• Knygos dienos proga kviečiame į virtualią parodą

          • Gegužės 7-oji – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. 1904 m. gegužės 7 d. buvo panaikintas spaudos draudimas. Minėdami šią datą 8 c klasės mokiniai Rokas Šivickas ir Barbora Kliučinskaitė, drauge su KJG bibliotekos vedėja Rasa Malžinskiene, parengė projektą – virtualią parodą. Šioje parodoje mūsų gimnazijos biblioteka atveria mažai matomus senųjų spaudinių lobius. 

            Stipriausias pamatas tautystės, pirmiausiu jos ramsčiu yra prigimtoji kalba“, – sakė mūsų himno autorius Vincas Kudirka. Branginkime ir saugokime lietuvių kalbą!

          • Puikios geografijos žinios

          • Nacionalinėje 7-8 kl geografijos olimpiadoje Vakaris Vilimas (7 a kl.) iškovojo sidabro medalį, o Donatas Aleksandras Vasiliauskas (8 b kl.) – aukso medalį. Mokiniai buvo pakviesti į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją, kuri vyko Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje. Drauge su mokytojais L. Latviene, A. Krygeriu ir  A. Ševeliovu mokinių pasiekimais džiaugiasi visa KJG bendruomenė.

          • Jaunųjų fizikų pasiekimai

          • Balandžio 21 d. vyko Kauno miesto mokyklų 8 klasių mokinių fizikos olimpiada, kurioje dalyvavę KJG mokiniai atskleidė savo žinias ir laimėjo aukštas prizines vietas. Sveikiname Urtę Kondrataitę (8 b kl.) užėmusią II vietą, Ąžuolą Aniūną (8 d kl.) taip pat iškovojusį II vietą ir Justą Mikšį (8 c kl.) pelniusį IV vietos apdovanojimą. Drauge su fizikos mokytoju Vytautu Baršausku džiaugiamės puikiais jaunųjų fizikų pasiekimais!

          • Ignaciškosios lyderystės įkvėpti jėzuitų mokytojai džiaugėsi bendryste

          • Kauno ir Vilniaus jėzuitų gimnazijų bei Šiaulių jėzuitų mokyklos mokytojai balandžio 29 d. susitiko Senuosiuose Trakuose, kur vyko IV programos „Ignaciškoji lyderystė" seminaras. Šis paskutinis dvasinio ir vertybinio ugdymo(si) programos seminaras buvo skirtas beveik mokslo metus trukusių mokymų žinių apibendrinimui, asmeninėms refleksijoms, įgytų gebėjimų, patirčių pasidalijimui ir draugystės sutrvirtinimui. Seminare dalyvavusiems KJG mokytojams Vilijai Mataitei-Grigaitienei, Albertui JuškauskuiVioletai Obelieniūtei, Aivarui Pranckevičiui, Ingridai Stonienei​​​ ir Plėtros skyriaus darbuotojai Liaudai Mažeikienei buvo įteikti pažymėjimai, liudijantys sėkmingą programos pabaigimą ir įgytas ignaciškosios lyderystės kompetencijas. „Šios kompetencijos itin svarbios jėzuitų mokyklų mokytojams planuojant, reflektuojant, organizuojant ir įsivertinant savo profesinę veiklą", – įsitikinusi programos koordinatorė dr. Vilma Šliužaitė. Užsimezgusi šilta ir stipri draugystė tarp Vilniaus, Kauno ir Šiaulių pedagogų taip pat atskleidžia šios programos svarbą ir aktualumą Lietuvos jėzuitų mokykloms. 

            „Ignaciškosios lyderystės" programa yra orgnizuojama jau ketverius metus. Šios programos tikslas – padėti mokytojams ir kitiems darbuotojams gilinti bei įgyti naujų žinių ir praktinių įgūdžių, paremtų ignaciškos lyderystės principais. Ją sudaro 4 seminarai, suteikiantys dalyviams neišdildomų įspūdžių, atradimų ir prasmingų susitikimų. Viena programos dalis yra paskirta piligriminei kelionei po Romą, lankant šv. Ignaco Loyolos veiklos ir gyvenimo objektus. Dalyviai dėkingi lektoriams Dr. Vilmai Šliužaitei, kun. Vytautui Sadauskui SJ ir Daivai Jasiulaitienei už mokymų organizavimą, medžiagos parengimą, užsiėmimų vedimą ir asmeninį lydėjimą visos programos metu.

            Programą iš dalies finansavo Centrinės Europos jėzuitų provincijos (ECE) Lietuvos-Latvijos regionas, ženkliai prisidėjęs, kad įvyktų visos suplanuotos veiklos. 

        • Sėkmė tikybos olimpiadoje „Garstyčios grūdas"
          • Sėkmė tikybos olimpiadoje „Garstyčios grūdas"

          • Kasmet Kauno arkivyskupijos teritorijoje esančiose mokyklose kovo–balandžio mėnesį vyksta 8-ų klasių moksleivių  tikybos olimpiada „Garstyčios grūdas”. Sveikiname ir džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos mokiniai Akvilina Kruopytė (8 d) ir Donatas Aleksandras Vasiliauskas (8 b) yra tarp daugiausia balų surinkusių mokinių bei apdovanoti diplomais. Mokiniams pasiruošti padėjo tikybos mokytojai: ses. Gražina Dapšauskytė ir Antanas Vasilius.

            Plačiau apie olimpiadą ir rezultatus.
             

          • Tarptautinio projekto dalyviai mokėsi saugoti gamtą

          • Balandžio 17 - 21 d. Kauno jėzuitų gimnazijoje vyko Erasmus programos „SaveNotWaste" projekto dalyvių susitikimas. Daugiau nei 30 KJG mokinių, lydimi mokytojų Rasmos Stokienės, Gražinos Dapšauskytės, Artūro Ševeliovo bei projekto koordinatorės Vilmos Šliužaitės,  kartu su svečiais iš Portugalijos, Vengrijos, Lenkijos ir Ispanijos mokyklų partnerių gilinosi į ekologines problemas bei ieškojo sprendimo būdų, kaip būtų galima mažinti ekologinį pėdsaką. Dokt. Jonė Vitkauskaitė-Ramanauskienė pristatė projekto dalyviams iniciatyvą „Judėk žaliai", kuri suteikė mokiniams galimybę išsimatuoti savo ekologinį pėdsaką.

            Dėkojame atliekų tvarkymo įmonės „Ekovonus" Tvarumo akademijos vadovei Renatai Kaštonienei už edukacinę paskaitą apie tvarumą ir teisingą atliekų rūšiavimą, taip pat šios įmonės Kauno padalinio vadovui Dariui Šlapikui už edukaciją įmonėje, sudarant galimybę pamatyti, kaip realiai vyksta atliekų rūšiavimas. 

            Projekto dalyviai ne tik svarstė su ekologija susijusius klausimus, bet turėjo galimybę susipažinti su Lietuva ir jos kultūra. Džiugu, jog KJG folkloro „Aleva" būrelio nariai ir jo vadovė Beatričė Stanaitytė-Pikturnienė su entuziazmu pamokė projekto dalyvius lietuviškų šokių.  

            KJG mokiniai pakvietė svečius į ekskursiją po Kauno senamiestį, o gidės Anna Brish-Imbrasiene ir Justina Meškauskienė padėjo pažinti Vilniaus senamiestį. Nuoširdžiai dėkojame KJG mokinių šeimoms, kurios apgyvendino projekto dalyvius!

          • Sveikiname vokiečių kalbos olimpiados laureates

          • Balandžio 27-28 d. Kaune vyko Lietuvos 8 klasių mokinių vokiečių kalbos konkursas ir 11 klasių mokinių B1 ir B2 lygių olimpiada. Ir šiemet nelikome be apdovanojimų – 8 a klasės mokinė Laura Statkevičiūtė užėmė 3 vietą, o TB 1 klasės mokinė Domilė Šidlaitė 1 vietą (B2 kalbos lygis).  Domilei linkime sėkmės tarptautinėje Baltijos šalių olimpiadoje, kuri gegužės mėnesį vyks Rygoje. Vokiečių kalbos mokytojos Dalia Kulviečiuvienė ir Lina Milkintienė bei visa KJG bendruomenė džiaugiasi puikiais mokinių pasiekimais.

          • Penktokai „matavosi" įvairias profesijas

          • Balandžio 21 d. 5 a klasė išbandė įvairias profesijas. Mokiniai išgirdo apie paramediko profesiją, sužinojo, kaip padėti paspringusiam žmogui ar kūdikiui, kaip saugiai perkelti sužeistą žmogų ant neštuvų ir saugiai pernešti į automobilį. Penktokai patyrė, kaip dirba apsaugos darbuotojai, stilistai, įvaizdžio konsultantai, floristai, kosmetoligai ir kirpėjai. Dėkojame Karaliaus Mindaugo profesiniam mokymo centrui už puikias patirtis!

          • Energingai ir su šypsenomis puoselėjamas KJG sportiškumas

          • KJG komanda, sudaryta iš 5 a, 7 a, 7 b, 7 c, 7 d mokinių ir jų šeimos narių dalyvavo Kauno „Akropolio" maratone. Buvo įveiktos 400 m, 1,5 km, 5 km ir 10 km trasos! Puikioje bėgimo šventėje jautėsi Kauno jėzuitų gimnazijos dvasia.

            Merginų ir vaikinų futbolo komandos „MAGIS" dalyvavo Dainavos futbolo taurėje. KJG sportininkai varžėsi su Aleksoto, Kazlų Rūdos, Ąžuolo (Kaunas), Futbolo Riteriai (Kauno raj.) ir Hegelmann B komandomis. „Šiame turnye FK Magis komandai Dievas davė daug pamokų ir padėjo ugdyti kovotojų charakterį!" – įsitikinęs fizinio ugdymo mokytojas Artūras Ševeliovas.

            Visa KJG bendruomenė džiaugiasi aktyviai sportuojančiais mokiniais ir linki jiems daug energijos!

          • Choro „Venimus“ pasirodymas festivalyje „Ąžuolėlis šimtašakis“

          • Balandžio 21 d. Kauno Juozo Gruodžio konservatorija prisipildė jaunatviškų balsų – suskambėjo IV-asis Kauno gimnazijų jaunimo mišrių chorų festivalis „Ąžuolėlis šimtašakis“. Scenoje pasirodė Kauno jėzuitų gimnazijos mišrus choras „Venimus“ (vadovė Erika Lukšienė, koncertmeisterė Rasa Paleckytė) kartu su Kauno „Aušros“ gimnazijos mišriu choru „Aušra“, Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos mišriu jaunimo choru „Gaja“, Kauno LSMU gimnazijos mišriu jaunimo choru „Ave Musica“, Kauno „Vyturio“ gimnazijos mišriu choru „Vyturys“ bei Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos mišriu choru.

            Choras „Venimus“ atliko lietuvių bei užsienio autorių kūrinius. Fleita virtuoziškai pritarė Urtė Kazakauskaitė (II DSD).

            Už renginio akimirkų įamžinimą dėkojame Agnei Dociūtei (II DSD).

          • Suderinę vokiečių kalbą ir futbolą šeštokai laimėjo kelionę

          • Valio! Valio! Valio! Šis pasveikinimas skiriamas konkurso „1:0 für Deutsch“ nugalėtojams – KJG-TorJäger komandai: Smiltei Žilinskei, Vytautui Ketlėriui, Benui Leveckiui (6 a), Gabijai JuškauskaiteiDovydui Motejūnui, Mantui Globiui (6 c). Finale rungėsi net 15 komandų. Finalo dalyviai atliko vokiečių kalba užduotis, susijusias su futbolu, šmaikščiai ir kūrybingai pristatė savo komandą, o paskui azartiškai žaidė futbolą. KJG-TorJäger komanda laimėjo pagrindinį prizą – savaitgalį Berlyne, su futbolo treniruotėmis, ekskusijomis po miestą, dalyvavimą Bundeslygos varžybose bei apsilankymą futbolo klube Hertha BSC!

            Nuoširdžiai dėkojame šeštokams už pasiruošimą ir entuziazmą, Vaivai Stonytei (III b) už filmuko montavimą, fizinio lavinimo mokytojui Rimantui Pavydžiui už bendradarbiavimą ir futbolo subtilybes, vokiečių kalbos mokytojai Ingridai Stonienei už iniciatyvą. Nuoširdžiai dėkojame organizatoriams: Goethe Institut Litauen, Lietuvos masinio futbolo asociacijai, Lietuvos futbolo federacijai ir fotografui Sauliui Čirbai!

          • Mokytis kalbų yra smagu!

          • Balandžio 22 d. vyko 10-toji daugiakalbystės olimpiada „Aš kalbu, tu kalbi – mes bendraujame". Kauno jėzuitų gimnazijai atstovavo II DSD klasės komanda: Austėja Butrimaitė, Aivaras Jomantas ir Aleksandras Šileika. Olimpiados užduotys buvo įvairios: kalbėjimas ekspromtu, paveikslo personažų įgarsinimas, literatūros kūrinio (gimtąja kalba) interpretacija-raiškusis skaitymas, juokingos istorijos atpasakojimas trimis kalbomis ir žinių viktorina. Mūsų gimnazistai buvo apdovanoti nominacija „The team that performed the best in English, in the whole competition". Mokinius lydėjusi vokiečių kalbos mokytoja Vilma Palienė linki mokiniams ir visai bendruomenei atrasti dar daugiau džiaugsmo mokantis kalbų!

          • Istorijos olimpiados nugalėtojai Kaune

          • Balandžio 18 d. Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje auloje įvyko 11-osios VDU Kauno istorijos olimpiados nugalėtojų apdovanojimai. Sveikiname KJG mokinius ir jų mokytojus:

            Gabijus Beržinis, 5c klasė, 5-6 kl. grupė, I vieta (mokytojas Arūnas Baliukevičius);

            Rokas Bagdonas, II DSD klasė, 9-10 kl. grupė, I vieta (mokytojas Domas Boguševičius);

            Tomas Morkus, II Pre-IB klasė, 9-10 kl. grupė, II vieta (mokytoja Rasa Varsackytė).

            Gimnazistai Aivaras Jomantas, Mikas Klimavičius (II DSD) ir Jogaila Mitkus (II M) pateko į 9-10 klasių grupės geriausiųjų dešimtuką ir apdovanoti universiteto padėkomis. Gimnazistų istorijos mokytojas D. Boguševičius.

            Rokas Bagdonas prof. Liudo Mažylio kvietimu vyks į Europos Parlamentą Briuselyje.

            Nuotraukų autorius - Jonas Petronis (VDU).

          • KJG Robotikos komanda tapo pasaulio vicečempionais

          • Lietuvos vardas suskambo garsiai kitapus Atlanto, kai Hiustono mieste balandžio 19-22 d. vykusio Pasaulinio robotikos čempionato metu buvo skelbiami nugalėtojai. Kauno jėzuitų gimnazijos Robotikos komanda LITBOT100 atstovaudami Lietuvai savo kategorijoje užėmė vicečempionų titulą. Komanda, kurią sudaro Viltė Vitkauskaitė, Jonas Zaleckas, Dovydas Urmelis (I PreIB), Jokūbas Vasiliauskas, Mykolas Platūkis, Aurėja Urniežaitė (II PreIB), Mantas Arnašius (II M), mokytojas Albertas Juškauskas ir juos lydėjęs kapelionas Eugenijus Markovas SJ, varžėsi su 30 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio ir puikiai pasirodė tarp 108 First Lego League (FLL) Challlenge kategorijos komandų!

            Pasaulinio lygio festivalis FIRST LEGO League mokinius supažindina su realaus pasaulio inžinerijos iššūkiais. Šiame konkurse jaunieji kūrėjai yra kviečiami konstruoti, tyrinėti ir pristatyti projektus su autonominiais LEGO robotais, atliekančiais konkrečias užduotis. Komanda LITBOT100 festivalio dalyvių vertintojus sužavėjo savo samanų saulės baterijomis, kurios gali generuoti elektrą ir padėti Afrikoje gyvenantiems žmonėms. Visose varžybų kategorijose surinkusi aukštus balus komanda sužavėjo teisėjus savo pasirodymu, tad po varžybų mokiniams teko atsakinėti į žurnalistų klausimus, kaip komandai pavyko taip puikiai sukonstruoti ir užprogramuoti robotą, jog užduotys buvo atliktos tobulai! Kaip minėjo ilgametę robotikos būrelio vadovo patirtį turintis mokytojas Albertas Juškauskas, „Hiustone susirinko labai stiprios komandos, tad konkurencija tikrai buvo didelė, bet LITBOT100 pavyko sklandžiai pristatyti savo projektą, kurį puikiai įvertino teisėjai“.

            Dalindamiesi kelionės įspūdžiais su juos džiugiai pasitikusia KJG bendruomene komandos LITBOT100 nariai teigė, kad šis įvykis pranoko jų lūkesčius, nes „buvo žymiai įspūdingiau, tikėjomės“, apibūdino šį renginį kaip „patirtį, kuri išliks visą gyvenimą“. Šiame tarptautiniame čempionate dalyvavusiems 7 KJG gimnazistams tai tapo „svajonės išsipildymas“ ir „įsimintiniausia kelionė gyvenime“. Ši patirtis, kai tarptautinėje arenoje susitinka vaikai iš viso pasaulio ir stebėdami vieni kitų pasirodymus, mokosi vieni iš kitų, anot robotikos mokytojo A. Juškausko, yra neįkainojama.

            Jau dešimt metų KJG veikiantis robotikos būrelis pasiekė puikių rezultatų ir ne kartą tapo Lietuvos ir pasaulio čempionais. Puikiai pasirodę mokiniai atstovavo Lietuvai ir gimnazijai įvairiose tarptautinėse varžybose. Kovo mėnesį LITBOT100 varžėsi su dvidešimt stipriausių komandų nacionalinėse Lietuvos „First Lego League“ (FLL) robotikos varžybose ir laimėjo pirmąją vietą. Kita KJG robotikos komanda „Golden Fishes“, užėmė II vietą nacionalinėje atrankoje ir buvo puikiai įvertinta už išradingumą ir kūrybingumą. Šios komandos nariai š. m. gegužės 17–21 d. yra kviečiami atstovauti Lietuvai ir gimnazijai Atvirajame FLL čempionate (FLL Morocco Open) Marakeše, Maroke.

            KJG komanda dėkoja Hiustono lietuvių bendruomenės nariams, kurie rūpinosi, globojo ir palaikė vizito JAV metu, Vilniaus robotikos komandos „Lituanica X“ nariams, kurie palaikė ir lydėjo komandą visų varžybų metu! Taip pat nuoširdžią padėką KJG skiria prie komandos kelionės prisidėjusioms įmonėms UAB „Alfa Klasė“, UAB „Festo“, UAB „Kautra Cargo“, UAB „Danvita“.

            KJG Robotikos komandos pasiekimai buvo paskelbti LRT „Panoramos" laidoje. Labai  kviečiame pasidžiaugti interviu su KJG komandos LITBOT100 nariais! 

          • Jėzuitų bendradarbiai svarstė apie tikėjimo perdavimą

          • Vokietijoje vykusiame metiniame provincijos jėzuitų ir bendradarbių simpoziume susirinkę 180 dalyvių, svarstė, kaip šiais laikais esame kviečiami gyventi tikėjimu ir jį perduoti kitiems. Lietuvai atstovavo jėzuitai: t. Aldonas Gudaitis, SJ, t. Algimantas Gudaitis, SJ, t. Eugenijus Puzynia, SJ, t. Antanas Saulaitis, SJ, t. Artūras Sederevičius, SJ, t. Gintaras Vitkus, SJ, scholastikai Donatas Kuzmickas ir Marius Jocys, naujokas Gabrielius Zaveckas, taip pat bendradarbiai, atstovaujantys jėzuitų apaštalavimo sritims: jaunimo sielovados programai „Magis“, Kauno jėzuitų gimnazijai, jėzuitų bibliotekai, plėtrai ir komunikacijai.

            Apie šiame simpoziume vykusią diskusiją skaitykite čia. 

          • Prestižinė stipendija leis pažinti Vokietiją

          • Vokietijos ambasados organizuotame konkurse „Deutschland erleben“ sėkmė ir vėl lydėjo KJG mokines! Prestižinę stipendiją 4 savaičių trukmės viešnagei 4 Vokietijos miestuose kartu su gabiu jaunimu iš viso pasaulio laimėjo II Pre-IB klasės mokinė Atėnė Goštautaitė. I Pre-IB klasės mokinės Medeinos Kuprytės darbas taip pat buvo labai gerai įvertintas, ji yra rezervinė kandidatė kelionei į Vokietiją.

            Vokiečių kalbos mokytoja Lina Milkintienė ir visa KJG bendruomenė džiaugiasi mokinių pastangomis ir puikiais rezultatais. Konkurse, kurį remia Vokietijos užsienio mokyklų tarnyba ZfA ir Goethe institutas, Lietuvos moksleiviams buvo skirtos tik 2 stipendijos! „Atėnei linkiu Vokietijoje susipažinti su šalies kultūra, tradicijomis, užmegzti daug naujų pažinčių ir, žinoma, patobulinti kalbos žinias", teigia mokytoja Lina.

          • Meninio skaitovų konkurso nugalėtojas

          • Po velykinių atostogų į gimnaziją grįžtame su puikiomis žiniomis! 

            IB 1 klasės mokinys Vytis Morkūnas užėmė I vietą Kauno Miko Petrausko scenos menų mokyklos organizuotame meninio skaitymo konkurse! Vyčio sėkme džiaugiasi jį ruošusi lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė bei visa KJG bendruomenė! 

            Linkime Vyčiui ir toliau neprarasti kūrybinio polėkio ir meninio skaitymo malonumo! 

        • Biologijos olimpiados nugalėtojai
          • Biologijos olimpiados nugalėtojai

          • Nuoširdžiai sveikiname XVI Lietuvos 5–8 klasių mokinių Kauno miesto biologijos olimpiados nugalėtojus:

            Medeinė Karpavičė (8 d) laimėjo I vietą;

            Emilija Urniežaitė (6 c), Tadas Burokas (7 a), Aušrinė Černiūtė (8 a) laimėjo II vietą;

            Eglė Juškelytė (5 b) ir Ugnė Sakalauskaitė (5 c) laimėjo III vietą;

            Aleksandras Donatas Vasiliauskas (8 b) pagerbtas padėkos raštu.

            Kartu su biologijos mokytojomis Indre Šlajūte ir Inga Vareikiene džiaugiasi visa bendruomenė ir linki mokiniams neprarasti motyvacijos siekiant savo tikslų gamtos mokslų srityje. Sėkmės mokiniams!

    • Kontaktinė informacija

      • VŠĮ “Kauno jėzuitų gimnazija”, Rotušės a. 9, Kaunas
      • Mokinių raštinė ir Priėmimo klausimai: +370 676 53935 arba Google Meet https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf Administracijos raštinė: +370 618 19949 arba Google Meet https://meet.google.com/szd-ggzj-egh
      • Kauno jėzuitų gimnazija Rotušės a. 9, LT-44280 Kaunas LT-44280 Kaunas Lithuania
      • Įmonės kodas 300109458 Sąskaitos Nr. LT85 4010 0425 0070 9680 AB Luminor bankas Banko kodas 40100
      • https://www.facebook.com/pages/category/High-School/Kauno-j%C4%97zuit%C5%B3-gimnazija-453422008059612/
    • Prisijungti