgimus Santakoje ir Senamiestyje. Šios iniciatyvos tikslas – ugdyti mokinių orientavimosi vietovėje įgūdžius, mokėti skaityti žemėlapius, surasti skirtingus objektus. Taip pat orientacinis sportas padeda išlaikyti aukštą fizinio aktyvumo lygį. Lietuvos orienatavimosi sporto federacijos atstovai Tadas Dementavičius ir Rokas Lipnickas bendradarbiauja įgyvendinant šią iniciatyvą: įrengia trasas, organizuoja vaikų išleidimą į trasą, duoda vaikams įvairius patarimus, moko skaityti ir geriau suprasti žemėlapį.

            Fizinio ugdymo mokytojas Artūras Ševeliovas įsitikinęs, kad „orientacinis yra labai dinamiškas sportas, kuris padeda surasti save aplinkoje ir nustatyti judėjimo kryptį. Tai atliepia Ignacišką pedagogiką, kurios esmė – atrasti savo misiją didesnei Dievo garbei". 

          • „Mokslo žinių dienoje" – pažintis su organiniais šviesos diodais

          • Gegužės 6 d. Lietuvos mokslų akademijos (LMA) skyriaus „Mokslininkų rūmai“ organizuotoje „Mokslo žinių dienoje“ dalyvavo Kauno Jėzuitų gimnazijos vyresniųjų klasių moksleiviai ir fizikos mokytoja ekspertė Rigonda Skorulskienė. Kauno technologijos universiteto (KTU) Cheminės technologijos fakultete  LMA narė dr. Gintarė  Kručaitė kartu su kolegomis dr. Daiva Tavgeniene ir doktorantu Dovydu Blaževičiumi moksleiviams trumpai papasakojo apie universitetą ir jame atliekamus tyrimus, išsamiai – apie organinius šviesos diodus, jų gamybą ir panaudojimą. Mokiniai turėjo galimybę pasižvalgyti tiek po Organinės sintezės laboratoriją, tiek po Cheminės technologijos fakulteto pastatą. Laboratorijoje mokslininkai gimnazistus supažindino su plonasluoksne chromatografija, naudodami rotacinį garintuvą laboratorijų darbuotojai parodė, kaip iš tirpalų pašalinti organinį tirpiklį.

          • Ispanijos ir Lietuvos mokinių draugystė tęsiasi

          • Gegužės 7–11 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje vyko projektas „Daugiakultūrinis jėzuitų ugdymas: panašumai ir skirtumai“, kuriame dalyvavo šeštų klasių mokiniai ir svečiai iš Alikantės jėzuitų mokykos (Ispanijos). Savaitė buvo kupina įspūdžių: ekskursija po Kauną, apsilankymas M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, virtualios realybės filmo „Angelų takais“ peržiūra, tapybos pamoka, Eucharistijos šventimas, kelionė autobusu į Vilnių, apsilankymas Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, ekskursija su gidu Trakų pilyje, maisto gamyba bei daug kitų smagių ir praturtinančių veiklų. Susitikimą globojusios ir už programą atsakingos mokytojos Ieva Šidlauskienė ir Rita Liubinienė džiaugiasi, kad Ispanijoje užsimezgusi mokinių draugystė tęsiasi toliau. 

            Šis projektas buvo unikali galimybė pasinerti į daugiakultūrį jėzuitiško ugdymo pasaulį, atrasti jo panašumus ir skirtumus bei sustiprinti užsimezgusią draugystę tarp mokyklų bendruomenių", - įsitikinusi programą Erasmus+ kuruojanti Vilma Šliužaitė. Nuoširdžiai dėkojame šeimoms, kurios atvėrė savo namus ir širdis ispanų vaikams. Džiaugiamės, kad galėjome priimti mokinius iš Alikantės ir parodyti jiems Lietuvos grožį bei svetingumą!

          • Džiaugiamės jaunųjų fizikų pasiekimais

          • Kauno m. 8 klasių mokinių fizikos olimpiadoje dalyvavę KJG mokiniai laimėjo aukštas prizines vietas! Sveikiname Roką Pilinkų, (8 a kl.) užėmusį II vietą, Domantą Versecką (8 d kl.), iškovojusį II vietą, ir Emiliją Oržekauskaitę (8 b kl.), pelniusią III vietą! Drauge su fizikos mokytoju Vytautu Baršausku džiaugiamės puikiais jaunųjų fizikų pasiekimais! 

          • Sveikiname biologijos olimpiados nugalėtoją!

          • Nuoširdžiai sveikiname XVII Lietuvos 5–8 klasių biologijos olimpiados I vietos nugalėtoją 7 c kl. mokinę Emiliją Urniežaitę! Drauge su mokytoja Inga Vareikiene džiaugiamės Emilijos pastangomis ir laimėjimais.

          • Tarptautinio baleto konkurso nugalėtoja

          • Gegužės 12 d. pradinukė Eleonora Andziulytė (3 kl.) iškovojo pirmąją vietą Tarptautiniame Baleto konkurse Belgijoje (International Ballet Competition Belgium). Drauge su mokytoja Dovile Tamošiūniene sveikiname Eleonorą ir džiaugiamės jos talentais!

          • Gimnazijos atstovės Pasauliniame debatų turnyre Australijoje

          • Balandžio 14–19 d. KJG mokinės Miglė Valutkevičiūtė ir Ugnė Blužaitė atstovavavo Lietuvai ir gimnazijai Pasauliniame debatavimo ir viešojo kalbėjimo turnyre (WIDPSC) Australijoje, Kanberoje. Merginos sulaukė aukštų įvertinimų iš vertintojų visose 4 rungtyse: debatavimo, viešojo kalbėjimo, kalbėjimo be pasiruošimo (ekspromtu) ir raiškiojo skaitymo.

            Kelionės metu gimnazistės taip pat lankėsi Sidnėjuje, kur pamatė garsųjį Sidnėjaus operos teatrą ir prieplauką, nukeliavo į Kanberos zoologijos sodą, kur susipažino su Australijai būdingais gyvūnais (koalomis, kengūromis), lankėsi mokslo ir istorijos muziejuose, kur sužinojo Kanberos miesto įkūrimo istoriją.

            Turnyro metu mokinės turėjo progą susipažinti ir bendrauti su bendraamžiais iš viso pasaulio šalių, tokių kaip Zimbavės, Pietų Afrikos, JAV, Kanados ir kt. Debatų klubą giimnazijoje globojanti Urtė Žukauskaitė drauge su visa gimnazijos bendruomene sveikina mokines ir linki joms neprarasti įgūdžių!

          • Pažintis su Japonija šokio ritmu

          • Gegužės 9 d. festivalis „Japonijos dienos Kaune WA“, kvietė Kauno miesto mokyklų mokinius pajusti japonišką dvasią šokio ritme. Nepabūgę žvarbaus vėjo ir lietaus, į dalyvių būrį įsijungė ir KJG pradinukai, penktokai ir gimnazistai. Renginys prasidėjo mokinių eisena nuo Kauno Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčios iki Vienybės aikštės per Laisvės alėją. Vienybės aikštėje drauge su Tekančios Saulės šalies atstovais mokiniai dalyvavo flashmob’e, kurio metu buvo šokamas japoniškas šokis „Tanabata-Odori“. Jau antrus metus mokiusi šio japoniško šokio choreografijos mokytoja Jurgita Jonaitienė džiaugiasi aktyviu mokinių dalyvavimu.

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf
        Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija
        Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas
        LT-44280 Kaunas
        Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458
        Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas
        Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti